Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

קיבלתי החלטה לקנות קראוון נגרר לצורך מגורים (נושא לשירשורים טכניים בפני עצמו), ובעקבות זה אצטרך גם להשתדרג לרכב שיוכל לגרור אותו, כי האקסנט 99 הנוכחית בקושי גוררת את עצמה...

התקציב - עד 20 אלף שח

אני מאוד אעדיף להישאר עם רכב פרטי ולא גיפ/מסרחית יותר גדולה מברלינגו, משיקולי אחזקה, צריכת דלק ופרקטיות כללית לנסיעות "רגילות".

אני יודע שיש לכל רכב משקל כולל ברישיון, אך לפי הבנתי החוק מאפשר רינון כושר הגרירה במכונים מוסמכים.

אז מכאן עולות לי כמה שאלות:

1. האם ניתן להעריך מראש כמה הגדלת כושר גרירה יקבל רכב ספציפי? וזאת בשביל לדעת איזה רכב לקנות

2. משוטטות ברשת ראיתי כל מיני חוקים ותקנות מתקופות שונות ונהיה לי קצת סלט. מישהו יכול לעשות לי סדר לגבי החוק הנוכחי?

3. אני רוצה רכב שיוכל לגרור טון (או אפילו 1200 קג) למרחקים קצרים של כמה ק"מ לכל היותר במישור, עם אופציה לנסיעה למרחק גדול כולל עליות, אבל לעיתים רחוקות מאוד. האם הגיוני לצפות מרכב משפחתי שיעשה את זה? (חשבתי על מגאן דיזל, בראבו טורבו ואולי דובלו) או שאין ברירה אלא לקנות גיפ/טנדר/מסחרי גדול?

לפי ההיגיון שלי רכב כמו הבראבו למשל עם 120 כס ו21 קגמ יכול לגרור עוד טון אחרי שמחשבים הספק/מומנט פר משקל, אבל אני מניח שיש פה עוד לא מעט גורמים במשוואה.

אם עולים עוד דברים שלא לקחתי בחשבון אשמח לשמוע

פורסם

תודה בוקי, אני מכיר את הרשימה הזאת אבל ראיתי כבר פרטיים ש"עודכנו" לכושר גרירה של 1000 קג ואפילו יותר... השאלה היא האם ניתן להעריך מראש האם יוגדל כושר הגרירה ובכמה.

ראיתי גם שיש תקנות נפרדות לרכב עד 2008 ואחרי, האם עדיין תקף? כי היו כמה שינויים בחוק בשנים האחרונות לפי מה שראיתי, ונשארתי מבולבל

פורסם

היי

כמו שכתבת אכן משרד התחבורה מאשר לעלות כושר גרירה אחרי בדיקת טכניון לפי הוראות היצרן שמוטבע בד"כ או בלוח במשקוף דלת נהג למטה או בתא מנוע בלוח משקלים

כבר עקבתי אחרי העניין ,ברוב המכוניות היצרן מאשר מעל טון!

אני למשל העלתי בסקודה סופרב 1.8 טורבו בנזין שנת 2006 לכושר גרירה מותר של 1300 קילו

מבחינת נסיעה אכן זה פחות מתאים באופן קבוע.. למרות שאני נסעתי כך אלפי קילומטרים בכל הארץ עם נגררת עמוסה במשקל כולל של 1250 קילו והרכב סחב והתנהג באופן מעולה! כמובן שרצוי להתרגל לאופי נסיעה כזה ,ולנהוג בצורה יותר מחושבת כדי לא לאמץ ולהרוס את הצלחות בילום ,חוץ מזה סחיבה יותר כבדה טיפה מושכים יותר הילוכים והכל טוב

בהצלחה

רמי

פורסם

רמי, איך ולמי פונים עם בקשה כזאת?

נניח יש לי רכב עם כושר גרירה 750 קילו לפי הוראת רישום, איך עובד תהליך השינוי?

פורסם

אם מדובר בגרירה קבועה ולא פעם ב... אני לא ממליץ כלל להעמיס על הרכב טון ומעלה של נגרר.

הרכב אולי "יסחב בסדר" אבל הבלאי על המנוע ושאר המערכות ברכב הוא עצום.

פורסם

תודה לכולם

כמו שכתבתי, הכוונה היא לגרור למרחקים מאוד קצרים (סביב הקילומטר) פעם בכמה שבועות, ואלי פעם ב... גרירה ארוכה בינעירונית.

כך שאפשר לדעתי לרוץ על מגבלות היצרן בכיף.

רמי, מנסיונך האם מעבדת הטכניון נוטה לאשר את מגבלת היצרן המקורית או שלא תמיד?

פורסם

תיקח בחשבון את הוראות היצרן להחלפת שמן הגיר במידה ואתה גורר עם הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה לא רק שמן גיר, רכב שגורר נגרר באופן קבוע או החלק גדול מהנסיעות צריך לעשות טיפולים לפי מפרט לתנאי שימוש קשים.

אם מדובר בגרירה אחת פעם בחודשיים - שלושה, אין צורך.

פורסם
רמי, איך ולמי פונים עם בקשה כזאת?

נניח יש לי רכב עם כושר גרירה 750 קילו לפי הוראת רישום, איך עובד תהליך השינוי?

רוב מתקיני הוו גרירה מכירים את התהליך ועושים לך אותו ואפילו גוזרים כמה שקלים לכיסם כתיווך וזה יוצא בסוף חוץ מעלות ההתקנה עוד כ600 עד 1000 ש"ח

בעיקרון אפשר לפנות גם באופן פרטי לבדיקת טכניון (כמדומני עולה 500 ש"ח) לקבל אישור חתום ולגשת למשרד הרישוי לעדכון ברשיון רכב

פורסם

שוב אני מציין שאני כבר יותר מ3 שנים גורר כך כמובן עם רגש ושימת לב לנתונים לפי העומס וב"ה הכל בסדר אל תחשוש!

הבדיקה עצמה לקחה 5 דקות.. הוא אפילו לא העלה את הרכב על ליפט כמו שהוא היה אמור.. אלא נשכב כזה בקצה שהרכב דחף את היד עם מצלמה נתן כמה לחיצות ואת שאר ה4 דקות העביר עם קפה וחתימות על הדפים

בהצלחה

• תוכן חדש...