Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת נוזל בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

יש לי רנו גרנד סניק שמידי פעם נדלקת לה נורת אזהרה braking system fault.

הבלמים נבדקו במוסך והם תקינים (חדשים, הוחלפו במוסך החברה לפני שקניתי מקרסו טרייד אין).

המוסך רוצה לאשפז את הרכב אצלו לבדיקות וזה יכול לקחת המון זמן.

הם אומרים שאולי זה קצר חשמלי בבלם היד החשמלי ועוד כל מיני אפשרויות.

מחיפוש בפורומים בחו"ל עולה שמדובר בתקלה שכיחה ולרוב זה נובע מירידה קטנה בכמות נוזל הבלמים.

הסתכלתי ואכן הנוזל לא מלא עד הסוף.

האם אפשר למלא את זה לבד? כלומר לקנות נוזל dot 4 בכמה עשרות שקלים, למלא עד הסוף ולנסות לפתור את הבעיה לבד או שמילוי נוזל בלמים זו פעולה שחייבת להתבצע ע"י איש מקצוע?

תודה!

פורסם

אין בעיה להשלים את הנוזל למקסימום בבית, אבל אלא אם הנוזל קרוב מאוד לקו המינימום, מילוי הנוזל לא יפתור לך את התקלה.

יום טוב גם לך

פורסם

בהנחה שבאמת אין נזילה של נוזל בלמים אתה יכול להוסיף קצת נוזל.

הסיבה לירידת הנוזל היא שחיקה של הרפידות ופתיחה של הבוכנות שגורמות לנוזל להתפשט עוד קצת, סה"כ מדובר על תהליך טבעי אם כי קצת מוזר שהגעת למצב שנדלקת לך המנורה אלא אם כן הרפידות שלך לקראת סוף חייהן מה שאתה שללת.

עדיף למלא עד לקו של ה MAX ולהמשיך לעקוב, אם אתה מזהה ירידה מהירה של הנוזל יש לבדוק שבאמת אין נזילה.

פורסם

זו בדיוק הנקודה.

זו התרעה שנדלקת ככל הנראה סתם בגלל רגישות יתר של הרכב (צרפתיה, בכל זאת..).

סתם ככה אין סיבה למלא את הכמות הקטנה הזאת, אבל אני רוצה שהצפצופים יפסיקו לשגע אותי.

אני רוצה לדעת שאפשר להשלים את הכמות הקטנה הזאת לבד כי אני יודע שהחלפת נוזל בלמים זה כבר סיפור מורכב...

אם הצפצוף יפסיק - סבבה. אם לא - נאשפז את הרכב...

אני רק רוצה לדעת שזו פעולה שאני יכול לעשות לבד ואני לא אגרום נזק..

פורסם

אגב, יכול מאוד להיות שה"תקלה" הזאת הופיעה דווקא מיד אחרי הטיפול שהם עשו שכלל החלפת רפידות ואז אכן הנוזל ירד טיפה כמו שאתה אומר.

לפני הקנייה והטיפול לא היה את התקלה הזאת.

פורסם

לא יודע מה היה ומה לא, בכל מקרה תרכוש נוזל מתאים, תמלא ותדאג לעקוב שהמפלס לא יורד בצורה חריגה וההתראה נעלמת, אין שום בעיה עם זה.

פורסם
אגב, יכול מאוד להיות שה"תקלה" הזאת הופיעה דווקא מיד אחרי הטיפול שהם עשו שכלל החלפת רפידות ואז אכן הנוזל ירד טיפה כמו שאתה אומר.

לפני הקנייה והטיפול לא היה את התקלה הזאת.

החלפת רפידות דווקא אמורה להרים את מפלס הנוזל, כיוון שהרפידות החדשות עבות משמעותית מהישנות ודוחפות את הבוכנות פנימה, מה שמחזיר נוזל עודף למיכל.

יום טוב גם לך

פורסם

להוסיף לבד נוזל בלמים למיכל אין שום בעיה.

א-ב-ל, לפי התיאור שלך לא אמור לחסור נוזל בלמים, אז אם חסר, חשוב מאוד לבדוק לאן הוא הולך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...