Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה Waze CarPool לא הולך בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לי תקופה שהייתי צריך לנסוע לעבודה מחדרה לרעננה, והפעלתי את הקארפול. כמעט כל היום היה לי נוסע נוסף שנוסע לאותו אזור בעיכוב מבחינתי כי 5-10 דק ומצמצם לי את עלות הדלק

פורסם

האם יש אפליקציה שמאפשרת בצורה נוחה הצעת נסיעות מזדמנות שלא על בסיס קבוע?

אסביר את כוונתי. אני נוסע לעתים נסיעות ארוכות ליעדים שונים ללא לו"ז קבוע, אך הנסיעות עצמן כמובן מתוכננות מראש. חשבתי בזמנו לנסות את עניין הקארפולינג (כנהג, לא כנוסע). בוויז, עד כמה שאני זוכר כשניסיתי לפני כשנה, הייתי צריך להגדיר מסלול קבוע לנסיעה, עם לו"ז שבועי קבוע. זה ממש לא התאים לי, וירדתי מהעניין. לא מצאתי דרך נוחה להגדיר נסיעה חד פעמית כזו, שכל מה שצריך להיות מוגדר זה מוצא ויעד ותאריך/שעת יציאה. האם יש אפליקציה נוחה לעשות זאת? הוזכר פה moovit, האם שם אפשר להגדיר זאת בצורה נורמלית?

חזיר דיזל

פורסם
האם יש אפליקציה שמאפשרת בצורה נוחה הצעת נסיעות מזדמנות שלא על בסיס קבוע?

אסביר את כוונתי. אני נוסע לעתים נסיעות ארוכות ליעדים שונים ללא לו"ז קבוע, אך הנסיעות עצמן כמובן מתוכננות מראש. חשבתי בזמנו לנסות את עניין הקארפולינג (כנהג, לא כנוסע). בוויז, עד כמה שאני זוכר כשניסיתי לפני כשנה, הייתי צריך להגדיר מסלול קבוע לנסיעה, עם לו"ז שבועי קבוע. זה ממש לא התאים לי, וירדתי מהעניין. לא מצאתי דרך נוחה להגדיר נסיעה חד פעמית כזו, שכל מה שצריך להיות מוגדר זה מוצא ויעד ותאריך/שעת יציאה. האם יש אפליקציה נוחה לעשות זאת? הוזכר פה moovit, האם שם אפשר להגדיר זאת בצורה נורמלית?

ממליץ לנסות את הממשק של MOOVIT, כמובן את "צד" ה-CARPOOL.

לא מושלם, אבל אני חושב שיאפשר את מה שאתה מחפש. כמובן עד שתי נסיעות ביום.

תמיד אפשר להסיר התקנה. לי היה קשה למחוק נסיעות קבועות שהגדרתי.

פורסם
מאחר ולא מדובר על הכנסה אלא על השתתפות בהוצאות נסיעה, כל הסעיפים שלך לא תקפים.

לגבי ביטוח, מה ההבדל בין זה לבין הסעה של 3 בני משפחה ברכב?

השאלה היא איפה עובר הגבול בין הסעה בשכר לבין השתתפות בהוצאות הנסיעה. המקרה של וויז נשמע בתחום האפור, איפשהו בין שרותים כדוגמת אובר (שנחשבים בד״כ בעולם כהסעה בשכר) לבין שיתוף בהוצאות של אנשים שנוסעים יחד. אם חו״ח תקרה תאונה וחברת הביטוח תסרב לשלם אי אפשר לדעת מה יחליט השופט.

פורסם

יש דברים שלא הולכים טוב בארץ . עניין של מנטליות . למשל airB&B למכוניות פרטיות. למה שאני אתן לבנאדם זר להרוס לי את האוטו ?!

פורסם

אין בעיה ביטוחית מאחר וזו השתתפות בדלק על מסלול הנסיעה, ולא עיסוק כנהג.

באוניברסיטה כבר 3 שנים שאני אוסף אנשים ומקבל 5 שח, זה בחודשים מסויימים יכול לתת לי עוד 100 200 שח משמעותיים.

בזמנו השתמשתי בקארפול של מוביט כשרק יצא, נסענו עד אילת ואספתי בדרך 3 טרמפיסטים, קיבלתי משהו כמו 200 שקל. באותו זמן היה פיילוט לכן מוביט שילמו על 3 הנסיעןת הראשונות של כל משתמש.

הבעיה היא שאתה צריך להגדיר מסלול קבוע, ורק אחת ל12 שעות.

ואם אני עובד בעבודה מגוונת שכל יום אני בעיר אחרת?

או אם אני לא נוסע נסיעה קבועה, אין לי מסגרת או לחילופין מסתובב בכל מיני מקומות? השירות בעייתי לאנשים כמוני.

פורסם

לפני כשנתיים השתמשתי לא מעט בוויז קארפול כשהייתי עם רכב פרטי. לא הייתי מוכן לסטות מהמסלול, ונסיעה קצרה מצפון ת"א לדרום העיר תגמלה בהשתתפות בנסיעה של כ 12-16 ש"ח.

יצא שכמעט כל בוקר הייתי אוסף עם הרכב הפרטי שלי מישהי שעבדה בבניין ליד.

היה מעולה לשנינו. אני שיניתי מעט את המסלול באופן שהאריך אולי בדקה את הנסיעה, והבחורה קיבלה הסעה מפתח הבית עד לפתח המשרד.

כשהחלפתי תפקיד קיבלתי רכב עבודה, שהוא כל כולו מיועד לצרכי עבודה.

נראה לי לא אתי לאסוף מישהו ברכב של העבודה ולקבל על זה כסף. לא אתי כלפי הנוסע ולא אתי כלפי המעסיק.

לכן הפסקתי עם זה לחלוטין.

עדיין הייתי מקבל הצעות לנסיעות, ושמתי לב שהתגמול ירד משמעותית, ופתאום קיבלתי הצעות נסיעה שמכריחות אותך לסטות באופן משמעותי מהמסלול שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הקו דווקא ברור מאוד ומצוינות בתקנות שהוציא שר התחבורה : עד שתי נסיעות ביום, ברכב יוסעו עד ארבעה נוסעים חוץ מהנהג, התעריף לא יותר משני שח לקילומטר.

ההיגיון בוא שאדם יכול לקחת איתו נוסעים על הדרך למקום אליו הוא נוסע ממילא ומכאן שלא עושה זאת על מנת להתפרנס.

במידה ויגיע למשפט אפשר לדעת מה יחליט השופט לפי פסיקות שהיו בעבר והן דומות לתקנות שהוציא לאחרונה שר התחבורה.

בפסיקות שהיו בעבר לפני התקנות השופטים נהגו בכלל שהסעה תחשב אם בוצעה עלי ידי עסק להסעה ובתנאי שהיה בה רווח. עסק זה יכול להיות נהג מונית או חאפר לעומת זאת מי שלוקח איתו נוסעים בדרך לעבודה לא יוגדר כעסק. לגבי רווח אז אפילו נהג מונית שמסיע את אשתו לקניות לא יוגדר הסעה בשכר.

התקנות החדשות נועדו להרגיע אנשים כמוך שחששו שחברות הביטוח יערימו קשיים במקרה של תאונה.

ראויה לציון חברת ביטוח ישיר שהוציאה פרסום שנסיעה בוויז בתנאים כלו אינה נחשבת כנסיה בשכר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לפות"ש הפתרון לבעיה שלך הוא פשוט תשתמש במוואיט. התכנה גמישה ואתה יכול לשנות את היעדים שלך כל הזמן.

מנסיוני מוואיט עובדת נהדר וכבר מזמן השאירה לוויז אבק.

אני ורבים אחרים התחלנו להשתמש בקארפול דרך וויז ועם הזמן נטשנו את וויז ועברנו למוואיט.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
מה הבעיה להדליק ולכבות את הקארפול בהתאם לנסיעות שלך?

ולהכניס את הלו"ז שלך לקארפול?

מה לא ברור? נניח שאני נוסע ביום ג' נסיעה חד פעמית לקצרין בשעה 10:00. החזרה לא רלוונטית מסיבות שונות. איך אני מגדיר נסיעה חד פעמית בוויז או מוביט? אני הרי יכול להגדיר שם רק מסלול קבוע, שעת יציאה ושעת חזרה, בלי יום ובלי תאריך. נניח שהגדרתי. איך בנאדם שרואה את הנסיעה יודע שאני נוסע בפועל רק ביום שלישי? מה, כל פעם יישלחו לי מסר עם הצעה לאיסוף ואני אכתוב בחזרה שבעצם אני נוסע רק ביום שלישי? למה אני ואנשים אחרים צריכים לבזבז זה את זמנו של זה עם הודעות סרק כשברור שברובן יהיו לא רלוונטיות?

הבעיה היא שאתה צריך להגדיר מסלול קבוע, ורק אחת ל12 שעות.

ואם אני עובד בעבודה מגוונת שכל יום אני בעיר אחרת?

או אם אני לא נוסע נסיעה קבועה, אין לי מסגרת או לחילופין מסתובב בכל מיני מקומות? השירות בעייתי לאנשים כמוני.

בדיוק.

אני מחפש מעין שידוך של וויז/מוביט לעיל עם משהו סטייל לוח טרמפים יישובי/מוסדי. למה זה צריך להיות כל כך מסובך למען השם?

חזיר דיזל

פורסם

לא מבין אבל מה הקטע שאני חייב שזה יהיה במסלול הנסיעה לעבודה שלי

ואם אני עושה הרבה נסיעות?

סתם חבל שהאוטו ריק ואי אפשר לקחת אנשים ולהוריד רכבים מהכבשי

• תוכן חדש...