Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכסוך שכנים - מה לעשות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אחרי 25 שנה של שקט בבניין הדירה מעלינו הושכרה לדיירים חדשים, והצרות התחילו.

אחרי שכל ערב היו יושבים בחלון ומרעישים וביקשנו להנמיך את הקול והצרה חלפה וחשבנו שנשוב לשקט שהיה, מסתבר שלא.

הדייר מעלינו החליט שהגינה הפרטית שלנו היא המאפרה שלו ומדי יום אנחנו מוצאים בדלי סיגריות על הריצפה, שלב ראשון ביקשנו שישים לב לכך והוא אמר שהבין. אחרי עוד כמה פעמים שמצאנו בדלים הגיע השיא, נזרק בדל שעדיין בער והוא שרף לנו חלק מהצמחים אותם אנו מטפחים (מרווה ז"ל) עלינו והתרענו שאם נמצא עוד פעם בדל אחד נפנה למשטרה - התשובה שלהם? לא אנחנו, אולי עוד שכנים מעשנים.. בירור קצר (יש עוד 2) - הם לא מעשנים, הם החלון היחיד מעל אותו מקום שאנחנו מוצאים בדלי סיגריות.

אחרי עוד הבלגות פה ושם, שוב מקרה חריג, אני מסתובב בגינה ובא להיכנס לבית בידיוק בפתיחת הדלת אני שם לב לבדל בוער נזרק מהחלון ישר לתוך אחד הצמחים, החלון מעליי פתוח ואני צועק אולי מישהו יענה אך ללא תגובה..

אחרי סיפור הרקע הארוך, התקשרנו באותו רגע למשטרה, אצרי שיחה קצרה איתנו קיבלנו תשובה חד - משמעית המשטרה לא מתכוונת לעשות כלום, אמרנו להם לפחות תעלו ותדברו איתם - נענו בכך שאולי זה לא הם והפנו אותנו לשיטור הקהילתי (שנבצע בראשון פנייה ראשונה אליו)

מה ניתן עוד לעשות? אשמח להכוונה כיצד להתמודד..

Sent from my MI 6 using Tapatalk

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. מכתב התראה בדואר רשום + הדבקה על הדלת ותיעוד לפניי הגשת תלונה (תיעזרו בשיטור הקהילתי) + לפניי הגשת תביעה (להתייעץ עם מישהו בתחום על מה ניתן)

2. לפנות לבעלי הדירה ולהסביר את המצב החדש, אולי הוא לא יחדש להם את החוזה או שבכוחו גם לסיים את החוזה שלהם, מכיר כמה בעלי דירות כאלו אצלנו בבניין שאכן עשו ככה לכמה שוכרים לאחר שהבינו שהם הפכו למטרד, לא יודע מה יהיה אצלך במקרה זה

3. להבין שלאחר שאתה מתחיל בפעילות כזאת, צפה לעוינות ואולי, להמשך הדברים ואף להחמרת הפעילות, עד אשר תגיש תלונה רשמית במשטרה לאחר שנעזרת בשיטור הקהילתי וכמו כן, יש להגיש נגדם תביעה על מספר סעיפים (נזקים ומה שאפשר להכניס לשם לאחר ייעוץ)

4. להתכונן לכך שכל התהליכים יכולים לקחת שבועות וחודשים ואף יותר, תלונה במשטרה לאחר שאתה מגיש מכתב כפי שהסברתי, יהיה הדבר הקריטי היחידי שיכול לעזור במיידי, יש אנשים שמבינים בכוח ולאחר שעושים מעשים

5. אם לאחר שגם דיברת עם בעל הדירה והוא לא מצליח לפתור את הנושא, יש את המפקחת על הבתים המשותפים שבו אתה יכול לקחת את בעל הדירה לתביעה גם כן, לא יודע עד כמה זה יעזור אבל אי אפשר לדעת

6. אין דרכים קלות לפתור את הסוגיה הזאת, עלייך להבין באיזו דרך אתה בוחר ולהיות שלם איתה

פורסם

שכן אחד גרוע יכול להרוס בניין שלם. זו הסיבה שאני לא עובר מהבית

שלי למרות שהוא באזור מחורבן. אין שכנים צמוד? עדיף מבחינתי.

משטרה לרוב לא מתעסקת בדברים כאלה, רק במקרה של אלימות. (שיטור קהילתי כן)

ומקרים כאלו מובילים לא פעם לאלימות. אל תנקוט בצעד אלים כי לעולם אתה לא יודע איך זה יגמר,אלא אם כן אתה הבריון של השכונה...(סתם)

לדעתי רק שיחה בארבע עיניים עם השכן בצורה נינוחה על כוס קפה - תוכל (אולי) לפתור את הבעיה

או לכל הפחות לצמצם אתה. כי כל פעם שתעלה את הטונים שלך, זה רק ילך ויחמיר. (ככה זה עובד לצערי)

תנסה בדרכי נועם ותראה לאן זה הולך. אולי יש לבחור שותפים יותר הגיוניים לניהול שיחה?

בדוק את זה.

פורסם

שכחתי להוסיף, שאתה תמיד יכול להתקין מצלמה כלפי מעלה (לא בצורה שתפלוש לחלונות) ולתעד את השלכת הבדלי סיגריות, אם תחליט לפעול בצורה של תלונה ותביעה, זה ישמש כראיה.

דרך אגב, גם פיקוח עירוני יכול לסייע במקרים שבהם יש להם הסכמות לקנוס את הדייר על השכלת פסולת וזה מתועד, מקבלים קנס בלי שאלות אם יש תיעוד.

כמו כן, תמיד להקליט את השיחות בינכם, לתעד מה שאפשר.

פורסם

חשבתי על התקנת מצלמה שתכוון למעלה, אני מחפש דרך לחבר אותה לחשמל שלא נמצא בקרבת מקום.

אפנה לשיטור הקהילתי מחר,

אציין שדיברנו איתו בניחוחות ונעם עד למקרה של אתמול, שיכול להיות שאם לא הייתי ליד הייתה נדלקת שוב שריפה.

אקח את מה שאמרתם, ואנסה צעד צעד לאט.

תודה לעוזרים, אעדכן.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

פורסם

אתם לוקחים פה בחשבון התמודדות עם אנשים נורמטיבים.

הרי הוא התעמת עם השכנים מספר פעמים. ברור להם שהם זורקים וזה לא מעניין אותם.

ואם תצלם אותם, מה זה יעזור?

נסה שוב להסביר לשכן בדרכי נועם את הבעיה. שלא יזרוק סיגריות מהמרפסת.

לא עובד - גש לשוטר הקהילתי.

לא יודע מה הוא יכול לעשות, בדרך כלל זה לא מרגש יותר מדי אנשים כאלה.

תנסה. מה יש לך להפסיד.

פורסם

החלונות שלו ממש מעליך?

תתחיל לבשל משהו מסריח במיוחד, או להזמין חברים לעל האש כל יומיים.

לשים מוזיקה רועשת בשעה 22:50 גם יכול לעזור. מיטב להיטי בוליווד או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עצות טיפשיות.

הם לא 2 השכנים היחידים בבניין. יש עוד ואין טעם לפגוע גם בהם.

עצות לפעולות נקם יש די והותר. אם הוא יחליט ללכת בדרך הזאת.

פורסם

טיפשיות ואלימות.

הבעיה שאנשים מאחורי המקלדת רושמים דברים שבחיים האמיתיים הם לא היו מעזים לעשות.

דברים מיותרים שיובילו ליותר אלימות.

פורסם

תעלה אליו תלחץ יד, תסביר לו שראש השנה בפתח ואתה לא בעניין של להתחיל שנה חדשה בסכסוך שכנים.

במילים הללו ממש .

תאחל שנה טובה וחג שמח, יהיה בסדר .

אני הייתי קונה לו מאפרה ב10 שקלים לקינוח.

פורסם

ראשית תיידע את בעלי הדירה שהשכירו לו את הדירה ותבקש שיפנו אליו ויבהירו לו שהמצב לא יכול להמשך כך, וכמובן לתעד במצלמה ולהזמין שיטור קהילתי. כי הדיבורים לא עזרו ממילא.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

~

כמו בהרבה מצבים אחרים בחיים - הפתרון החוקי והפרקטי ביותר הוא רילוקיישן. רצוי למדינה הומוגנית, אבל אפשר להתחיל מבניין אחר.

האזרח הנורמטיבי בישראל הוא כבר מזמן לא זה שבא להתיעץ בפורום בנושאים כאלה, אלא השכן החדש והבריון שנכנס לבניין ומתחיל לעשות בו כבשלו. יש רך דרך אחת לעצור אנשים כאלה, אך בפעם האחרונה שהסברתי אותה מעל דפי הפורום זה נגמר בסנקציה כלשהי.

מה שבטוח - זה לא יפתר 'על כוס קפה' ולא בדרכי נועם. כל מי שגורס אחרת הוא תמים, חי בבועה, או פשוט לא מסוגל לקרוא בין השורות. מה שקורה בבניין הזה הוא משל מדוייק למה שמתרחש כיום באירופה, והפתרונות שהוצעו כאן עד כה אפקטיביים בערך באותה מידה כמו מה שמנסים שם.

• תוכן חדש...