Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם השכן בונה בקומה 1, האם זה יגרום להקטנת אחוזי בנייה לדייר בקומה 3?

eladns
שימו לב! השרשור הזה בן 2208 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ערב טוב,

אני בקומה 3, הגג שלי בטאבו.

דירה 70 מטר וניתן לבנות על הגג 40 מטר והשאר מרפסת.

השכן בקומה 1 מעוניין להרחיב את ביתו ומבקש את חתימתי לאישור.

במידה ואחתום, האם אחוזי הבנייה שלו יפגעו באחוזים שלי?

תודה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כעקרון לא, זה בתנאי והבניה על הגג שלך נובעת מתב"ע ספציפית שרק אתה יכול להנות ממנה.

לפי התאור שלך אתה זוכה גם באפשרות לתוספת בניה אגפית כמו השכן + תבע לבניה על הגג.

[CENTER] [/CENTER]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו טעות נפוצה שעולה הרבה כסף ושחוזרת על עצמה כמעט כל פעם.

הצמדת גג או תכנית להרחבה ו/או תוספת יח"ד על הגג הצמוד לא אומרת שום דבר על זכויות הבנייה!

זכויות הבנייה הינן קנייניות וברוב המקרים שייכות לכלל הדיירים לפי החלק היחסי ברכוש המשותף. פתח את תיק הבית המשותף וראה למי שייכות זכויות הבנייה.

גג צמוד הינו בדיוק כמו חצר צמודה ו/או מחסן.

אם תהיה מעוניין לבנות על הגג הצמוד שלך ולממש את זכויות הבנייה, גם אם יש תכנית מאושרת וזכויות הבנייה שייכות לכלל הבניין, תשלם תשלומי איזון לדיירים האחרים.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקנו אותי אם אני טועה, יש מקרים שזכויות שייכים לא רק לבניין מסויים, אלא לכל ה"בית המשותף", שבמקרים רבים כולל בעצם מס' בניינים [אצלנו למשל 15 בנינים נחשבים לבית משותף אחד]

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצמדת גג או תכנית להרחבה ו/או תוספת יח"ד על הגג הצמוד לא אומרת שום דבר על זכויות הבנייה!

זכויות הבנייה הינן קנייניות וברוב המקרים שייכות לכלל הדיירים לפי החלק היחסי ברכוש המשותף. פתח את תיק הבית המשותף וראה למי שייכות זכויות הבנייה.

אם תהיה מעוניין לבנות על הגג הצמוד שלך ולממש את זכויות הבנייה, גם אם יש תכנית מאושרת וזכויות הבנייה שייכות לכלל הבניין, תשלם תשלומי איזון לדיירים האחרים.

במה מתבטאים תשלומי איזון? בכמה כסף מדובר?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הערכה לעלות תשלומי איזון?

אצלי השכן בנה על הגג ולא שאל את הדיירים. כמובן שהגג הוא משותף, האם הוא צריך לשלם, בכמה בדר"כ מסתכמים תשלומי האיזון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אברג'ל - שכחת את סעיף 3: האם הבניה חוקית וקיבלה את אישור הרשויות?

כדי לקבל את אישור הרשויות צריך לקבל את הסכמת השכנים, מן הסתם זו לא התבקשה וממילא לא ניתנה.

נשמע לי כגניבה לכל דבר. שיחת טלפון קצרה למחלקת הפיקוח העירונית עשויה להביא פקחים ולצו הריסה מהיר - אלא, כמובן, אם מדובר במישהו מקושר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוכל להרחיב על כך? האם יש דרך לעקוף "משעל העם" על ידי תשלום? אם רכשתי דירת גג במגדל של 100 דירות, איך אני מגדיל ב15 מטר את החדר על הגג? הרי ברור שאין סיכוי לקבל הסכמה של כל הדיירים.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוכל להרחיב על כך? האם יש דרך לעקוף "משעל העם" על ידי תשלום? אם רכשתי דירת גג במגדל של 100 דירות, איך אני מגדיל ב15 מטר את החדר על הגג? הרי ברור שאין סיכוי לקבל הסכמה של כל הדיירים.

לנושא זה ראה נא תקנה 36 לתת"ב - ידוע בעלים משותפים.

יש מס' דברים שאתה יכול לעשות מלבד החתמה פיזית של הבעלים המשותפים.

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...