Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FedEx ועמלות שקריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב אינטרנט.

יום אחד רציתי לרענן את המלתחה, אז עשיתי מה שכל אדם ממוצע היום עושה כשהוא רוצה לקנות בגדים במחיר שפוי, נכנסתי למרשתת ולאתר של אמריקן איגל האמריקאי בפרט, הזמנתי ב-100 דולר בשביל המשלוח חינם וחישבתי לעצמי את המע"מ שאצטרך לשלם כשהמשלוח יגיע לארץ ועדיין ההזמנה נראתה כמשתלמת.

אז זהו, שלא.

המשלוח הגיע לידי פדקס בארץ, ואני מקבל שיחת טלפון:

"שלום, x?"

"כן"

"על מנת לקבל את המשלוח אתה צריך לשלם 3xx₪"(שכחתי את הסכום המדוייק בגלל ההלם)

"איך כל כך הרבה??"

"מע"מ 6x₪, עמלת מחשב 16₪ (או משהו באזור), עמלת שיחרור ממכס 25x₪!!"

מיד הורתי להחזיר חזרה את המשלוח לארה"ב וסיימתי את השיחה,

בסיום השיחה חברה שלי נזכרה במקרה דומה שהיה לחברתה שהעיזה בהזמנה מהאנטרנט לעבור את 75$ במספר סנטים, וגם עליה נגזרו מסי שקר דומים.

אז פד-איכס היקרים מאוד (תרתי משמע), לא נמאס לכם לעקוץ ככה את הלקוחות השבויים? אני ממש מרגיש כאילו אני משלם פרוטקשן על החבילה שלי, כי לצערי במעמד ההזמנה לא הייתה לי שום דרך אחרת לשלוח את החבילה לארץ חוץ להיעזר בשרותיהם.

את השיעור שלי למדתי, אם במעמד בחירת השילוח אני רואה את האותיות F,E,D,X, אין שום סיכוי שאשלם שקל אחד.

עכשיו בהמשך לסיפור, מה עושים עכשיו? האם אני צריך להודיע לאמריקן איגל שהחזרתי אליהם חזרה את החבילה או שפדקס עושים זאת בשבילי?

האם אקבל זיכוי מלא או שאצטרך לשלם משלוח אפילו שלא שילמתי עליו בפועל?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מבין למה אתה חושב שהם צריכים לעבוד בחינם.

ברגע שחבילה נעצרת במכס לתשלום מע"מ/מכס צריך להתנהל מולם וזה עולה. אתה תמיד יכול לפנות לכל עמיל מכס אחר ולא לשחרר דרכם ואפילו להפסיד כמה ימי עבודה ולעשות את זה לבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לך מחירון של פדקס באתר, היית צריך לבדוק את זה קודם לכן.

זה לא קשה היה לבדוק בגוגל שניה עמלות שחרור פדקס, במילים אלו.

http://fcx.co.il/upload/2959_table.pdf

HuL1Bji.jpg

וכן, כפי שכתבו מעליי - אתה בחרת לשלוח בשירות שליחים מהיר ועל השירות הזה צריך לשלם, למה? כיוון שהם מעבירים את כל החבילות דרך המכס לבדיקה ומה החוקים במדינת ישראל? מע 75$? יש פרוצדורה ומישהו צריך לעשות אותה ולשלם על זה, לרגע חשבת שזה בחינם? זאת אומרת אני לא מגדולי מביני הכלכלה אבל יש כאן מערך של חוקים ואנשים שעובדים כולל במכס והחברה מתנהלת מולם במקומך.

כן, יש מקום לדון במחירים של פדקס אבל אם זה מה שמפריע לך, בחר שיטות שילוח אחרות או לפחות עשה שיעורי בית בגוגל בנוגע לשיטות שילוח.

אם היית בוחר לשלוח או הייתה לך האפשרות כי לא תמיד יש ב USPS First Class Mail International, סביר להניח שזה לא היה עובר שום בדיקה.

צר לי, נשמע כמו פוסט שנפתח מהקטע הרגשי ואדם שהתנסה פעם ראשונה בהזמנות.

ורק לידע כללי ולפעם הבאה, במידה ואתה תצטרך אי פעם לשחרר חבילה מהמכס, שאלוהים יהיה איתך בתהליך כי לפעמים מדובר על לקיחת יום חופש תלוי במקרה וסוג השחרור רק שתבין את המשמעות + נ סיעות דלק ותשלום אגרות.

פורסם

אני מזמין דברים באנטרנט לא מאתמול, תסכים איתי שאם רשום משלוח חינם באתר אתה מצפה למה שרשום לא? הרי כשרשום לך בפוקס חולצה 25₪ אתה לא מגיע לקופה והמחיר קופץ ל50₪ נכון? זה נקרא הטעיית הציבור.

אף אחד לא ביקש מפדקס לעבוד חינם, בכלל, לא הייתה לי ברירה כיוון שאמריקן עובדים רק איתם, הייתי שמח שלא היו עובדים בכלל, אבל אמורה להיות שקיפות בנושא במעמד ההזמנה, אני לא אמור לעבור על כל ההסכם שלי במעמד הקניה עם האתר כמו שאף אחד לא קורא את ההסכם כשהוא פותח משתמש בפייסבוק.

כבר הזמנתי בעבר דברים מעל ל75$, ההתנהלות שלי מול המכס הסתכמה בשיחת טלפון מקסימום, ברוב המקרים קיבלתי חיוב באנטרנט וזהו, עשיתם מזה סיפור.

פורסם (נערך)

לדעתי צריכים לחוקק חוקים בעניין, זה ממש מטופש שאי אפשר להישתמש בחברות DHL/FEDEX/UPS למישלוח מהיר למרות שמשלמים עליהם בעת הקנייה, ששר האוצר ירים את הכפפה ויחוקק חוק שימנע את הטימטום של 100$ עמלה על קניה של 75.01$!.

כאן הבעיה, סכומים כאלה צריכים לבוא בהזמנות של 500$ ואז הן יהיו הגיוניות יותר.

ואגב בדיקה פרטנית של המכס במעמד מול נציג חברת המישלוח לא אמור ליקרות בעת מיקרים של ניסיון הצהרה שיקרית/הצהרת תכולה לא נכונה וכו' ? לרוב זה לא אמור ליהיות קולקטיבי משהו עם עמלה סימלית?

איך יודעים אם באמת בוצעה בדיקה פרטנית (ומדוע?)בעלות של 25X שקל וזה לא עוד סעיף אוטומטי בעת הזמנה בחברות הבלדרות?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

במעמד הקניה גם היה רשום

Tax 0$

אבל לזה כבר לא האמנתי.. בסופו של דבר יש הבדל בין לשלם מע"מ שזה מקובל עליי בהחלט לבין עמלת מחשב, עמלת קפה וכו'.

פשוט,

‌מה שמוזר לי זה כשגם כשאתה "עושה טובה" וכן מוכן לשלם מע"מ כדי שהמדינה תרוויח קצת מהקניות שלך באינטרנט, היא מענישה אותך על כך, ז"א חבילה של 74.99 דולר לא מתעכבת, ופתאום כשמדובר ב75 דולר לכולם במכס נתפס הגב ורוצים כופר על החבילה שלך..

פורסם

אין מס אבל יש מע"מ. מס מתייחס למכסים למיניהם.

אם ערך החבילה הוא כזה שלא דורש שחרור פרטני לא משלמים כלום אבל אם כן אז משלמים כמו גדולים.

פורסם
אין מס אבל יש מע"מ. מס מתייחס למכסים למיניהם.

אם ערך החבילה הוא כזה שלא דורש שחרור פרטני לא משלמים כלום אבל אם כן אז משלמים כמו גדולים.

זה בדיוק מה שאני אומר, השחרור הפרטני שאתה מדבר עליו, אם הייתי צריך לעשות שיחרור פרטני על כל חבילה שאני מזמין היתי בחובות היום, אי שום סיבה שחבילה ב74.99 לא תצטרך שיחרור פרטני ו75 כן, לי זה לא קרה אף פעם ואני מאמין שגם על 100 דולר לא אמור לקרות אותו דבר, אם הייתי מזמין רכב ב50 אלף דולר היה על מה לדבר

פורסם

הסיבה היא שב 74.99$ אין מע"מ וגם אם זה נעצר לבדיקה פרטנית אתה מספק קבלה וזהו. אם זה עובר יש תשלומים ואכל מיני בירוקרטיה שלוקחת זמן ולכן עולה כסף. תגיד תודה שאתה לא צריך תל"ח או אישור התאמה לתקן.

פורסם (נערך)

נייט דרייבר אתה לא יורד לסף דעתי, אין שום סיבה שאם אני מספק קבלה עם המחיר הנכון מחברה מוכרת לא אקבל את החבילה שלי בתוספת מע"מ בלבד, עמילי המכס מקבלים משכורת מכיסי דרך המיסים, אם המדינה לא רוצה להרוויח אז אני פשוט אעשה מה שהרוב עושים, או שמזמינים מתחת ל75 ושתז***ן המדינה או שנוקבים בסכום שיקרי.

אין שום סיבה שאני אשלם עוד 100 דולר בלי שזה היה ברור במעמד התשלום.

מה שעוד הרגיז אותי זה שברגע שהתעצבנתי קצת הנציגה של פדקס הודתה שמדובר בסכום גבוה מהרגיל ושהיא תנסה להוזיל אותו, מה זה סוג של שיטת מצליח? נייט אני חושב שבגלל שזה קרה לך כבר ואתה שילמת אז אתה מצפה מכולם לשלם על סכומים מגוכחים כאלה

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8
פורסם

א. סביר להניח שחבילה שלך הושמדה.

ב. כל חברת שילוח מהיר גובה עמלה על משלוחי EMS. למיטב ידעתי מדובר בעמלה שמדינת ישראל מחייבת אותם לגבות מאחר ומדובר במשלוח EMS.

ג. על מנת להימנע מתשלום עמלות תקפיד לבחור משלוחים בדואר רשום רגיל דרך חברות דואר ממשלתיות לדוגמא USPS, Deutsche post ועוד.

ד. אל תזמין מאתרים שמכונים לשלוח ארצה רק דרך חברות משלוחים בסגנון פדקס. אל תזמין בכלל או תשלח למחסנים של חברות בסגנון shopusa. הם כבר ידאגו להביא את החבילה ארצה באמצעות דואר ישראל ללא עמלות רצח.

פורסם

במקום לקרואמראש את התנאים באתר, אתה זורק את האחריות.

עמיל המכס לא עובד רשות המיסים ומקבל משכורת מפליינג קארגו במקרה הזה.

שילמת על משלוח מהיר שעובר את רף הפטור, אף אחד לא יעבוד וישחרר אותו בחינם (גם בדואר EMS זה בתשלום).

פורסם

כי אלה נהלי המדינה. אם יש מס כלשהו המכס מוציא את הנשמה. חברת השילוח לא אשמה בבלגאן.

פורסם

ניתן גם להגיד, חתמתם על הסכם עם פייסבוק כשנרשמתם, למה עכשיו כולם מתפלאים שהיא עושה שימוש בדאטה?

כי אף אחד לא קורא 17 עמודים על התקנון, מבחינתי כשאני רואה free shipping, אני מצפה מהמקום שהזמנתי ממנו לקבל משלוח חינם, זה כמו שאני אכנס למסעדה ליד המנה רשום 20 ובמעמד החשבון יתווספו לי עוד תשלומי חשמל מים וכו'.

לא ציפיתי שפדקס יעבדו חינם, כיוון שמתחת ל100 דולר המשלוח עולה כסף, זוהי הטבה של האתר לתת לי משלוח חינם עבור הזמנה מעל ל100 דולר, מכאן שאני לא מבין מדוע המשלוח חינם עלה כמו ההזמנה.

לא פעם ראשונה שיש לי הזמנה במעל ל75$, מדהים שכשה לא מדובר במשלוח דרך משלוחים כמו פדקס אני משלם סכום סימלי, ופתאום כשמדובר בהם אני משלם סכום מפלצתי כי פתאום לשחרר את החבילה שלי זה "קשה"א, ז למה כשאני מזמין במשלוח הכי נחות באלי אקספרס אני לא משלם שום דבר מעבר למעמ ואולי עמלת שחרור מזערית

• תוכן חדש...