Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון 1.8 או מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב

בחודש הבא אני מתכנן לקנות רכב,

ואני מטלבת בין שני רכבים.

הראשון זה סיאט לאון FR 1800 שנת 2016-2015

והשני מאזדה 3 SPIRIT שנת 2016-2015

בעיקרון ההכיוון הוא לסיאט לאון,

אך הרבה אנשים אמרו לי שעדיף שאני יקח מאזדה בגלל שהתחזוקה מאוד יקרה בסיאט,

והביטוח יותר יקר,

השאלה האם זה נכון שסיאט יותר יקרה בתחזוקה?

או שאולי עדיף לקחת מאזדה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי CyberGhost
פורסם

הכל שאלה של שימוש, למה אתה צריך רכב משפחתי קטן?

מבחינת אחזקה, כן הסיאט תהיה קצת יותר יקרה באחזקה, חלקים וטיפולים יקרים יותר, יבואן לא מתחשב (על פי הפורום, אין לי נסיון איתם) ביטוח יקר יותר עקב רכב ״גניב מאוד ומועד לפורענות״, גיר שאמינותו מוטלת בספק אך נמרץ ועובד טוב כשהוא תקין.

בתמורה לזה תקבל רכב מהיר, יפה (לדעתי), נמרץ ויחסית חסכוני.

המזדה תהיה שתיינית, מהנה לנהיגה (לדעתי יותר מהסיאט אבל פחות מהירה בתאוצה מהמקום עקב חוסר במגדש טורבו), תגיע עם מערכות בטיחות מתקדמות כגון בלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנטיב, חלקים וטיפולים ככל הנראה יהיה זולים יותר.

מה שכן המזדה תהיה קצת צפופה לנוסעים מאחור וקצת קופצנית.

אין לי נסיון אישי לגביי הצפיפות בלאון מאחור אבל ע״פ חברים גם היא לא מהמרווחות.

פורסם

רכבים מקבוצת פולקסווגן עולים יותר לתחזק, זה תקף גם לסקודה. היפניות יותר זולות בתחזוקה, לא בטוח לגבי הביטוחים. מבחינת ביצועים תקבל כמובן יותר בסיאט, אבל מזדה יודעים לתת חווית נהיגה מעורבת עם היגוי ישיר אבל לא כבד כמו זה שתקבל בסיאט.

פורסם

איפה אתה נוהג בעיקר? סיאט זה רכב שמצויין בכביש מהיר. מאזדה עדיפה בעיר בגלל הגיר והמתלים הרכים יותר.

פורסם

תודה רבה,

רציתי לשאול עוד משהו קטן,

לא שמתי לב אך יש דגם של סיאט שהוא מנוע 1.4 טורבו עם 150 כוח סוס.

משום מה אין הרבה רכבים כאלה ביד 2 וזה נירא דגם חדש שיצא ב 2017.

ובדקתי שהביטוח אליו כמו על מאזדה אפילו טיפה יותר זול... 4.600(מקיף) שייח

והביצעוים יותר טובים, מ 0-100 ב 8.0 שמאזדה עושה 9.0

השאלה האם הרכב הזה אולי יותר שווה ממזדה?

והאם תיהיה עלות אחזקה יותר זולה מ ה FR?

תודה

פורסם

כבר ענו לך לגביי אחזקה, האחזקה תהיה יקרה יותר בסיאט, וכמו שכתבתי למעלה, יש לקחת בחשבון את הנושא של הגיר, אם אתה לא מכיר תרשום DSG7 בפורום, תקרא קצת.

מז״א שווה יותר? אלה שיקולים שאתה צריך לקחת בחשבון מה ״שווה״ לך יותר.

בלי שום קשר אם החלטת ללכת על הסיאט הייתי שם לי בצד 10-12 אש״ח לתיקונים עתידיים לגיר (מח גיר/מצמדים), אולי יכאב פחות בבוא היום.

פורסם

אם כבר מדברים על ביצועים, ללאון עם מנוע 1.4 או 1.8 TSI יש הרבה יותר כוח זמין בטווח הסל"ד עבודה ה"רגיל", ז"א בין 1000-3500 סל"ד. מה שאומר בפועל - בלחיצה על גז בנסיעה רגועה תקבל הרבה יותר כוח מבלי להגיע לטורים גבוהים, וזה מה שחשוב בנהיגה היום-יומית(לא התאוצה מ0-100 קמ"ש).

בניגוד למנוע של מאזדה האטמוספרי (ללא טורבו) אותו תצטרך להביא לטורים גבוהים בשביל לקבל את אותו האפקט.

ה1.8 TSI נותן את מה ש ה1.4 TSI נותן בטווח 1000-3500 סל"ד + יותר כוח מעל 3500 סל"ד למקרה ואתה צריך התנהגות ספורטבית יותר בסל"ד גבוה.

פורסם

בלי שום קשר אם החלטת ללכת על הסיאט הייתי שם לי בצד 10-12 אש״ח לתיקונים עתידיים לגיר (מח גיר/מצמדים), אולי יכאב פחות בבוא היום.

לא הגזמת ב-כ-ל-ל יש היום כבר לא מעט מוסכים המתמחים בשיפוץ /החלפה של מצמדים/מוח ל-DSG7 המחירים הרבה יותר קרובים ל-4K מאשר ל-10K.

כדאי שתתחילו להפנים - נכון לעכשיו נוסעים על כבישי ישראל למעלה מ-200000 כלי רכב עם DSG7. מכוני הגירים לא מלאים בהם, והם ממשיכים להמכר לא רע בכלל כמשומשים - אז אולי זה בכל לא כמו שחלק מהגולשים מציירים זאת. לליאל למשל אין ניסיון עם DSG7 (יש לו פיקנטו בכלל ) אבל הוא יודע להזהיר אנשים מפני המפלצת DSG7.

לא שהגיר חף מבעיות, ועדיין הייתי מציע למי שעיקר נסיעותיו בעיר להמנע מלרכוש רכב עם DSG7 - אבל מכאן ועד לשים 10/12 אלף בצד - יש מרחק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הגיר ממשיך לעשות בעיות , רכב חדש 2018 של חבר נכנס למוסך להחלפת קלטשים לאחר שלושה חודשים בלבד מיום קבלת הרכב .

היום זה באחריות , עוד שנתיים הוא לבד מול צמפיון

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

ונגיד אם אני יקח סיאט לאון דגם אחת אחורה, שנת 2012 עם גיר רגיל...זה עדיין יקר לתחזק?

כי מישהו הציעה לי רכב סיאט לאון שנת 2012 עם 70 אלף ק'מ ידנית 1.8 עם 160 כ"ס.

• תוכן חדש...