Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי SP לדלתות הקדמיות:

אם הבנתי נכון את כל מה שנאמר פה אז את השכבה הראשונה שהיא שכבת הבוטיל (Dynamat Extreme, Secondskin, Noico and STP ועוד) ואת השכבה הזאת צריך ליישם כ 25% מגודל השטח הקיים, נכון?

צירפתי 2 תמונות ממתקין כלשהו בארץ, אפשר להגיד שמה שהוא עשה שם זה מוגזם?

שכבה שניה של CCF בעובי של 3 עד 5 מ"מ יספיק? כ 80% מגודל השטח?

יש לי פה קישור מאלי אקספרסס לגבי CCF -

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180527220829&SearchText=car+sound+deadener+Closed+Cell+Foam

מישהו יכול לכוון אותי לחברה/מוצר טוב/טובה? הבנתי מאדי שגם שם יש כמה רמות.

האם זה מספיק או שרצוי מעל הCCF ליישם MLV או שה MLV מיישמים כשכבה נפרדת?

*הרמקול אצלי בדלת הקדמית מגיע מוברג על הפלסטיק של הדלת, האם יש צורך ליישם בידוד כלשהוא בין הרמקול החדש להברגה בדלת?(תמונות מצורפות)

**אשמח להצעות איך לבצע SP בדלת הקדמית שלי(שוב תמונות מצורפות)

תודה :)

IMG-20180524-WA0019.jpg

front door both sids.jpg

front door inner side.jpg

front door speaker dismounted.jpg

"נאה דורש נאה מקיים"

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תכלס כן זה מוגזם - הבוטיל נועד בכדי להוריד את תדר הרזוננס מתחת לתחום השמיע - הוא לא נועד בכדי לספוג ולבלום רעשים - הוא גם עושה את זה אבל ביעילות פחות בהרבה מחומרים מבוססי CCF וMLV שגם יכולים לחסוך לך המון משקל במקום פשוט להפציץ בוטיל.

אתה צריך לתת כיסוי בין 25% מינימום לבין 75% כיסוי למערכת חזקה מאוד על רכב בעייתי מאוד.

כמובן - מערכת SPL עתירת הספק תדרוש הגזמה מסויימת בשימוש בוטיל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האם יש צורך לסגור את כל הפתחים שבדלת?

*הרמקול אצלי בדלת הקדמית מגיע מוברג על הפלסטיק של הדלת, האם יש צורך ליישם בידוד כלשהוא בין הרמקול החדש להברגה בדלת?(תמונות מצורפות למעלה)

**אשמח להצעות איך לבצע בידוד ואיטום בדלת הקדמית שלי(שוב תמונות מצורפות למעלה)

תודה :)

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

אתה צריך ליצור שרוול בעקרון או לפחות עיגון מאוד מאסיבי מעץ - מציע להתייעץ עם ג'וניור ועם יוסי לגבי זה - יש להם ניסיון עם הרכב הזה - לא בטוח שאפשר בכלל לסגור את המחיצות הטכניות ברכב הזה בגלל כל המנגנונים על הדיפון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מעדכן - היום קיבלתי את השטיחים הסינים ואת הגומיות, לצערי זמן להתעסק עם הגומיות לא היה לי ואשאיר את זה לסופ"ש אבל התקנת השטיחים זה דקות ספורות ואת זה הספקתי לבצע לפני השקיעה.

מבחינת נראות הם נראים מעולים והאמת שאצלי ברכב עם המושבי עור הם השלבו מדהים.

אבל מבחינת איכות - די התאכזבתי, ציפיתי שיהיו עבים יותר, בעלי משקל רב יותר (בעמודי המכירה באלי אקספרס מוצהר סביב ה3.5 קילו) ובפועל כל השטיחים יחד לא שוקלים אפילו קילו וחצי.

עדיין לא עשיתי איתם נסיעה בכדי שאוכל להגיד אם יש הפחתה כלשהי ברעשי הכביש מרצפת הרכב אך כמו שזה מרגיש לא נראה לי שבכלל יהיה הבדל, אעדכן מחר לגבי זה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אני התקנתי קומבינה קטנה.. עם שתי יריעות ספוג ופלסטיק באמצע כמו סנדוויץ,לסגור את הפתח.

יריעת ספוג כ 5MM סוגרת את הפתח מבחוץ, ומודבקת טוב לדפנות.

באמצע למנוע תנועה גדולה של היריעות, יריעת פלסטיק קטנה קצת פחות מגודל הפתח.

ויריעה נוספת 5MM מודבקת על הפלסטיק, והן קצת ליריעה הקודמת. (דבק לדבק)

מבנה הסנדוויץ מודבק מבחוץ, כאשר יריעה אחת מבצעת את ההדבקה לדפנות.

שתי היריעות האחרות הפלסטיק ויריעת הספוג השני, הן קטנות מגודל הפתח -

לא מגיעות לדפנות הפתח.

השתמשתי בדופן של קלסר פלסטיק כ 1.5MM לשכבה האמצעית.

זה נראה כמו סנדוויץ, ספוג פלסטיק ספוג - ואוטם יפה.

יש תנועה קטנה, ומנגד יש אטימה ואין מעבר אוויר.

ברכב הייתה יריעת ספוג שזור דומה מהיצרן, מודבקת מבחוץ, אני הוספתי ליריעה הזו.

את יריעת הפלסטיק ועוד יריעת ספוג למנוע תנועת יתר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
עדכונים:

רעשי רוח - לאחר הוספת גומיות P במסגרת הדלת העליונה(בנוסף ל D קטנה) רעשי הרוח הופחתו משמעותית, לפי הטיפול הם היו מתחילים כבר ב 80 קמ"ש, היום נסעתי במהירות של 130 קמ"ש ולא נשמע אף רעש רוח עבודה פשוטה עם המון תמורה.

אפשר תמונות של כל הגומיות על הדלתות?

אני בעיקר מחפש לראות איפה הדבקת אותן, איזה מעבר אוויר הן חוסמות, ועם איזה חלק הם באות במגע (גומייה אחרת, דלת, משקוף).

תודה.

מעדכן - היום קיבלתי את השטיחים הסינים ואת הגומיות, לצערי זמן להתעסק עם הגומיות לא היה לי ואשאיר את זה לסופ"ש אבל התקנת השטיחים זה דקות ספורות ואת זה הספקתי לבצע לפני השקיעה.

בקשה עדכן אותנו בפרויקט הגומיות.

סוגים, גדלים, מיקום הדבקה, והשיפור..........

תודה.

פורסם

קראתי במאמר שצירפתי פה שאמורים ליישם קודם כל את השכבת MLV ומעל את ה CCF והוא לא מדבר שם על בוטיל-

"בשעה שאני לא יכול למצוא מידע אמין על

תכונות הספיגה והחסימה של המוצרים האלה, אני מאמין שהם מתפקדים יותר טוב בתור

חוסמים מאשר סופגים. במרבית המקרים הצעד שהכי נכון לעשות אחרי ששמנו את יריעות

הבידוד היא לשים חומר סופג, גם מעל יריעות הבידוד וגם במקומות בהם הוספת מסה לא

תעזור. קצף אקוסטי הוא הדרך הנפוצה."

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?137076-מאמר-מתורגם-סקירת-מוצרי-בידוד-אקוסטי-לרכב

ובשביל ההבנה שלי, איך אתם מחלקים את הדלת לפי שמות?

צד חיצוני של הדלת(הצד הקרוב לחוץ של הרכב?)

צד פנימי של הדלת (הקיר פח שבין הצד החיצוני לדיפון פלסטיק? והאם מבודדים את שני הצדדים?)

דיפון פנימי (היחידת פלסטיק שקרובה לנהג מצידה הפנימי?)

תודה.

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

חוזר לעדכן לגבי השטיחים - אחרי נסיעה שגרתית הבוקר נראה שכן יש שיפור כלשהו ברעשי הנסיעה מכיוון רצפת הרכב, קצת קשה לי להגיד עד כמה זה משמעותי כיוון שזה לא היה מקור רעש משמעותי אצלי.

לאחר שאתקין את הגומיות בסופ"ש אעשה ניסוי ואוריד את השטיחים לנסיעה אחת בכדי להבין טוב יותר עד כמה הם משפיעים.

אעלה תמונות הערב.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

תיקח בחשבון את תנאי ותוואי הנסיעה - האקלים, העומס על הכביש - כל התנאים האלה משפיעים מאוד - אבל תחפש רעשים שמגיעים ממרכב הרכב עצמו, המנוע, דברים שמוגברים מהכביש והדרך בזמן שאתה שוהה ברכב ותראה אם חלקם נעלמו ואם חלקם נהיו עדינים יותר או נעימים יותר בצורה כזו או אחרת.

תנסה להבין אם הרכב מרגיש לך יותר "סולידי" במובן של בידוד מהסביבה ואיכות הנסיעה עצמה של משהו פחות מקרקש, קל משקל ופלסטיקי.

תבדוק איך אתה מרגיש בסיום הנסיעה היומיומית שלך - אם אתה מרגיש פחות עייף כי היו לך פחות דברים שהסיחו לך את הדעת.

שם ההבדלים.

Pioneer TS-X150

פורסם
קראתי במאמר שצירפתי פה שאמורים ליישם קודם כל את השכבת MLV ומעל את ה CCF והוא לא מדבר שם על בוטיל

למה אתה חושב שהוא לא מתכוון לבוטיל? לדעתי זו בדיוק הכוונה, וגם אחורה במאמר יש התייחסות ליריעות בידוד עם תיאור "בוטילי".

אני לא חושב שזה (MLV) היה בשימוש נפוץ בשנת 2006 בתחום הרכב.

מציע לעיין באתר שתורגם למציאת נושאים מעודכנים, למשל:

https://www.sounddeadenershowdown.com/how-to/attaching-mlv-and-ccf-vehicle

ראה גם התייחסותי קודם בשרשור לגבי Decoupling של ה-MLV מהפח של הרכב.

פורסם

ראה גם התייחסותי קודם בשרשור לגבי Decoupling של ה-MLV מהפח של הרכב.

קראתי את מה שרשמת ואת מה שאדי הגיב לך ואם הבנתי נכון לבידוד ואיטום דלת קדמית שכבה ראשונה תהיה בוטיל כלשהו ביחס של 25% עד 50% כיסוי, שכבה שניה של CCF כ 80% כיסוי כשלשכבה הזאת מוצמדת שכבה של MLV בכמה נקודות עיגון, זה נכון?

והיכן ניתן לקנות MLV בארץ?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

בנוסף להודעה הקודמת שלי,

האם מישהו יכול להמליץ על איך לאטום את הדלת מטען שלי? אומנם אני לא שומע שום ויברציות ממנה אבל אשמח לאטום רעשי חוץ.

האם בידוד היחידת פלסטיק בלבד ייתן משהו?

האם יש לבודד את כל המתכת והאם זה אפשרי ללא כיעור הרכב?

האם יש היום מוצרי בידוד שאפשר ליישם על זכוכית?

תודה.

20180527_194210.jpg

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

אני מתאר לעצמי שדווקא הוספת גומיות D מסביב למסגרת הדלת הזו (לא על הדלת עצמה אלה השילדה של הרכב) תיתן לך את השיפור הכי גדול בהפחתת רעשי חוץ.

מעבר לכך פירוק הדיפון של הדלת עצמה והוספה של חסם רעש וCCF

יכול להיות שדווקא רצפת תא המטען ובתי הגלגלים האחוריים הם אלו שבאמת דורשים טיפול.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...