Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל 2011-2014, 1.4 טורבו או 1.6?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שזה נכון פחות או יותר לכל מנוע טורבו מודרני. ולכן "טורבו חדש" זה לא יתרון אלא יותר חסרון כי טורבו הוא הראשון שסובל מחוסר שימון אבל גם המנוע סובל מזה.

פורסם

ברור שזה חסרון. זה כנראה טורבו מפירוק ועבודה של ילד בן 15.

מה לגבי ההתלבטות של אסטרה מול מריבה? אנחנו זוג+1. כמה יותר נוח להכניס ילד למושב בטיחות במריבה? נפח מטען? נוחות הטענה?

משכנתא זה קל

פורסם

המריבה יותר שימושית תא המטען גדול יותר אבל לא באופן משמעותי. תנוחת הישיבה גבוהה יותר, למנוע יש טורבו בלחץ נמוך יותר, והא מפיק רק 120 כ"ס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ברור שזה חסרון. זה כנראה טורבו מפירוק ועבודה של ילד בן 15.

לא לזה התכוונתי. אם הטורבו נפגע כתוצאה מחוסר שימון, זה אומר שגם המנוע פעל תקופה מסויימת עם חוסר שימון. את הטורבו החליפו, נניח שהתקינו חדש ועשו עבודה מקצועית.

המנוע נשאר כמו שהיה, מי יודע כמה בלאי הוא ספג באותו זמן?

פורסם
למנוע יש טורבו בלחץ נמוך יותר, והא מפיק רק 120 כ"ס.

זה יתרון באמינות? בצריכת הדלק?

זה בערך ביצועים של ה-1.6 אטמוספרי שסיכמו שהוא "עגלתי" לרכב?

משכנתא זה קל

פורסם

לא נראה לי שיש הבדל משמעותי, עקומת המומנט במנוע של המריבה שטוחה יותר, ולכן למרות שהוא חלש יותר, יתכן שהוא גמיש יותר, וניצול הכח יעיל יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה בערך ביצועים של ה-1.6 אטמוספרי שסיכמו שהוא "עגלתי" לרכב?

לא. איפה ש 1.6 אטמוספרי עולה ב 5000 סל"ד, 1.4 טורבו יעלה ב 2500.

מה שחשוב זה נתון המומנט ולא ההספק. מה איכפת לך שיש 110 או 120 כ"ס ב 6500 סל"ד? אתה אף פעם לא מגיע לשם.

לעומת זאת, מנוע טורבו מספק את כל המומנט כבר ב 1700-2000 סל"ד, בדיוק בתחום שאתה נמצא בו רוב הזמן וגם בלי לבדוק בדף הנתונים אני מהמר שלטורבו יש משהו כמו 40%-50% יותר מומנט ממה שיש לאטמוספרי.

פורסם

טוב אז אין פה 40% הפרש אבל עדיין, יהיה הבדל מאוד מורגש לטובת הטורבו.

פורסם

טורבו מומנט גבוהה יותר, כבר מ-1750

ללא טורבו, מומנט נמוך יותר ב 4000.

זה ההבדל.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

אני לא בטוח שזה משמעותי בסוגי הנסיעות שלנו.

אני משייט ב100 קמ"ש לפנות בוקר בכבישים מהירים.

אשתי נוסעת בעיקר בתוך העיר, נסיעות קצרות מאוד.

עניין האמינות (כולל העתידית) וההפרש במחיר יותר חזק לדעתי מאשר עקומת המומנט.

משכנתא זה קל

פורסם

מנוע טורבו הוא טוב לעקיפות, במיוחד בעליות, ובכלל זה כיף יותר לנסוע ברכב כזה.

עם אין כול כך משמעות לזה, אין טעם בכלל לקנות רכב טורבו, מנוע 50 כ"ס ומנוע 300 כ"ס משייטים שניהם על 100 קמ"ש.

פורסם (נערך)

נכון. הנסיעה שלי מישורית ב99% ולכן אעדיף רכב אמין וחסכוני בדלק מאשר רכב עם תאוצות ביניים אימתניות או גיבור בעליות.

אני גם צריך 2 רכבים, וכרגע נוטה למריבה אחת (או רנו קוליאוס) ואסטרה 1.6 אחת (או C4 או 308 ).

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

גישה הגיונית, אני גם לא בטוח שהיה לי את האומץ לקנות מכונית טורבו משומשת עם 150-170 אלף ק"מ, במיוחד כשלא תמיד ברור איך טיפלו בה.

לדוגמא, עדיין נמכרת במדינות מסויימות אוקטביה MPI עם מנוע אטמוספרי 1.6, ההוא של פעם עם 100 כ"ס וגיר פלנטרי 6 הילוכים. ויש לה ביקוש אצל אנשים שלא מוכנים לשמוע על טורבו, על תיבות רובוטיות ועל שום דבר מודרני. רוצים רק פשטות ואמינות על חשבון ביצועים וצריכת דלק - נהגי מוניות למשל.

הכל נכון, אבל גם בנסיעה מישורית מנוע חזק זה כייף. זה מה שהופך "סתם אוטו" לאוטו שכייף לנהוג בו.

• תוכן חדש...