Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת אלפא רומאו 159 שנת 2008-2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לרכוש אלפא 159, לא ברור לי עדיין אם 2 ליטר או 3.2, רק יודע שאקח סלספיד ולא ידני.

אם למישהו כאן יש נסיון עם הרכב הנ"ל אשמח מידע לגבי הדברים הבאים:

1. עלות אחזקה חודשית ממוצעת (כולל דלק בנסועה רגילה, טיפולים, רישוי, ביטוח וכן הלאה).

2. מאיזה מחלות הרכב סובל?

3. על איזה דברים לתת דגש במעמד הקניה?

תודה מראש

פורסם

אני לא מתמצא ברכב הזה, אבל לטעמי הכי כדאי ללכת על הגירסה הבכירה. בדרך כלל היא הכי מפוארת וגם המנוע הכי חזק וייחודי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
שלום לכולם,

אני שוקל לרכוש אלפא 159, לא ברור לי עדיין אם 2 ליטר או 3.2, רק יודע שאקח סלספיד ולא ידני.

אם למישהו כאן יש נסיון עם הרכב הנ"ל אשמח מידע לגבי הדברים הבאים:

1. עלות אחזקה חודשית ממוצעת (כולל דלק בנסועה רגילה, טיפולים, רישוי, ביטוח וכן הלאה).

2. מאיזה מחלות הרכב סובל?

3. על איזה דברים לתת דגש במעמד הקניה?

תודה מראש

הגיר סלספיד לא הכי מוצלח מבחינת אמינות, אבל עד כמה שידוע לי בגירסא של ה3.2 יש גם גיר אוטומט שהוא יותר מוצלח מבחינת מכאנית.

באופן כללי להחזיק את הרכב הזה לא זול בכלל בכלל, כל החלקים יקרים להחריד (לדוגמא קצת לפני שמכרתי את שלי עשיתי שיפוץ ציריות ועלה לי 2400 ש"ח רק השיפוץ עצמו, עבודה עשיתי לבד)

הביטוח והטסט גם כן יקרים מאוד.

בגירסא של ה3.2 זכור לי שיש חלק כלשהו שנוטה להתקלקל, רק לא זוכר מהו, שלהחליף אותו עולה כמה עשרות אלפי שקלים...

באופן כללי הגירסא של המנוע 2.2 סלספיד היא הכי נפוצה, אבל אני אישית הייתי קונה אך ורק ידנית. ממליץ לך לשקול גם את ה1.8 TBI ידנית, רכב מטריף...

אני אישית לא הייתי לוקח רכב לבדיקה במכוני בדיקה רגילים אלא לוקח דווקא לאחד המוסכים שמתמחים באלפות האלה בשביל לקבל אינדיקציה קצת יותר רצינית.

(מי שקנה את שלי למשל, במכון אמרו לו שלפי הרעש של המנוע צריך לעשות טיימינג, למרות שאת הטיימינג שם לא מחליפים בכלל אבל לך עכשיו תתווכח איתו שככה נשמע המנוע של אלפא כשהוא תקין...)

פורסם

159 יקרה מאוד מבחינת תחזוקה .

מנוע ה3.2 הוא 4X4 והדיפרנציאל שלו נוטה להתקלקל העלות שלו יקרה מאוד (שמעתי שבסביבות 15K+ ).

מנוע 2.2 (מנוע של GM) מגיע עם סליספיד , צריך לבדוק טוב טוב את הגיר לפני שרוכשים .

כמו שנאמר מעלי כל החלקים לרכב הזה יקרים מאוד.

אם אין לך כיסים עמוקים אז אל תלך על זה ...

פורסם

מנוע ה3.2 הוא 4X4 והדיפרנציאל שלו נוטה להתקלקל העלות שלו יקרה מאוד (שמעתי שבסביבות 15K+ ).

בדיוק, את זה חיפשתי, תודה

פורסם

תודה לכם, הורדתם אותי מזה:)

המלצה לרכב סופר מיני/משפחתי ספורטיבי או רכב פרימיום עם נגיעות ספורטיביות בתקציב של עד 60K?

ממה שראיתי עד כה אין דברים נורמליים בתקציב הזה ורק לקראת ה-100K אפשר להתחיל לשקול...

תודה

פורסם

אני לא יודע אם ה-159 הוא משפחתי, אני חושב שהוא יותר בכיוון של רכב מנהלים וכתוצאה מכך עלות החלקים.

אם אתה עובר לחיפוש של סופר מיני/ משפחתי חזק כדאי לשקול את הלנצ'יה דלתא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שכן שלי היה ממש על לא מזמן עם 159 2.0 שנת 2010. הוא מאוד אהב אותו, אבל היו לו לא מעט בעיות מאד יקרות לתיקון. דלק היה סביב 8, טיפולים הוא עשה במוסך בכפר סבא, לא משהו מוכר כי במורשים זה מאוד יקר. גם ביטוחים היו גבוהים יחסית, חברות הביטוח מתייחסות לרכב כיוקרה, עלה לו הרבה. תבדוק תפוחי הגה, כל נוריות הבקרה כי יש בעיות חשמל. דווקא עם הגיר לא היו לא בעיות, היגוי היו מלא בעיות.

פורסם

אני לא נעול על איטלקיות, כרגע שוקל כל אופציה סופר מיני/משפחתית/מנהלים ספורטיביות או פשוט High End. רוצה להשתדרג מהפוקוס המשעממת שלי:)

• תוכן חדש...