Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני/סופר מיני ב60-70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אני מתכנן לקנות רכב בחודש-חודשיים הקרוב ורציתי להתייעץ אתכם, אני קצת לא בטוח מה האופציה שהכי עדיפה לצרכים שלי.

רק אני נוסע ברכב, ואני מעריך שבערך 50% מהנסיעה תיהיה עירונית ו50% בין עירונית ביום יום.

אחד מהשיקולים העיקריים הם שיהיה בטיחותי, עם צריכת דלק טובה, ושמן הסתם לא יהיה רכב מצ'וקמק שיתפרק מהר, מצד שני זה יהיה בסדר אם הרכב יהיה קטן ברמה שיהיה קצת צפוף ל5 אנשים כי הרכב לא יתמלא לרוב

חשוב גם שהרכב לא יהיה ידני.

שאר השיקולים פחות קריטיים לי אבל הייתי מעדיף שהם לא יהיו מתחת לממוצע בצורה חריגה (שלא יהיה רועש כמו מטוס, או מנוע שממש מתקשה לסחוב עליות)

התקציב הוא באיזור ה60-70K, מוכן לעלות במידת הצורך אם התוספת שווה את זה.

בגדול ההתלבטות שלי היא בין חדש למשומש, נקודה אחת שבאה לטובת רכב חדש היא שאני איש קבע בצבא ויש הנחות טובות על רכבים חדשים.

אם אני הולך על רכב חדש האופציות העיקריות היו מיצובישי ספייס סטאר (במבצע בחבר כרגע, אני יכול להשיג אותה ב67K), או קיה פיקנטו (גם עליה יש מבצעים טובים בחבר למרות שלמיטב זכרוני אוטומט חורג בטיפה מהתקציב שלי)

האופציה השניה היא להביא איזה סופר מיני כמו יאריס או ג'אז, שנתון 2013-2016

שמתי לב שכל האנשים המבוגרים שדיברתי איתם סוגדים לסופר מיני היפניות ואומרים להתרחק מהפיקנטות למיניהן בטענה שזה רכב צעצוע לא אמין, מצד שני יש לי המון חברים בגיל שלי שקנו פיקנטו והם לגמרי מרוצים ואין תקלות יוצאות דופן עד כה.

כמובן שאני פתוח גם להצעות על רכבים נוספים שלא חשבתי עליהם.

אשמח לשמוע את הדעות וההמלצות שלכם :)

עריכה אחרונה על ידי nero321
פורסם

הספייס סטאר היא אוטו דיי חסכוני ואמין , תעשה את העבודה ויש סיקור מקיף שלה פה באתר.

הפיקנטו החדשה תהיה צפופה מאחור לחמישה אנשים, לא ממש חסכונית עקב גיר מיושן אבל מבחינת בטיחות יש לה בלימה אוטונומית ואחריות ארוכה.

אם הפיקנטו לא הייתה אמינה אין מצב שהיא הייתה מככבת כמו שהיא מככבת במצעד המכירות.

יאריס זה אוטו דיי דל ,לא איכותי ולא נוח , ג'אז עדיפה עליה בכל תחום בשנים האלה ומציעה חבילה הרבה יותר טובה.

היאריס, הג'אז, והספייס סטאר מגיעות עם גיר רציף, תחת האצה כבדה הן רועשות ולא מרגישות חזקות במיוחד, אבל עדיין יעשו את העבודה.

אם אתה יכול להסתדר עם רכב קצת צפוף ופחות חסכוני, הייתי מוסיף את המאזדה 2 למשוואה, דיי איכותית ומגיעה עם גיר פלנטרי ומערכות בטיחות מעל רמת גימור אקטיב.

פורסם

בתור איש קבע אני מניח שאתה מכיר את האטראז', העסק די דומה לספייס סטאר. בעיניי חלש מדי ורועש מאוד.

המאזדה 2 שהוצעה היא אופציה טובה. גם הפיקנטו מכונית טובה, וברמת גימור EX מציעה לא מעט אבזור ותא נוסעים נחמד.

יש גם פג'ו 208 1.2 טורבו באתרי היד 2, 0 ק"מ, תמורת 73 אלף ש"ח. בעיניי החבילה הטובה ביותר במחיר הזה - רכב חדש, סופר מיני, ביצועים טובים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפיקנטו יכולה בהחלט להתאים לך כי היא קטנה וקומפקטית, יש להם מערכות בטיחות מאוד מתקדמות ברכב כמו בקרת מערכת סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית ועוד. יש לך תקציב די סבבה שאתה יכול גם להביא שנתון יחסית גבוהה גם עם תבחר בדגמים אחרים..

פורסם

לדעתי מבחינת שמירת ערך כחדשות או כמעט חדשות הייתי ממליץ על הג'אז והיאריס.

שים לב שבפג'ו - בצדק או לא זה כבר סיפור אחר - אתה תפסיד יחסית הרבה במכירה וזה שיקול שלדעתי הוא חשוב כשקונים רכב חדש (0-3).

בתור בעלים של ג'אז (ידנית) אני יכול לומר שזה לא רכב ספורטיבי אבל נוסע טוב ,מאוד חסכוני בדלק ובעל שפע של מקום.

ולדעתי בדגמים החדשים - אחרי 2014 - הרמה האבזורית שלהם עלתה.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

הספייס חיסכונית אבל רועשת במאמץ יותר מאשר הפיקנטו.

הפיקנטו בפנים ניראית מודרנית יותר אם כי לדעתי פחות נוחה ולא חיסכונית ביחס אליה.

הייתי בודק גם הספארק שתהיה זריזה יותר ודי נוחה עם איבזור טוב החל מרמת איבזור lt+.

אם לדבר על סופר מיני מלסינג 0 ק״מ יש לך את הפיגו 208 שאולי לא מאובזרת אבל זריה משמעותית מרכב מיני עם מושבים נוחים מאוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כבר הייתי הולך על חדש. זה נותן לך את השקט לכמה שנים. לדעתי תקבל רכב בטיחותי יותר עם הפיקנטו. מבחינת אבזור נראה לי שהרוב היום מישרות קו. קיה נותנים תקופת אחריות רחבה יותר ומבחינת אמינות לא תתקל בבעיות.

פורסם
לדעתי מבחינת שמירת ערך כחדשות או כמעט חדשות הייתי ממליץ על הג'אז והיאריס.

שים לב שבפג'ו - בצדק או לא זה כבר סיפור אחר - אתה תפסיד יחסית הרבה במכירה וזה שיקול שלדעתי הוא חשוב כשקונים רכב חדש (0-3).

בתור בעלים של ג'אז (ידנית) אני יכול לומר שזה לא רכב ספורטיבי אבל נוסע טוב ,מאוד חסכוני בדלק ובעל שפע של מקום.

ולדעתי בדגמים החדשים - אחרי 2014 - הרמה האבזורית שלהם עלתה.

שמירת ערך? רכב הוא לא נדל"ן ולא ביטקוין.

דודים שלי מכרו ג'אז היברידית לפני כמה חודשים עם נתונים מעולים (רכב בן 4, עם 30 אלף ק"מ והיסטוריית טיפולים מלאה ובדיקה טובה) אחרי חודש בערך בכמה אלפי שקלים מתחת למחירון.

ההורים שלי מכרו רנו מגאן במחיר מחירון, מה תגיד על זה?

אל תשכח שאת אותה פג'ו הוא ירכוש בתור רכב חדש במחיר הנמוך בכ-20 אלף ש"ח מיאריס מיד שניה 0 ק"מ או קרוב ל-30 אלף ש"ח פחות מהמחיר של ג'אז חדשה! האם עדיין אתה חושב שהצמד היפני הוא האופציה הנכונה לרכישה?

אם כבר הייתי הולך על חדש. זה נותן לך את השקט לכמה שנים. לדעתי תקבל רכב בטיחותי יותר עם הפיקנטו. מבחינת אבזור נראה לי שהרוב היום מישרות קו. קיה נותנים תקופת אחריות רחבה יותר ומבחינת אמינות לא תתקל בבעיות.

רק לציין, 7 שנות אחריות מגיעות רק למי שרוכש את הרכב באופן פרטי ולא בעסקאות כמו יד שניה 0 ק"מ. (גם רכבי ליסינג משומשים לא זכאים להטבה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפיקנטו יש מובילאיי בהתקנה מקומית ובלימה אוטונומית, ועם ציון ריסוק של ארבעה כוכבים.

הקדים את מה שבאתי לכתוב. זאת הסיבה שהייתי בוחר בפיקנטו

אגב היא גם הרבה יותר מאובזרת לדעתי וגם עם שוק חזק מאוד במידה ותרצי בעתיד להחליף או למכור אותה

הייתי בכל מקרה ממליץ לך לנסות לנהוג על שתיהן ואז תראי בעצמך מה מרגיש לך יותר נכון. אבל לדעתי פיקנטו :)

• תוכן חדש...