Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית סופר מיני חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב חדש, זהו רכב ראשון שאני קונה, התכנון הוא להישאר עם הרכב לפחות לחמש שנים הקרובות ואולי יותר

הרכב יהיה מיועד גם לנסיעות עירוניות אבל בעיקר בינעירוניות, חשובה לי נוחות נסיעה בטיחות ושתהיה חסכונית בדלק ואם אפשר רכב אם אמינות גבוהה ועלות טיפולים נמוכה... אבל לא תמיד אפשר לקבל הכל

אחרי התלבטות החלטתי שאני כן מכוון יותר לכיוון הסופר מיני כשאני מוכן להשקיע עד 95000 כשהעדיפות היא בסביבות ה75000

אז ההתלבטות היא בעיקר בין הרכבים הבאים

רנו קליאו 0.9 ידני עולה בסביבות ה75000 מגיעה עם אבזור טוב, אבל מבחינת אבזור בטיחות לא מרשים כלכך, בנוסף יש ירידת ערך משמעותית

סיאט איביזה החדשה, או הגרסה הידנית שעולה 75000 בערך הבעיה שאני מקבל רכב לא מאוד מאובזר ואין לה בקרת שיוט אדפטיבית או לקחת את הגרסה האוטומטית המאובזרת יותר שעולה בסביבות 90000

התלבטות זהה גם לגבי הסקודה פאביה רק שכאן האבזור בידני ממש רע והגרסה האוטומטית עולה בסביבות ה100000

עוד אופציות הן טויוטה יאריס ידני (יכול להיות להשקיע עוד קצת ולקנות את ההיברידית)

ואופציה אחרונה לחכות לפולו החדשה , ולקוות שתתומחר טוב ושבגרסתה הידנית יהיה אבזור טוב וגם אבזור בטיחותי טוב

אני אשמח לקבל חוות דעת מכם והמלצות על רכבים נוספים אם יש לכם

תודה רבה

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיני נכון להיות האיביזה היא החבילה המשתלמת ביותר בקטגוריה. יש לה יחידת הנעה חסכונית וזריזה, מרווח פנימי טוב ומפרט אבזור אטרקטיבי. אני לא רואה סיבה לרכוש היום את הפביה ולא את האיביזה. הפולו צפויה להיות יקרה יותר והיא בהחלט מסקרנת.

אני מציע לך לבדוק גם את סיטרואן C3 שמציעה נסיעה רכה מאוד ועיצוב ייחודי וגם את פיג'ו 208 שקיבלה לאחרונה מערכת בלימה אוטונומית.

פורסם

אם התקציב עד 95 אלף תוכל לרכוש את הסיטרואן c3.

היא נוחה משמעותית מהאיביזה, מאובזרת טוב וזריזה אם כי הגיר לא תמיד חלק ביציאה ממקום.

האיביזה עם בקרת שיוט אדפטיבית מגיעה רק מרמת איבזור style ומציעה איבזור די טוב, המושבים נוחים אל המתלים נוקשים יותר, מאחור מושב נוח מאוד ומרווח בירכים גם כן טוב.

הידנית עם מנוע חלש יותר אם כי עדיין זריזה אבל היא הרבה פחות מאובזרת.

הקליאו גם די מאובזרת אבל נוקשה יותר מהסיטרואן והמובים תומכים פחות מאשר באיביזה או הסיטרואן אבל לנסיעות ארוכות היו לי נוחים, מאחור לא מרווחת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טויוטה יאריס ידנית אין באמת סיבה לרכוש.

אין מערכות בטיחות , מושבים על הפנים, איכות פנים בינונית ומטה.

רק מנוע גדול בשידוך לגיר אטמוספרי, לא נמכרות הרבה כאלה ובצדק.

האיביזה הידנית אופציה טובה למרות שאין בקרת שיוט אדפטיבית. מרווחת ומאובזרת יחסית טוב, מושבים נוקשים לנסיעות ארוכות.

הפאביה כמו היאריס, ערומה מאבזור, אין סיבה רציונלית לקחת אותה כשהאיביזה מציעה חבילה אטרקטיבית יותר.

הקליאו מהנה לנהיגה וקצת נוקשה בעיר , אבזור נוחות טוב ואבזור בטיחות אקטיבי לא קיים, שנה הבאה מוצג דגם חדש.

פיג'ו 208 ידנית ברמת גימור אקטיב יכולה להיות גם אופציה אם נמכרת במחיר סביר.

שים לב שהC3 שהוצעה לך אוטומטית בלבד.

פורסם

מה עם איזה קקטוס קטן?

אמנם לא סופר מיני אך לבינערוני אפילו עדיף.

כבונוס 5 שנות אחריות.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

תודה על המידע.

לגבי האיביזה שני דברים האם אתם חושבים שהתוספות ברמת גימור style שוות את התוספת המחיר (בין 15 ל20 אלף)?

ולגבי ה C3 מישהו יודע איזה מבצעים יש עליה (אם בכלל) ?

פורסם

תוספת מחיר בין ידני אמנם גדולה אבל באוטומטית גם המנוע חזק יותר והיא משמעותית מאובזרת יותר בנוסף יש בקרת שיוט אדפטיבית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

שמעתי שלפגו יש בעיות חשמל רבות. כדאי לבדוק את הנתון הזה

מה עם מזדה 2? היא אופצייה? יותר צפופה ולא הכי חסכונית אבל מאד נוחה יחסית לקטגוריה ואמינה

היא מאד שקטה בנסיעה בין עירונית

יאריס אוטומטית חסכונית בדלק. מאד מאובזרת ואמינה. בין הטובות בקטגוריה. החסרון הם המושבים שלא נוחים לכל אחד.

עריכה אחרונה על ידי medriving
פורסם

בין הטובות בקטגוריה מאיזה היבט?

היאריס אמינה ושומרת על הערך טוב.

מצד שני, פנים בין הפחות איכותיים בקטגוריה , לא מאובזרת במיוחד, לא נוחה לנסיעות ארוכות גם מבחינת מושב וגם מבחינת מתלים ורועשת.

פורסם (נערך)

בהיבט אמינות. חסכנות דלק. רעשי כביש .אבזור בטיחותי.

דווקא יחסית היא לא רועשת. אני נוסעת הרבה בינעירונית.

היא הכי מאובזרת ו 5 כוכבי בטיחות. אין צורך בהתקנת אימובליאיי מה שחייבים במכוניות שיש חסרי בטיחות סביב מרחק וסטייה מנתיב מינואר 2018.לאיזה אבזור אתה מתכוון?

המושבים אכן לא עפתי מהם אם כי יש לא מעט לא נוחים בימינו..

פורסם (נערך)

היא לא הכי מאובזרת.

נתחיל מהמחסור התמוה בבקרת שיוט, נמשיך עם מערכת המולטימדיה המיושנת שלא תומכת בשיקוף, אין כניסה והנעה ללא מפתח ,אין בקרת אקלים ,אין חיישני רוורס מקוריים, אין זיהוי רכב בשטח מת ,אין זיהוי תמרורים ואני בטוח שאין בה עוד דברים.

ביליתי עם הגרסה הבכירה יום שלם, מעבר למנוע החדש שהוא דווקא נחמד , שאר הרכב פשוט בינוני ומטה.

לא חסר מכוניות עם ציון של 5 כוכבי ריסוק ביורו N קאפ, והג'אז הובילה את הקטגוריה בשנה שעברה, מאמין שלא השתנה הרבה מאז.

וכמו שכתבתי קודם, לגרסה הידנית של היאריס אין אפילו מערכות בטיחות או את האבזור שכן יש ברמות מעל SOL , אז לא רואה בשביל מה להתייחס אליה בכלל, אשכרה משלמים 90 אלף שקל על אוטו ערום עם סמל של טויוטה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

התכוונתי מבחינת אביזרי בטיחות וכוכבים. אכן הגאז הכי טובה בקטגוריה במחירים הללו

כמה באמת צריך זיהוי תמורוים? מופיע בוויז..ובקרת אקלים. אני הייתי מעדיפה הנעה עם מפתח זה יותר בטיחותי מבחינת פריצות. ויותר נח.

כל היתר לא קריטיים בתפיסה שלי. אבל שוב. כל אחד והבחירות שלו. אני התכוונתי כאמור לאבזור בטיחות.

התייחסתי אליה כי היא אמינה מאד חסכונית מאד בדלק...ובגלל נתוני בטיחות. והמנוע לא סובל בהאצה יחסית לגיר רציף. ולא צריך להתקין אימובילאיי מה שבהרבה מכוניות צריך מינואר ואז לך תדע..

פורסם (נערך)

איזה בעיות יש בפיגו?

היאריס אכן אמינה אבל מבחינת נוחות נסיעה היא בינונית, המנוע לא חזק ביחס למנוע הטורבו ובמאמץ הוא מרעיש עקב גיר רציף.

לי המושבים הפריעו בנסיעה ארוכה.

המושבים של פיגו,סיטרואן, סיאט משמעותי נוחים יותר אם כי נוחות זה עניו אישי.

לגבי הכי מאובזרת מבחינה בטיחותית גם זה לא נכון, אין לה בקרת שיוט אדפטיבית או זיהוי תמרורים או התראה על שטח מת.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

יאריס היא בין הסופר-מיני הכי נמכרות בארץ. מסכים איתך שהיא לא שווה לעומת המתחרות האירופאיות מבחינת האיכות. אנשים קונים אותן בגלל השם והאמינות (אולי בצדק, רכב יחסית פשוט).

הייתי מתלבט בין פיג'ו 208 לסיאט איביזה החדשה במחירים שאתה מעוניין. הן לדעתי הסופר-מיני הכי משתלמות כיום לטווח המחיר שציינת, רק תשם לב שגם הסיאט וגם הפיג'ו הידניות והזולות, ייתכן והן נחותות לא רק באבזור אלא גם בביצועים. לגרסת ה-95 כ"ס של האיביזה יש מנוע טורבו ממה שראיתי, כך שזה יתרון ברור על הפיג'ו 208 האטמוספרית. לא חושב שיש סופר-מיני מדליקות יותר היום משתי אלו. אם אתה הולך לקצה טווח ההשקעה, אז אתה כבר יכול לקנות גרסאות מאובזרות, אוטומטיות וחזקות של שתיהן. תעשה נסיעות מבחן.

פורסם

למרות שגם האיביזה הידנית זריזה.

הבעיה שהיא לא מאובזרת ופחות מבחינת מחסור בכוח כמו שקיים הבדל בפיגו.

• תוכן חדש...