Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרסו נגד בטר פלייס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמצית מפסק דין של בית המשפט העליון מיום 13.12.2017

דמי חנוכה לקרסו

בין קרסו לבין בטר פלייס נחתם הסכם ב 2010 ועד ל 31.12.2016 בו בין היתר התחייבה קרסו לספק שירותים לבטר פלייס לפני מסירת הרכב ללקוח. ובלשון ההסכם מתורגמת לעברית

שירותים אלה כוללים את בדיקת הרכב בהתאם לפרוטוקול שנקבע, ביצוע התאמות שיידרשו לרכב, קבלת רישיון, שינוע הרכב לסוכנות המכירות ועוד בלשון ההסכם PDI . pre delivery inspection

היא התחייבה לספק גם שירותים נוספים שאינם מעיניינו של פסק הדין

בטר פלייס העריכה כי תמכור 7000 כלי רכב בחצי השנה הראשונה ולאחר מכן 15000 מכוניות כל שנה. זה היה הצפי הבלתי מחייב.

כמו כן הייתה התחייבות כי תשלם עבור 5000 יחידות בממוצע שנתי עבור ה PDI.

כידוע ב 27.5.2013 נכנסה בטר פלייס להליכי פירוק.

בסה"כ סיפקה קרסו שירותי PDI ל 1089 כלי רכב בלבד.

קרסו מגישה למפרקים תביעת חוב על סך 57 מיליון ש"ח על ההפרש בין מה שהיתה אמורה לקבל במסגרת ההתחייבות לבין מה שקיבלה עבור הכמות שעבורה ביצעה את העבודה בפועל

בנוסף על פי סעיף אחר בהסכם עוד כ 5.5 מיליון ש"ח פיצוי קבוע ומוסכם מראש.

תבעה סכומים אחרים של כמה מיליונים עבור התחשבנות שוטפת וכו'.

המפרקים אישרו להם רק את את הפיצוי הקבוע מראש ודחו את התביעה על ה 57 מיליון ש"ח.

קרסו פנתה לבית המשפט המחוזי שדחה את תביעתה ואישר את החלטות המפרקים.

קרסו ערערה לבית המשפט העליון.

בית המשפט העליון ברוב של שניים כנגד אחד קיבל את התביעה של קרסו, רק הקטין את הסכום המגיע לה עבור שירותי ה PDI

קרסו תבעה עד לסוף התקופה החוזית 31.12.2016 וחישבה עבור 32,267 כלי רכב נוספים , בית המשפט קבע עד לתאריך הפירוק 27.5.2013.

את החישוב יעשו המפרקים.

חישוב קל שלי מראה כי הסכום יגיע ל 25.5 +- מיליון ש"ח.

כמו כן אושר הפיצוי המוסכם בסך 5.5 מיליון ש"ח

אחת הטענות שהעלתה בטר פלייס הייתה כי מול ההכנסה שהייתה צפוייה לקרסו ממתן השירות היה עליה לעמוד בהוצאות מתן השירות ( בהם כמובן לא עמדה ) ולכן יש להקטין את הפיצוי ( עשיית עושר שלא במשפט ) .

טענה שלא התקבלה על ידי בית המשפט.

"סעיף 2.4 לנספח התמחור צופה באופן ברור את האפשרות שבטר פלייס מוטורס תיאלץ לשלם עבור שירותי ה-PDI Iבגין רכבים שאותם לא ייבאה בפועל, משום שלא עמדה במספר הרכבים המינימאלי שהוסכם. היינו, הצדדים קבעו את סכום הפיצוי ביודעם כי הוא אמור להיות משולם ללא התחשבות בעלות המשתנה בגין אספקת שירותי ה- PDI"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש בקופת המפרק בכלל סכומים כאלה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לי שמץ מושג

אבל ברור שכשיש משהו בקופת הפירוק לנושים הרגילים , ומאושרת לך תביעת חוב של 31 מיליון מצבך עדיף על פני שמאושרת לך תביעת חוב של 5 מיליון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קשה לי להאמין שיש סכומים כאלה (מעניין כמה יש באמת, אם בכלל) בקופת הפירוק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

איזה נכסים כבר היו לבטר פלייס?

שטחי תחנות שירות? בשכירות אני מניח.

משרדים? בשכירות אני מניח.

רכבים? קשה לי להאמין שזה אפילו מתקרב לסכומים האלו.

ציוד? שווה אפס כנראה.

אז מה שווה שם כסף בכלל?

פורסם

ב 1981 עת גרתי בארה"ב עם הורי, שכן שלי המציא ורשם פטנט על מכשיר חדשני לפיצוץ אבני כליות עם לייזר בתהליך לא פולשני.

לימים GE MEDICAL גנבו לו את הפטנט ויצאו עם מכונה שלהם. 11 שנה מאוחר יותר ואחרי שהוציא מאות אלפי דולרים על עורכי דין ובתי משפט, זכה השכן שלי בפיצוי של 78 מיליון דולר מבית המשפט בארה"ב. זה היה ב- 1992.

עד היום, 25 שנה אחרי, הוא לא ראה שקל (בעצם דולר) מהכסף שבו הוא זכה. וזה כשהמפסידה היא חברה שיש לה מאיפה לשלם והרוויחה מאות מיליונים אם לא מיליארדים מהטכנולוגיה.

השכן חוגג בקרוב 80 שנה ולדעתי הוא יוריש את "הזכיה" לילדים ולנכדים שלו.

פורסם

קשה לי להאמין לסיפור לורנס

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ההגיון שלי אומר שאם קרסו השקיעה כסף לעורכי דין יש על מה להילחם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

אם תרצה, אשלח לך בפרטי את פרטי האיש. הוא ישראלי לשעבר שעזב לארה"ב ב 1968 אחרי שסיים לימודי חשמל בטכניון.

כיום הוא מתגורר בפאלו אלטו שבקליפורניה ומחזיק בית ברמת השרון.

גילוי נאות: הוא יותר מסתם שכן...

פורסם
1..

למה אתם עוד פעם מעצבנים אותי עם אגסי?

ממתי שהוא התחיל את עסק הנוכלות שלו צחקו עליו פה ובסוף הוא הכניס לכיס מיליארדים.

ענבל אור צדיקה בהשוואה לאגסי.

סימוכין למואדם?

חברה ישראלית שעושה פשיטת רגל עם חובות של מיליארד דולר פוגעת בכולנו.

.

ולא רק אני חושב שהוא אשם

תביעה בסך 200 מיליון שקל נגד שי אגסי ועידן עופר

כמה חוסר הבנה בלשון המעטה יש לך בנושאים חשבוניים פשוט מדהים.

הבאת כתבה בה נרשם שנשארו חובות לחברה של "רק" 40 מיליון ש"ח

המשקיעים הפסידו 800 מיליון דולר ביניהם היה גם אגסי.

אז איך הוא הכניס לכיסו מיליארדים ? באיזה מטבע?

המפרקים מנסים את כוחם להפעיל לחץ על המנהלים, שיגיעו איתם לבסוף לפשרה כלשהי, לא בגלל שהמפרקים צודקים, אלא כי ככה הדברים עובדים.

ב 105% יש להם גם ביטוח כנגד החלטות שגויות רשלניות, כך שמכיסם לא תצא אגורע.

אהה כן מי שייהנה מכך קודם כל יהיו המפרקים שמקבלים אחוזים מכניסת כסף לקופת הפירוק.

הבנת את זה?

מתוך הכתבה שהבאת

"המפרקים טוענים באמצעות ד"ר קובי קפלנסקי כי "תביעה זו עוסקת בניהול תאגידי רשלני, רשלנות פיננסית ועוד. הנתבעים, למרות השקעות עתק של בעלי המניות שירדו לטימיון (סכום של מעל ל-850 מיליון דולר) כשלו ולא נתנו מענה ניהולי. החובות הכספיים בסך מאות מיליוני שקלים נגרמו בקשר סיבתי ישיר לניהול התאגידי הפיננסי הלקוי על ידי הנתבעים", טוענים מפרקי בטר פלייס, עוה"ד שאול קוטל וסיגל רוזן.

חובות לנושים בסך כ-40 מיליון שקל

בדצמבר 2015 פורסם שהמפרקים, עוה"ד שאול קוטלר ורו"ח סיגל רוזן-רכב, זימנו לחקירה אזרחית בכירים לשעבר במייזם כדי לברר את אחריותם, אם בכלל, לקריסה. המיזם, שיצא לדרך לפני כעשור, הותיר אחריו חובות לנושים בסך של כ‭40-‬ מיליון שקל. בעלי המניות במיזם השקיעו בו ‭800-כ‬ מיליון דולר, לפי ההערכה"

אולי מהתביעה כאן גם גבו בזמנו כספים מהרוכשים שבסוף חזרו בהם מהצעותיהם.

אין לי ספק שגם בקופת החברה היו כספים להמשך הפעילות.

החברה ביקשה פירוק מרצון לאחר שסבב השקעות נוסף ירד מהפרק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אולי מהתביעה כאן גם גבו בזמנו כספים מהרוכשים שבסוף חזרו בהם מהצעותיהם.

אין לי ספק שגם בקופת החברה היו כספים להמשך הפעילות.

החברה ביקשה פירוק מרצון לאחר שסבב השקעות נוסף ירד מהפרק.

בדיוק.

אגב, כל אלו שטוענים ששי אגסי נוכל, כדי שיסתכל סביב, כי בפועל, הנוכלים אלו חברות-הדלק, הרכב והתקשורת (לכולם היה חשש ואינטרס משותף), שהחליטו לחסל את בטר פלייס ע"י הפצת שקרים ומימון טוקבקיסטים.

החברה "איימה" על השוק (ועובדה-הערכת המכירות) ולכן, הגורמים (שהיו נפגעים קשות מהצלחתה) עשו הכל, כדי שתפשוט-רגל...

אהמ... גם גרסו עושים זאת ועובדה לכך, היא ההתעללות שהיא גורמת ללקוחות ועושה הכל, כדי להשמיד רכבים.

פורסם
בדיוק.

אגב, כל אלו שטוענים ששי אגסי נוכל, כדי שיסתכל סביב, כי בפועל, הנוכלים אלו חברות-הדלק, הרכב והתקשורת (לכולם היה חשש ואינטרס משותף), שהחליטו לחסל את בטר פלייס ע"י הפצת שקרים ומימון טוקבקיסטים.

החברה "איימה" על השוק (ועובדה-הערכת המכירות) ולכן, הגורמים (שהיו נפגעים קשות מהצלחתה) עשו הכל, כדי שתפשוט-רגל...

אהמ... גם גרסו עושים זאת ועובדה לכך, היא ההתעללות שהיא גורמת ללקוחות ועושה הכל, כדי להשמיד רכבים.

*כדאי

פורסם
בדיוק.

וה FBI הפיל את התאומים והשב"כ רצח את רבין.

נו באמת. לא נמאס מהשטויות האלה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני טוען שים המלח לא קיים במציאות הכול זה שקרים שהפיצו לוחמי דעש.

בחייאת זולו עזוב את האשכול בשקט.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואני חושב ששניכם תמימים וזה לא מתאים לכם

לחשוב שאם הפרוייקט הזה היה מצליח בקנה מידה עולמי הוא לא היה הופך עולמות / משנה עולמות זו טעות הוא או הנעה חשמלית בכלל.

האם הם עשו מעשים כדי לחסל את הפרוייקט ?

הם בטח לא עודדו אותו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...