Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב סוף שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום הזה

האם כדי לקנות עכשיו רכב - לא מדובר ברכב חדש או לחכות ל-2018?

ברור לי שרכב צובר פחת- ירידת ערך מחודש לחודש.. אך האם אדחה את הקניה לתחילת 2018 החסכון יהיה משמעותי יותר?

פורסם
עדיף לקנות ב-2018. כשיגיע הזמן למכור, הרכב שלך יהיה שנת יצור אחת פחות.

לא כ"כ הבנתי אותך, אני מעוניין לקנות רכב משומש ולא חדש

פורסם

מבחינת ירידת ערך, ברכישת רכב משומש, אין משמעות מיוחדת דווקא למעבר בין חודש דצמבר של שנה מסוימת לחודש ינואר של שנה הבאה, ירידת הערך לאו דווקא תהיה גבוהה יותר מחודש אחר במהלך השנה.

באופן כללי ירידת הערך של רכבים איננה לינארית לאורך השנה, ישנם אפילו רכבים שלאורך רוב חודשי השנה לא יירדו כמעט כלום במחיר ורק במספר חודשים בודדים יירדו את כל ירידת הערך השנתית שלהם.

לכן ברכישה במהלך השנה הייתי מנסה להשיג מחירוני רכב של החודשים לפני כן באותה השנה כדאי לבדוק האם הרכב ירד במחיר בשיעור מספיק באופן יחסי לאותה תקופה שחלפה באותה השנה או שהוא הולך לחטוף ירידת ערך חזקה בדיוק לאחר שארכוש אותו.

במצב כעת שבו אתה רוכש רכב לפי מחירון חודש 11 אזי בכל מקרה מדובר במצב שרכב המשומש כבר ספג כמעט את כל ירידת הערך השנתית שלו ואני לא רואה סיבה לא לרכוש כעת רכב.

רצוי לרכוש רכב משומש שעלה לכביש כחדש בחודש כמה שיותר מאוחר של השנה, שכן מחירון יצחק לוי מראה את המחיר של חודש ינואר של אותה שנה וכך אתה מקבל רכב חדש יותר במחיר מחירון של רכב ישן יותר (יש להוסיף בעקרון תוספת חודשי עליה לכביש ואולם לא כולם מבקשים את התוספת הזאת וגם מי שמבקש ניתן יותר בקלות ללחוץ אותו לכיוון מחירון הבסיס).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...