Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו לגאסי, שנת 92

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, עקב ירידה לטמיון (ככל הנראה) בפעם המי יודע כמה של רכישת פיג'ו 106 שאמורה הייתה להגיע אלי בימים הקרובים, החלטתי שאם זה לא יהיה 106, אחזור למקור:

סובארו לגאסי 92, רק שהפעם, אחפש מנוע 1800 או 2000, וגיר רגיל (נו מה ? חובב נהיגה, או לא חובב נהיגה ?)

אמא שלי, כמובן אוהבת את הרעיון הרבה יותר מאשר 106 (מה לעשות, לא חסידים גדולים של צרפתיות פה בבית), בנוסף לכך, היא טוענת שהיה לחבר משפחה לגאסי מהשנתון המדובר, או משנתון סמוך, בגרסאת 1800, אשר סבלה מבעיות רבות יותר מ-1600, אני אישית לא שמעתי ככה מעולם, רק שמעתי שה-1600 מנוע חלש טיפה לבודי הענקי הזה.

לכן כתבתי פה, ע"מ שתייעצו לי מה לעשות בנידון.

תודה, ולילה טוב.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

היא אוהבת להישתכר [שותה דלק בכמויות] דאג לתחנת דלק ניידת איתך לכל מקום. סה"כ אוטו סביר ואמין

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
שלום לכולם, עקב ירידה לטמיון (ככל הנראה) בפעם המי יודע כמה של רכישת פיג'ו 106 שאמורה הייתה להגיע אלי בימים הקרובים, החלטתי שאם זה לא יהיה 106, אחזור למקור:

סובארו לגאסי 92, רק שהפעם, אחפש מנוע 1800 או 2000, וגיר רגיל (נו מה ? חובב נהיגה, או לא חובב נהיגה ?)

אמא שלי, כמובן אוהבת את הרעיון הרבה יותר מאשר 106 (מה לעשות, לא חסידים גדולים של צרפתיות פה בבית), בנוסף לכך, היא טוענת שהיה לחבר משפחה לגאסי מהשנתון המדובר, או משנתון סמוך, בגרסאת 1800, אשר סבלה מבעיות רבות יותר מ-1600, אני אישית לא שמעתי ככה מעולם, רק שמעתי שה-1600 מנוע חלש טיפה לבודי הענקי הזה.

לכן כתבתי פה, ע"מ שתייעצו לי מה לעשות בנידון.

תודה, ולילה טוב.

הגרסאות המועדפות הן ה 1800 וה-2000, תימנע בכל מצב מ 1600 - היא האלכוהוליסטית בחבורה.

הביקוש למכוניות הללו בגירסאות הידניות דיי פושר, באוטומטיות יותר טוב אבל לא להיט בדור ראשון (החל מהדור השני ואילך הביקוש טוב וההיצע לא גדול במיוחד).

בתור אחד שהיתה לו 1800 אוטומטית (דור ראשון) והיום מחזיק 2000 אוטומטית (דור שני), מן הסתם אני משוחד ואמליץ על ה 2000 ובצדק. ההבדל מבחינת אחזקה הוא אפסי (אותם החלקים ואותה תצרוכת דלק) אבל המנוע יותר גמיש, יותר אנרגטי וחי בכיף גם על המנתק מבלי להראות סימני מחאה.

הביצועים בגרסת ה 2.0 לא רעים; ידנית (אין בארץ) כ-9 שניות ל 100 קמ"ש, אוטומטית 10.5 שניות ל 100 קמ"ש (בדוק). אני מעריך שהאוטומטית 2.0 ל' משתווה בביצועיה ל 1.8 ידנית (ואולי אף יותר טובה).

תצרוכת הדלק אצלי נעה סביב ה 8.0-8.5 ק"מ לליטר בעיר (נסיעות קצרות).

1.8 ידניות קיימות בשוק, אבל לא הרבה. מבחינת מנוע וגיר, הן שורדות טוב כל עוד טופלו בצורה סבירה עד טובה. הדגמים המוזרקים עדיפים, במיוחד אלו עם הזרקת הדלק הרב נקודתית (לי היתה 1.8 עם הזרקה חד נקודתית).

הגרסה המועדפת היא ה GL עם כל האבזור החשמלי, צמיגים רחבים יותר וכד'.

אני אחזור שנית למען הסר ספק; להמנע מ 1600.

לפי דעתי לך כבר על הלגאסי מנוע 2000 שנת 93,מאוד נדירה אבל שווה לחפש.
יש גם מנוע 2000 שנת 92 - ויש כאלה (מפורסמות מידי פעם בעיתון, פשוט צריך לעקוב).

למרות הנדירות, נראה לי שיהיה יותר קל למצוא 2 ליטר אוטומטית מ 1.8 ידנית במצב טוב.

אגב, ל 2.0 יש ABS.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי איציק, תודה לך על האימות של הדברים, בדיוק כמו שאני יודע.

רק לא ידעתי שאין 2000 גיר רגיל, אז נשארנו עם האופציה של 1800 כנראה.

וזה שאמר שהיא לוגמת דלק, לאחר בעלות של שנתיים על רכב כזה, תאמין לי שאני יודע, ושיהיה לאוטו לבריאות, לא נהנתי ככה משום רכב במחיר של 20 אלף ש"ח.

פורסם
אוקיי איציק, תודה לך על האימות של הדברים, בדיוק כמו שאני יודע.

רק לא ידעתי שאין 2000 גיר רגיל, אז נשארנו עם האופציה של 1800 כנראה.

וזה שאמר שהיא לוגמת דלק, לאחר בעלות של שנתיים על רכב כזה, תאמין לי שאני יודע, ושיהיה לאוטו לבריאות, לא נהנתי ככה משום רכב במחיר של 20 אלף ש"ח.

בתחילת שנות ה 90 אפשר לומר שזה היה בין הרכבים היפאניים, אם לא היחידי, שאפשר לומר שהוא ממש נוח. ה 1.8 וה- 2.0 שפויות לחלוטין מבחינת תצרוכת דלק.

שווה לך לבדוק את ה 2.0 האוטומטית, היא חזקה לא פחות מ 1.8 ובעלת ABS.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, האמת שאני לא יודע אם 2.0 תכנס לתקציב בגרסאת ג'יאל.

וזה עדיין נשאר לדעתי אחד הרכבים הבודדים שמציעים רמת נוחות שכזו בסכום זעום כ"כ.

שאלה נוספת:

במידה ואני קונה 1800 גיר רגיל, יש אפשרות להשתלה חוקית של מנוע 2.0 ?

פורסם
איציק, האמת שאני לא יודע אם 2.0 תכנס לתקציב בגרסאת ג'יאל.
נכון. מה שבאמת מפתיע הוא שגרסת ה 2.0 יחסית יקרה מאוד ביחס לגרסאות האחרות שהן ממש זולות. סביר להניח שלגרסת ה 2.0 יש יותר ביקוש (והיא גם המוצלחת מבין כל ההיצע).

הגרסה הזו מגיעה אך ורק ברמת גימור GL, רובן בצבע לבן או אפור עכבר.בנוסף אליה קיימים גם מספר בודד של אקסמפלרים אמריקאיים (דגם GX מנוע 2.2 !) ממודל 90-91 כמדומני כשצבעם לרוב משולב (חצי עליון כסף וחצי תחתון אפור עכבר) או שמפניה (מטאלי).

וזה עדיין נשאר לדעתי אחד הרכבים הבודדים שמציעים רמת נוחות שכזו בסכום זעום כ"כ.
אכן.

שאלה נוספת:

במידה ואני קונה 1800 גיר רגיל, יש אפשרות להשתלה חוקית של מנוע 2.0 ?

אין לי מושג.

מצד אחד מנוע 2.0 קיים בדגם הזה, מאושר וחוקי, אך מצד שני לא היתה פה גירסה של 2.0 עם גיר רגיל - כך שאינני יודע אם המחלקה הטכנית שלהם תאשר כזה דבר (למרות שתכל'ס אין פה שום שינוי מהותי או קריטי ביחס ל 1.8 עם גיר רגיל).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

מזה הארץ הזו ?

כל דבר טוב לא מביאים פה בגיר רגיל ?

יאאלה של הארץ שמנת הזו "רק אוטומת".

אני לא מקנא בעצמי בעוד עשור, שאז כבר זה יהיה או לנסוע באספנות ידני, או משהו חדיש אוטומת.

פורסם
אין לי מושג.

מצד אחד מנוע 2.0 קיים בדגם הזה, מאושר וחוקי, אך מצד שני לא היתה פה גירסה של 2.0 עם גיר רגיל - כך שאינני יודע אם המחלקה הטכנית שלהם תאשר כזה דבר (למרות שתכל'ס אין פה שום שינוי מהותי או קריטי ביחס ל 1.8 עם גיר רגיל).

איציק

ככל שידוע לי המחלקת הטכנית של היבואן אינה מא(פ)שרת החלפת מנועים מ-1.6 ל-1.8 כך שלפני שמחליטים על קומבינה זו או אחרת - כדאי לבדוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כבעל רכב כזה עשר שנים, השמועות על שתיית דלק מוגזמת ומנוע חלש ביחס לבודי, הן מופרכות לחלוטין. הצריכה סבירה ביותר והמנוע לא מאיץ באופן מטורף, אבל הוא מספיק חזק אלא אם כן מדובר בנסיעות יומיומיות לירושלים או בעליות מרובות. אני מתכוון למנוע 1600 וגיר רגיל,אוטו סבבה.

פורסם

כבעל רכב כזה לשעבר, 1600 אוטומט, גם את העליות של י-ם הוא גמע באופן סביר +

הצריכת דלק הייתה מטורפת ביחס לקומפקטיות.

פורסם
כבעל רכב כזה לשעבר, 1600 אוטומט, גם את העליות של י-ם הוא גמע באופן סביר +

הצריכת דלק הייתה מטורפת ביחס לקומפקטיות.

ביחס לקטנוע 50 סמ"ק היא שערורייתית, אבל האוטו מאוד חסכוני (יחסית ל GMC V6 בנזין).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...