Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה גאז או מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסופו של דבר זה עניין של שורת הרווח של היבואן ומה ששווה לו למכור.

לא יודע כמה גאז 1500 הייתה עולה , אבל זול בטוח לא וגם לא בטוח שיהיה הרבה ביקוש לדבר כזה.

לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו.

בוןדאי שהיו קונים 1500..עיקר הלבטים סביב הגאז זה בגלל שהיא מרגישה חסרת כח וכבדה. מכון זה מרגיש כן יציב אבל עם מנוע חזר יותר הרבה ניו בוחרים בה כי היא מרווחת והכי בטוחה בקטגוריה

איזו סופר מיני אמינה ונוחה לנהיגה אחרת יש כיום?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באיזה מחיר? אם השדרוג היה כמו ביאריס בטח , אבל אם בתוספת מחיר כנראה שמקרה הגאז דור קודם יחזור על עצמו.

מה זה נוחה לנהיגה עבורך?

פורסם
דווקא התקרה נמוכה והמושב כדאי שירד ופחות יש צורך שיעלה לא?אני בנסיעת מבחן הקצרה שהייתה לי כיוונתי אותו הכי נמוך שהיה והצטערתי שאין יותר.

למה אתה מאמין שצריכת הדלק תשתפר? זאת הצריכה כנראה בעיקר בעיר

חשבתי שהיה שיפור במתלים...

מה אתה אוהב בה? ממה אתה מרוצה?

הגובה שלי 1.70 אז אולי אני לא הדוגמה הכי טובה.

צריכת הדלק ברכבים חדשים תמיד גבוהה מהרגיל. כך טוענים לפחות..נחיה ונראה.

לגבי מה שאני אוהב בה, אז הקריטריונים שלי היו בטיחות ואמינות בעיקר, וקיבלתי באותה חבילה רכב מפנק מאד מבחינת אבזור על הדרך.

כל הגימור של תא הנוסעים מרגיש מאד יוקרתי, יש שלל גימיקים כמו התנעה ללא כפתור וכפתור מרכזי לשליטה על המולטימדיה..

הנסיעה עצמה למרות המתלים הקשיחים מרגישה מאד חלקה בזכות הגיר, ומשתפרת על הכביש המהיר..היא מרגישה מאד יציבה בסך הכל.

פורסם

אני פחות ממך בגובה והייתי צריכה להוריד את הכסא עד למטה..ועדיין מרגישה די מצומצמת המזדה.

כתוב צריכת דלק בעיר 13 אז אני מניחה ש11 זה הגיוני ולא ישתנה. היא משמעותית צורכת יותר דלק מיאריס והונדה לפי נתוני יצרן בכל קטגוריה -משולבת עיר או בינעירוני

הגובה שלי 1.70 אז אולי אני לא הדוגמה הכי טובה.

צריכת הדלק ברכבים חדשים תמיד גבוהה מהרגיל. כך טוענים לפחות..נחיה ונראה.

לגבי מה שאני אוהב בה, אז הקריטריונים שלי היו בטיחות ואמינות בעיקר, וקיבלתי באותה חבילה רכב מפנק מאד מבחינת אבזור על הדרך.

כל הגימור של תא הנוסעים מרגיש מאד יוקרתי, יש שלל גימיקים כמו התנעה ללא כפתור וכפתור מרכזי לשליטה על המולטימדיה..

הנסיעה עצמה למרות המתלים הקשיחים מרגישה מאד חלקה בזכות הגיר, ומשתפרת על הכביש המהיר..היא מרגישה מאד יציבה בסך הכל.

פורסם

נוחות ישיבה...אחיזת כביש נעימה ויציבה . לא קופצנית מכל פגם בכביש או באמפר.

באיזה מחיר? אם השדרוג היה כמו ביאריס בטח , אבל אם בתוספת מחיר כנראה שמקרה הגאז דור קודם יחזור על עצמו.

מה זה נוחה לנהיגה עבורך?

פורסם

הגבתי לך בשרשור שלך.

אם אחזור להתבלטות המקורית של פות"ש.

הונדה ג'אז -מאוד מרווחת בתא הנוסעים ומציעה תא מטען דיי גדול, בטיחותית, יש לה מערכות אקטיביות מקוריות (רמת גימור קומפורט עדיפה כמובן מבחינת אבזור) ,

לא הכי זריזה אבל חסכונית.

מאזדה 2 פחות מרווחת , יותר איכותית מבפנים מהג'אז בגרסאות הדינמיק ומעלה , מהנה יותר לנהיגה. פחות מערכות בטיחות אקטיביות מהג'אז ופחות חסכונית, ולצערי משנה הבאה מגיעה קבוע עם מוביל איי בכל הגרסאות.

בסופו של דבר זה תלוי בהעדפות שלך.

פורסם
אני פחות ממך בגובה והייתי צריכה להוריד את הכסא עד למטה..ועדיין מרגישה די מצומצמת המזדה.

כתוב צריכת דלק בעיר 13 אז אני מניחה ש11 זה הגיוני ולא ישתנה. היא משמעותית צורכת יותר דלק מיאריס והונדה לפי נתוני יצרן בכל קטגוריה -משולבת עיר או בינעירוני

אז אני מניח שמרחב זה עניין אינדיבידואלי, כי לי זה ממש לא מפריע..

אם צריכת הדלק תישאר כך אז האמת שזה קצת מאכזב, אבל לא מאד מפריע לי.

ההתבלטות שלי הייתה בינה לבין הסיאט איביזה החדשה שצריכת הדלק שלה טובה משמעותית, ומה שהכריע את הכף הוא הגיר הבעייתי של האיביזה. אני מוכן לשים עוד כמה שקלים על דלק בשביל לא להתעסק עם הגיר הזה.

פורסם
החשש שלי בנוגע לג'אז הוא הגיר הרציף. למשל בניסן ג'וק ישנם מספר מקרים לא מבוטל שהגיר שובק אחרי 50000 קמ ואף לפני

והתיקון עולה יקר. אני מתכונן להשאיר את הרכב ברשותי לפחות 5-6 שנים לכן זה מדאיג אותי

הגיר הרציף בג׳אז דומה מאוד לזה שבקודמת ולזה שהותקן באינסייט. מבחינת אמינות, לא אמורה להיות בעיה. הוא לא דומה לזה שבניסן.

פורסם

הי

ראשית תודה לכל העונים. השרשור החכים אותי מאוד.

כנראה אבחר במאזדה. מדוע?כי הכי מתאימה לצרכים שלנו. הצפיפות לא ככ חשובה כי אנו משפחה קטנת מידות והצפיפות מאחורה לא ככ חשובה.ואם פעם בכמה שנים נצטרך לסוע 3 מאחור אפשר שהשלישי ישב על הברכיים(נתפלל שתהיה איזו חתיכה:) ) ותא המטען יהיה שדרוג לעומת הסוויפט שברשותינו. בכל שאר הפרמטרים המאזדה מתבלטת לטובה. היום נערוך נסיעת מבחן ונחליט סופית.

מה שבאמת מפתיע אותי שכמעט לא רואים אותה על הכביש ואני מטייל הרבה . ניסיתי לחשוב על גורמים ואולי זה המחיר,אולי הדמיון למאזדה 3 שבעוד קצת כסך יותר כדאית אולי חוכמת ההמונים שלא כדאי לזלזל

בה? מה אתם חושבים?

פורסם

מוזמן לקרוא פה על המזדה 2 שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?639205-%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94-15-000-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%96%D7%93%D7%94-2-2017

ומוזמן לשאול שאלות אם זה לא עונה לך עליהם

בזמנו לפני רכישת הרכב ביצעתי נסיעת מבחן על הג'אז ולאחר כשעה על המזדה

הג'אז הייתה כנראה הרכב הכי איטי שנהגתי בו בחיים, במיוחד אחרי שירדתי מ1.4TSI עם תוכנה, אחרי שהתיישבתי במזדה, הרגשתי שיש לה טורבו.

לפי דעתי היתרון של הג'אז מגיע רק במרווח הפנים ובצריכת הדלק (שגם ככה לדעתי תתקזז אחרי שתבין שאתה צריך ללחוץ עד הסוף בשביל שהיא תזוז)

אני אולי לא אשמע אובייקטיבי, אבל אתה מוזמן לקרוא את הסקירה שלי ולראות שאני מציין כל דבר, שחור על גבי לבן, לטוב ולרע.

המזדה יותר זריזה, בעלת מערכות בטיחות מקוריות ומתקדמות יותר, מסך מולטימדיה מקורי עם ממשק מאוד אינטואטיבי שגם ההורים שלי בגיל 60 משתמשים בו בקלות.

איכות החומרים במזדה (מדובר על דגם הדיינמיק, אני אפילו לא משווה לPURE WHITE שיש לך חצי סלון מעור) מרגישה הרבה יותר טובה משל הג'אז וההרכבה יותר סולידית ולדעתי תיהיה יותר חסינת קרקושים בעתיד.

במזדה הכל מרגיש DRIVER FOCUSED כמו שכבר ציינו פה, מושב הנהג עוטף אותך ומציאת תנוחת נהיגה נוחה תתאפשר לרוב די בקלות.

בכללי, ביצעתי נסיעות מבחן כמעט בכל סופר מיני אפשרית בזמנו (2016), זה כלל גם וואגיות וקוריאניות למינהן, המזדה כמכלול הייתה עם ידה על העליונה לטעמי.

פורסם

הי

תודה על התגובה. קראתי את הסקירה הממצה וזה הסיר את קצת החששות שהיו לי

שאלה אחרונה היא לגבי המזגן. האם מקרר היטב את החלל כמובן בקיץ??

פורסם
הי

רכשתי היום את המזדה 2. עשיתי נסיעת מבחן והבנתי שמה שחשוב לי זו חווית הנהיגה ושם הכי נוח .

ברור לי שמבחינת מרווח ברכב וכלכלית יש רכבים יותר משתלמים גם ברמת האחזקה אבל בעיקר מבחינת צריכת דלק וירידת ערך. אבל זה מה שלקחתי כנראה שהיה לי הכי חשוב. שיהיה לי כמה שיותר נח.

פורסם
הי

עם הרכב אני מתנייד מפברואר עד היום ככה שעברתי כבר קיץ שלם ואני יכול להגיד שהמזגן נכנס לפעולה בזריזות, חלל הרכב אינו אתגר כלל עבורו (המדחס חזק והחלל קטן) ככה שלגבי מיזוג הסר דאגה מליבך.

פורסם
עם הרכב אני מתנייד מפברואר עד היום ככה שעברתי כבר קיץ שלם ואני יכול להגיד שהמזגן נכנס לפעולה בזריזות, חלל הרכב אינו אתגר כלל עבורו (המדחס חזק והחלל קטן) ככה שלגבי מיזוג הסר דאגה מליבך.

היי מתן , קראתי את כל מה שכתבת. התבאסתי לקרוא מה שכתבת על צריכת הדלק .. לא שלא שמעתי מספרים. מזדה מציגים צריכת דלק 17 משולבת. חבל שבפועל 13ף לפי מה שאתה אומר . מוכרים אומרים 15. וכך גם היה צריך להיות. יש פער של כ 1200 שח לשנה בין צריכת דלק של 13 לליטר לבין 15 לליטר. וזה לא מעט כסף.

אני תוהה כמה הונדה גאז וכמה יאריס עושות בפועל. הן רושמות צריכת דלק הרבה יותר טובה. מהנסיעות שאני עושה עם רכב השכרה אומנם לא מדדתי אבל לפני כמה שאני נוסעת וממלאה התחושה היא של סביבות 15 משולבת

פורסם

לmedriving

סיפור צריכת הדלק לא צריכה לבאס. כל החברות "מרמות" בעינין.

הונדה גאז צורכת משמעותית פחות אבל זה בא על חשבון העצלות שהיא מגלה. ואם אתה מדרבן אותה צריכת הדלק עולה בהתאם.

כך שאי אפשר לאכול מהעוגה ושתשאר שלמה

• תוכן חדש...