Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מישהו כאן שותה קפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל,

יש כאן חובבי קפה נוספים, שלא מסתפקים בנספרסו?

איך אתם מכינים את המשקה? טוחנים לבד? קונים פודים?

אני כרגע עם מכונת אספרסו מאוד בסיסית של דלונגי, קונה קפה טחון בבתי הקפה בסביבה, ומדי פעם גם פודים. עכשיו מתלבט אם לקנות מטחנה בסיסית כלשהי, ולהתחיל לקנות פולי קפה ולא קפה טחון.

אשמח להמלצות או רעיונות אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכונה סופר אוטומטית Saeco Intelia Deluxe שטוחנת את הקפה ומכינה אספרסו. לא מבסוט עליה ולאחרונה פוזל לכיוון ידנית של rancilio silvia

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בישראל השתמשתי בנספרסו, לא הייתה תחרות לטריות של הקפה והארומה שמשתמרת מצוין עבור כל כוס בנפרד.

פה בהולנד מטעמי חסכון ותפרנות קניתי מקינטה של ביאלטי ומקציף חלב של SEVERIN. אני קונה קפה טחון בסופר וכדי לשמר את הארומה מעביר לצנצנת אטומה בערך רבע מקופסת הקפה (מגיע בקופסת פח, של ILLY, יש לדעתי גם בארץ) כל פעם ועם זה עובד.

כמובן שלטחון לבד יהיה קצת יותר איכותי. בסה"כ אני מצליח להוציא כוסות קפה שנותנות אחלה פייט לבתי הקפה בסביבה.

דיסקליימר: השימוש במקינטה הרבה יותר נעים כשיש כיריים חשמליים. על כיריים רגילים שיש מעליהם את הסטנד הזה שמניחים עליו את הסירים) היא נופלת פנימה או זזה וזה מרגיז. מה שגרם לי אז לבחור בנספרסו בישראל, איפה שכיריים חשמליות לא היו זמינות לי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

קולה לבד קפה ירוק, טוחן לבד.

כשאין זמן/כוח לקלות, קונה קפה קלוי טרי (לא טחון) מאיזה עסק שנפתח לאחרונה בירושלים עם מכונת קלייה פעילה במרכז החנות (!).

בבית אני נע בין מקינטה רגילה, מקינטה מסוג "בריקה" ופילטר (מתקן שיושב על ספל יחיד). בעבודה רק פילטר כדי להימנע מהתעסקויות.

פודים ונספרסו לא ראויים להתייחסות אחרי שנכוות מטעמו של קפה טרי... שלא לדבר על המחיר המופרך לק"ג. חוץ מנוחות רק חסרונות.

ואכן, מקינטה מותאמת טוב יותר לעבודה עם כיריים חשמליים.

מטחנה נורמלית זה דבר יקר, בסביבות ה-800, אבל זה מוצר שמחזיק מעמד שנים רבות, יותר מכל מכונת אספרסו, ונותר תמיד רלוונטי ללא קשר לאופן חליטת הקפה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאלה לי אליכם, אניני הקפה: כמה זמן ביום אתם מקדישים לטכסי הכנת הקפה?

יש לי במטבח מכל טוב - מכונת פילטר, נספרסו, בריקה מותאמת לכיריים האינדוקטיביים - אבל, בסופו של דבר, בבוקר אני שותה ספל קפה נמס (יעקובס או נסטלה) ובמקביל מכין תרמוסים להמשך היום. המכונות האחרות משמשות, במקרה הטוב, בסוף השבוע ובארועים מיוחדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזמן שהכל לוקח זה חלק מהבעיה.

קניתי באיטליה מקינטה חשמלית (לא כל כך מבדיל בין הסוגים האמת) של ביאליטי. זנחתי אותה תוך חודש, גם כי לא הצלחתי להגיע לרמת הטעם שציפיתי, וגם כי היא הייתה מתחממת יותר מדי ואז הייתי יכול לנקות אותה רק בערב. פעם גם שכחתי אותה מחוברת לחשמל וזה בערך הלחים את כל החלק העליון לגוף שלה.

בנור, איזה פודים אתה קונה?

האנס, אתה לא מכין משקאות עם חלב?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא שותה קפה עם חלב בשום מקום (וגם לא עם סוכר, האמת).

במשרד (3 כוסות ביום בערך): מכונה שטוחנת פולים שאני קונה בבית קליה ליד המשרד.

בבית (3-4 כוסות בשבוע בערך): נספרסו.

ברכב (2-3 בשבוע, כאשר אני ממתין ללקוח או בין פגישות): מכונת אספרסו לרכב (אגב, עכשיו נכנסתי לאתר וראיתי שיש להם 10% בבלאק פריידי אז אם בא למישהו... מה שיש אצלי זה הערכה ההיברידית לרכב נראה לי)

פורסם
קולה לבד קפה ירוק, טוחן לבד.

ההורים שלי היו עושים את זה באוקראינה.

אחרי זה הם היו ממלאים מחבת עם חול, תוקעים בו פינג׳אן ושמים את זה על גז, וככה היו מכינים קפה.

הם עושים את זה גם היום, לא קולים, אבל קונים פולים, ויש להם מטחנות קפה חשמלית וידנית, משום מה הם כמעט ולא טוחנים עם החשמלית, רק עם ידנית.

אני לא חובב קפה גדול, אז לא ממש הבנתי למה, אבל אני מניח שזה על אותו משקל כמו אודיופיליה או צילום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברשותי 3 מקינטות:

1. שלוש כוסות של ביאלטי לאינדוקציה. Moka Induction

2. שתי כוסות של ביאלטי מסוג VENUS. פחות מוצלחת.

3. מקינטה של GAS - נהדרת. 2 כוסות.

יש לי מטחנה של דלונגי, פשוטה, שמתאימה למקינטה (KG39 נקראת לדעתי) ואני טוחן את הפולים לאחר רכישתם.

מהארץ - קונה קפה MAURO. נהדר. לא הרגשתי הבדלים בטעם גם לאחר מספר שבועות שהפולים נותרו בשקית. טוחן בסמוך להכנה או טוחן לשבוע בערך.

בחו"ל - רכשתי ILLY וברומא רכשתי 3 קילו של TAZZA DI ORO.

בבקרים לוקח לי כ-7 דקות להכין, שווה כל שניה.

משתמש במקציף חלב של SEVERIN מאמאזון.

פורסם

חובב קפה בתיאוריה, אולי בעתיד אגדל לרמת מטחנה + מכונה ידנית, בכל אופן קפה יותר מדבר אליי כתחביב בהשוואה לפלצנות יין, או הטרנד האחרון, לחם.

הייתי מכין במשך שנים קפוצ'ינו ב- Mukka Express של ביאלטי, מקינטה נהדרת, זה היה ריטואל יומי מוקפד ברמה כזו שאנשים היו באים לראות אותי מכין קפה. כיום מטעמי עצלנות - קפה נמס כלשהו, בד"כ עלית או יעקובס. את המקינטה אני שולף לאירוח או כשאני במצב רוח טוב במיוחד בבוקר.

חזיר דיזל

פורסם

אחרי זה הם היו ממלאים מחבת עם חול

כנראה שאת החול הזה ארזו אח"כ בקופסאות פח, ומכרו אותו בתור קפה נמס עלית, האבקה החומה הידועה לשמצה.

אני מכיר אנשים שעד עצם היום נשבעים ב"קפה" הזה ולא מוכנים לשמוע על שום דבר אחר.

חזיר דיזל

פורסם

כשאין זמן/כוח לקלות, קונה קפה קלוי טרי (לא טחון) מאיזה עסק שנפתח לאחרונה בירושלים עם מכונת קלייה פעילה במרכז החנות (!)

אפשר לקבל את כתובת העסק לחברים?

תבוא עליך הברכה.

פורסם (נערך)

בבקשה:

https://www.google.co.il/maps/place/You+Need+Coffee/@31.7850805,35.2143427,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipPzWcW40ffkvO_XO-5841KRb0Ut0XUoPj1FADgQ!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPzWcW40ffkvO_XO-5841KRb0Ut0XUoPj1FADgQ%3Dw86-h114-k-no!7i3120!8i4160!4m13!1m7!3m6!1s0x1502d7d634c1fc4b:0xd96f623e456ee1cb!2sJerusalem!3b1!8m2!3d31.768319!4d35.21371!3m4!1s0x1502d628044a563b:0xb22fb9e8f099e61c!8m2!3d31.7850804!4d35.2143426

יפו 78ֿ, 20 שניות הליכה מה״דווידקה״ לכיוון השוק.

מה שמקסים כאן זה שאפילו ב-google maps רואים את מכונת הקלייה (הישראלית! קופיטק / רם אבגי).

מקפיצה לאתר אני מגלה עכשיו שיש סניף נוסף ביפו 30 - לא ראיתי במו עיניי: http://youneedgoods.com/%D7%A6%D7%95%D7%A8-%D7%A7%D7%A9%D7%A8

לפי המחירים אני חושש לצערי שזה לא יחזיק מעמד - בעוד שבתי קפה למיניהם מתמחרים את הקפה הקלוי המקומי

בסביבות ה-200 ש״ח צפונה לק״ג, אצלם זה בכיוון של 100-150 ש״ח.

= = = = = = = = =

בנוגע לזמן - מכיוון שאין לי ולא תהיה לי בחיים מכונה חשמלית, זמן ההכנה זניח (נניח הצידה את הקלייה).

זמן ההכנה בפילטר זהה לחלוטין לזמן הכנת כוס תה - מחממים מים, טוחנים תוך כדי, והטפטוף לכוס נמשך כ-2 דקות.

במקינטה זה לוקח עוד איזה דקה-שתיים, חוץ מהניקוי (עוד דקה).

אגב, אם רוצים אפשר לנקות מקינטה מיד לאחר סיום ההכנה, פשוט מעבירים מתחת לזרם מים קרים,

האלומיניום מתקרר כמעט מיד. לא, זה לא פוגע במקינטה.

= = = = = = = =

בנוגע לחלב - מעדיף אותו עם הקורנפלקס, במקרים נדירים אני מעדן את מה שיצא מהמקינטה הרגילה עם איזה שלוק.

הקצפה זה נחמד אבל באנו לשתות קפה, לא לשחק. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...