Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מתמחרים דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב בקרוב אקבל מעבר תפקיד בעבודה הכולל רכב.

מחר אני אמורה לדרוש/להתמקח על העליות הדלק, כמובן שלמעסיק יש נטיה גדולה להקטין את העליות לטובתו ולתת סכום נמוך לקילומטר שלא בהכרח משקף את עלות הדלק האמיתית.

לפי הנתונים הבאים , כמה עליי לדרוש לקילומטר כדי לכסות את עליות הדלק בלבד ?

* רכב אוטומט מקבוצה של הרכבים הקטנים.

* 20 קילומטר נסיעה ביום שע"פ נתוני גוגל מפות הנסיעה היא בין עירונית אבל 15 קילומטר ביום יעשו בפקקים ו5 קילומטר בכביש זורם... (גם בהלוך וגם בחזור)

איך אפשר לתמחר עד כמה שאפשר עליות דלק בתנאים הבאים?

פורסם

תוכלי להבהיר: את מקבלת רכב או לא מקבלת רכב? מי משלם את שאר הוצאות תפעול הרכב?

אם את מקבלת רכב, מה יש לתמחר? מגישים חשבוניות דלק וזהו. אם הרכב הוא שלך, את צריכה לבקש לכל הפחות 2 ש"ח לק"מ, בשביל פחות מזה אין בכלל טעם לדון בעניין.

חזיר דיזל

פורסם

את מדברת על 20 קמ ליום בסדר גודל של 1:8 קמל. זאת אומרת כ2.5 ליטר שעולים היום כ 15 שח

את משלמת עליהם מס הכנסה ובט״ל אז צריך לגלם את זה

מספר אצבע למעסיק קמצן הוא 1שח לקמ (דלק בלבד), 2 שח לקמ (כולל הוצאות קבועות) לפני גילום

פורסם

אני מדייקתת יותר

אני אקבל רכב שכור ע"ח החברה, אז לא אמורות להיות לי הוצאות נוספות מלבד דלק.

הנסיעה היא מהבית לעבודה הלוך ושוב.

וכמובן שנסיעות פרטיות שלי - זה על חשבוני. אני מדברת על עלות הדלק אך ורק לנסיעות לעבודה (שבעצם לא מחשבנות הוצאה של אחזקת רכב)

פורסם

החברה משכירה לי רכב.

אני רק צריכה לחשב את הדלק כדי להגיע להסדר מראש לפי קילומטר.

אני רוצה לבוא עם העליות הנכונות כי החברה קמצנית במהותה

אני לא יכולה להגיש חשבונית דלק וזהו - כי מן הסתם אשתמש בו לצרכי הפרטיים אז זה יהיה קשה לחשב.

פורסם

החברה משכירה לי רכב.

אני רק צריכה לחשב את הדלק כדי להגיע להסדר מראש לפי קילומטר.

אני רוצה לבוא עם העליות הנכונות כי החברה קמצנית במהותה

אני לא יכולה להגיש חשבונית דלק וזהו - כי מן הסתם אשתמש בו לצרכי הפרטיים אז זה יהיה קשה לחשב

שלום רב בקרוב אקבל מעבר תפקיד בעבודה הכולל רכב.

מחר אני אמורה לדרוש/להתמקח על העליות הדלק, כמובן שלמעסיק יש נטיה גדולה להקטין את העליות לטובתו ולתת סכום נמוך לקילומטר שלא בהכרח משקף את עלות הדלק האמיתית.

לפי הנתונים הבאים , כמה עליי לדרוש לקילומטר כדי לכסות את עליות הדלק בלבד ?

* רכב אוטומט מקבוצה של הרכבים הקטנים.

* 20 קילומטר נסיעה ביום שע"פ נתוני גוגל מפות הנסיעה היא בין עירונית אבל 15 קילומטר ביום יעשו בפקקים ו5 קילומטר בכביש זורם... (גם בהלוך וגם בחזור)

איך אפשר לתמחר עד כמה שאפשר עליות דלק בתנאים הבאים?

פורסם

או שאת לא הבנת או שהמעסיק לא בדק מספיק לפני שהציע לך מה שהציע.

אין דבר כזה "הרכב על חשבון המעסיק הוא שוכר לי אותו".

אם הרכב נשאר איתך מחוץ לשעות העבודה, משמע, ב17:00 (או מתי שאת לא מסיימת) את הולכת הבייתה עם האוטו,

אז על פי חוק, לא על פי רצונו של זה או אחר, את מחוייבת לשלם מהבורוטו שלך, מהשכר שלך, שווי שימוש.

מה זה שווי שימוש את שואלת ?

שווי שימוש זה לא פחות ולא יותר אלא בדיוק 2.48% מהמחירון של הרכב כחדש, כל חודש.

אז אם המעסיק שוכר לך קיה פיקנטו, שכחדשה עולה כ80 אלף שקל (השנתון לא משנה זה אותו מחירון עבור מס הכנסה)

זה אומר שהוא צריך להוריד לך מהשכר, כ2,000 שקל כל חודש, בנוסף כל ההורדות של מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות פנסיה וכו', יחושבו כאילו קיבלת עוד 2,000 שקל למשכורת ברוטו שלך, ככה שבסופו של דבר לא רק שלקחו לך 2000 שקל מהברוטו, אלא גם הנטו שלך יורד כי את משלמת מיסים על סכום יותר גדול.

מבחינת דלק את שואלת ? מגישים קבלות על הדלק.

במידה ולא רוצים להתעסק עם ניירת, מקובל לשלם כ2 שקל לקילומטר.

פורסם

החלק הראשון של הסיפא של דבריך לא מדוייק בעליל

לא מורידים לה כלום מהברוטו

אדרבה

מחשיבים לה *כאילו* הברוטו עלה בx ₪, ולכן הנטו אכן יורד - כי אחוזי המס מחושבים על משכורת *כביכול* גבוהה יותר.

כמובן שבמקרה שרכב שמשמש עובד באופן מובהק לצורך עבודתו (ולא רק הגעה מהבית לעבודה וחזור), מן הראוי שהמעסיק יגלם את המס בשכר (דהיינו יעלה את הברוטו באופן כזה שישפה את העובד על ניכוי המס שנגרם מהרכב)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

את בטוחה שאת רוצה לעבוד בחברה כזאת? חלק מההספק והמוטיבציה של עובד הוא בתחושה הטובה שהמעסיק נותן לו. בוס שיושב על חרב על הצוואר שחלילה לא תסעי שני קילומטר באופן פרטי, לא מבשר טובות להמשך הדרך, תרתי משמע. כמו שהציעו לך לפני, תנהלי יומן נסיעות ושהם יכסו באופן מלא את עלות הדלק בהתאם לחשבוניות שתציגי מינוס הנסיעות הפרטיות שלך.

• תוכן חדש...