Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמתי לב כי אחרי קבלת הצעת מחיר לטיפול לרכב (מוסך מורשה אם זה משנה), הם באים בסוף הטיפול ואומרים שהם ממליצים להחליף פילטר מזגן + מגבים, מה שכמובן מקפיץ את המחיר.

בהתחלה חשבתי שזה מקרה עד ששמעתי שזה כך גם אצל המשפחה שלי. מדובר על רכבים חדשים עם נסועה מועטה (טיפול כל שנה כי הגיע התאריך).

אז לקראת הטיפול הבא :lol:: האם באמת יש צורך להחליף פילטר מזגן ומגבים כל שנה?

פורסם

מגבים מחליפים כשהם נקרעים או מתבלים - רואים את זה על הניגוב, אם מנגב טוב למה להחליף?

מעבר לזה, קנה מגבים מחוץ למוסך, הרבה יותר זול.

פילטר מזגן מחליפים לפי נוהל יצרן - בדרך כלל פעם ב2 טיפולים או 30,000 ק"מ. גם כן, אם הוא נראה בסדר בסך הכל ואין ריחות רעים, לא חובה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

בכל הנוגע למגבים, התשובה היא לא. החלפה נדרשת לפי כל מיני נסיבות: חשיפה לשמש, איכות וכד׳. פשוט מאוד בדוק לבד על מצב לח (כמו גשם קל) ועל רטוב ( עם השפריצרים). אם הכל תקין אז הכל תקין.

לגבי הפילטר, אמורה להיות שגרה באיזה טיפול היצרן דורש החלפה ולא מחויב כל טיפול.

יחד עם זאת, כמובן שלפעמים יש שנה עם סופות אבק וכד׳ שיכולה להשפיע.

וכשזה נאמר, לעיתים ניתן פשוט לנקות אבל זה תלוי במוסך.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני מחליף מגבים מדי שנה כי מניסיוני הם לא מחזיקים שנתיים ואין לי חשק להתחיל לחפש מגבים חלופיים באופן לא מתוכנן ביום גשום.

לגבי פילטר מזגן - בדרך כלל הוא לא יקר ולדעתי עדיף להחליף אותו מאשר לתקן את המזגן, לכן אני מחליף גם פילטר מזגן כל שנה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מגבים מחליפים כשהם נקרעים או מתבלים - רואים את זה על הניגוב, אם מנגב טוב למה להחליף?

מעבר לזה, קנה מגבים מחוץ למוסך, הרבה יותר זול.

פילטר מזגן מחליפים לפי נוהל יצרן - בדרך כלל פעם ב2 טיפולים או 30,000 ק"מ. גם כן, אם הוא נראה בסדר בסך הכל ואין ריחות רעים, לא חובה.

אין לי באמת מושג מה נחשב לבסדר. פילטר לא שחור..?

פורסם

פילטר פחם יכול להראות שחור מעט ולא לבן גם כחדש.

נחשב לבסדר זה פילטר לא ספוג קשות באבק. ברגע שתוציא פילטר מזגן שהגיע הזמן להחליפו, תראה כמויות אבק ולכלוך שאי אפשר לפספס.

דוג' קיצונית:

Car%20Cabin%20Filter.jpg

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

פילטר מזגן כדאי ומומלץ להחליף מדי שנה, זה הכל.

מרבית השנה אנו נוהגים עם מיזוג בין אם זה קירור או חימום כך או כך והפילטר עובד מדי שנה.

פילטר כעבור שנה במרבית הרכבים הנוסעים לא קצת וגם, בסביבה עירונית, נסתמים לאט לאט וספיקת האוויר יורדת בעשרות אחוזים.

במידה והמיזוג מקרר היטב לא מרגישים זאת גם לאחר שנתיים ושלוש, אצל מי שהמיזוג סביר, מרגישים זאת.

בפילטר מזגן, כדאי לבחור את פילטר הפחם לכל הפחות ולא לחסוך, זה בסה"כ מה שנושמים לאחר מכן ואם רוצים להתפרע, יש פילטרים תלת שכבתיים גם כן, יש הבדלים ניכרים בינהם גם במבחן המציאות.

זה הכל.

פורסם

אני החלפתי פילטר מזגן באופן עצמאי - זה עולה בסביבות ה 40-60 ש"ח וזה ממש פשוט להחליף (לפחות אצלי באלנטרה)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

זה קל ב90 אחוז מכלי הרכב כיום, מלבד אלו שתוכננו ללא הנדסת אנוש כלל.

בכלל, איפה שניתן לטפל לבד, מומלץ.

• תוכן חדש...