Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק בבנזין אוקטן 92

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תדלקתי עם בנזין אוקטן 92 כמה פעמים, ושמתי תוסף דרגון

רציתי לדעת אם זה עושה נזק לרכב? האם זה עזר בכלל ששמתי תוסף?

טויוטה קורולה 2000

תודה

פורסם

אני יודע שקיימים תוספים מסוג octan booster, אבל אין מי מושג אם הם יעילים למקרה הזה ואיזה עוד תוספים חסרים או קיימים בדלק הנ"ל שיכולים להזיק למנוע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה.

אני לא מחפש להפוך לאיזה מומחה לאוקטן

אני בסך הכל רוצה לדעת אם אני מדי פעם מתדלק בOCTANE 92 האם זה סבבה או שזה ממש עושה נזק לאוטו?

ומה לגבי כל הרכבים שנמצאים בארצות שבהם יש אוקטן בדירוג כזה? איך הם מתמודדים עם זה?

אגב אחלה ציטוט למטה

פורסם
תודה.

אני בסך הכל רוצה לדעת אם אני מדי פעם מתדלק בOCTANE 92 האם זה סבבה או שזה ממש עושה נזק לאוטו?

ומה לגבי כל הרכבים שנמצאים בארצות שבהם יש אוקטן בדירוג כזה? איך הם מתמודדים עם זה?

אגב אחלה ציטוט למטה

המדידות שם שונות. 92 זה מקביל 95 ו 95 שם זה 98 שלנו משהו כזה..

פורסם
תודה.

אגב אחלה ציטוט למטה

בדרך כלל מערכת ההצתה יודעת להתמודד עם אוקטן נמוך ולמנוע הופעת צילצולים (החטאת הצתה). כול עוד המנוע לא מצלצל אני לא רואה בעיה בתדלוק באוקטן 92.

מה שאותי מטריד זה איכות הדלק מבחינת התוספים שמכיל הדלק.

איזה כייף לי :)

פורסם

ישנן שתי שיטות למדוד את אוקטן הבנזין.

המקובלת בארץ ובאירופה נקראת RON = Research Octane number ובעברית: אוקטן מחקר.

המקובלת יותר בצפון אמריקה נקראת MON = Motor Octane Number ובעברית: אוקטן מנוע.

87 בתקן MON מקביל ל-95 בתקן RON

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

האוקטן הנמוך בא לידי ביטוי ברכב שבו הזרקת הדלק איננה ישירה, קרי - הדלק מוזרק אל סעפת היניקה.

גם במנועים האלה הרבה תלוי באופי הנהיגה, והשימוש ברכב.

מדוע? כי מספרי האוקטן מתייחסים להתנגדות הבנזין להצתה עצמית, לא לניקיון שלו ולא לכמות האנרגיה שהוא מכיל.

בנזין יתלקח באופן עצמי בתנאי לחץ וחום, אבל התנאים האלה לא שוררים באופן קבוע במנוע, כך למשל מנוע שיחס הדחיסה שלו הוא 1/11, היחס הזה הוא היחס בין נפח חלל הצילינדר ב-נ.מ.ת לבין נפח תא השרפה ב-נ.מ.ע.

אם דוושת הדלק לא תוצמד אל הרצפה אלא רק תלחץ קלות, המנוע ישאף יחסית מעט אוויר וב-נ.מ.ת. יהיה מצב של תת לחץ, מה שאומר שב-נ.מ.ע לא יהיה לחץ של 11 אטמוספרות אלא פחות, והפחות הזה כבר לא יגרום להצתה עצמית של הבנזין ולצלצולים מהמנוע.

כלומר, צלצולים במנוע יהיו בעת שימוש באוקטן נמוך ובזמן עומס על המנוע.

פורסם

לצורך העניין אפשר להשתמש בו בנסיעה רגועה ללא כל חשש? אפילו מספר רב של פעמים?

פשוט כי קראתי שרכבים חדשים רצוי לתדלק לא יותר מ4 מיכלים ברצף

פורסם

כלומר, צלצולים במנוע יהיו בעת שימוש באוקטן נמוך ובזמן עומס על המנוע.

אם הצילצולים מופיעים לזמן קצר בזמן האצה לא רואה בזה בעיה אקוטית.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשנות ה 90 היו לא מעט מכוניות שיכלו לעבוד בלי שום בעיה על אוקטן 91 לפי RON.

תבדוק האם יש בפתח מיכל דלק מדבקה והאם רשום עליה MIN RON 91 או MIN RON 95?

• תוכן חדש...