Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

7 מקומות, ורסו / פריוס+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

ההפרש בין המחיר של ורסו לבין פריוס+ חדשה הוא בערך 10000 שח.

איזה רכב לדעתכם עדיף? הקמ שלנו ממש לא גבוה בשנה - בסביבות 10-15K לשנה, אבל מישהו אמר לי שבפריוס יש יותר מקום לילדים (בתיכנון להשתמש בעזרת השם בכל ה7 מקומות עם הזמן).

פורסם

לך לאולם התצוגה וראה בעיניך.

לדעתי זאת רכישה מספיק משמעותית כדי שתטריח את עצמך.

דפי הנתונים מראים שהפריוס+ מרווחת יותר, וגם הרבה יותר חסכונית.

לו אני במקומך - הייתי בוחר בפריוס+.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה.

בתור בחור נמוך, הורסו מאוד מצאה חן בעיני מבחינת נהיגה - גבוהה.

אבל אם לפריוס יש יותר מקום לילדים זה שיקול חשוב.

אמרו לי שלפריוס קשה בעליות בגלל מנוע בנזין חלש יחסית, יש בזה משהו?

נוסעים הרבה בהרים..

פורסם

בעיקר רעש חזק בתוך הרכב במידה והמהירות מעל 90 קמ"ש. עולה לירושלים כל יום ללא בעיות.

מבחינת מקום + חזק לפריוס. בתי בת 15 יושבת שם ללא שום בעיות. בורסו בעיקר ילדים קטנים מאד יכולים לסבול את המושב האחורי.

בצריכת דלק בנסיעה נורמטיבית + כביש 6 1:17 . במהירות סביב 95 קמ"ש תוכל להגיע ל 1:20. נסיעה באזור הררי כמובן תשנה את התמונה.

מומלץ לבצע נסיעת מבחן.

פורסם (נערך)

פריוס פלוס קצת יותר ארוכה אבל גם קצת יותר צרה. גם אני התלבטתי בין שני הרכבים האלה, ובסוף נרכשה ורסו משיקולים לא רציונליים בכלל ( נוסעים 30 אלף קילומטרים בשנה ). הישיבה בוורסו יותר גבוהה, שדה ראייה טוב יותר ויש הרגשה של רכב יותר מאסיבי ומרווח מקדימה. סחיבה של ורסו בעליות הרבה יותר טובה. בפריוס פלוס לא אהבתי ישיבה נמוכה, מין שכיבה ( רק ככה מצאתי שנוח לי לגב ). המושבים של ורסו הפתיעו אותי לטובה - אני רגיל לרכבים צרפתיים ונוחים. לכן חששתי מכיסא הנהג לא נוח שיגרום לי לכאבי גב. המושב של וורסו מבחינתי נוח הרבה יותר מאשר של קורולה, אוונסיס, אוריס, פריוס, פריוס פלוס. רק בראב 4 היה לי נוח.

בפריוס פלוס המחיצה בין נהג לנוסע מקדימה הפריעה לי. ויותר מכל הפריע ( במיוחד לאשתי ) שהסוללה נמצאת בדיוק שם, מקדימה תחת המחיצה הזאת.

עכשיו בקשר למקום לילדים. אם לא כולם מעל 1.70, ואתם 6 נפשות, אין בעיה לסדר את חלל הרכב בצורה שיהיה מקום לכולם. זה תקף גם לפריוס פלוס וגם לוורסו.

צריכת דלק של ורסו 1:11- 1:10 משולב ( חצי עיר חצי מחוץ לעיר )

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה חבר.

זאת פעם ראשונה שאני רוכש רכב חדש מהניילון (חושב על זה לפחות ברצינות). התחייבות כלכלית גדולה, אז לפחות שהרכב יתאים.

איך הורסו מבחינת אמינות? אילו מחלות יש לה?

eliharel, כשאתה רושם ילדים קטנים מאוד, למה אתה מתכוון? הגדול שלי בן 5. אבל אני מתכנן להחזיק את הרכב בלי נדר כמה שנים טובות, פחות מחפש הרפתקאות של החלפה כל שנתיים.

פורסם (נערך)

הרכב אצלי בדיוק שנה.

אני לא מכיר בעיות אמינות סדרתיות בוורסו. לטעמי הבלמים הקדמיים מחליפים מוקדם ( אחרי 30 אלף קילומטרים ). הטיפול הראשון לא יקר - כ 600₪ הטיפול השני כ 900₪ ( השלישי כמו ראשון ).

אם הילד הגדול בן 5, מה שיותר חשוב לך, זה רוחב המושבים בשורה השניה והמרחק בין תופסנים של חגורות בטיחות ( בשביל כיסאות תינוק/ סלקל / בוסטר). אם אתה לא גבוהה, וגילאי הילדים עד 5, אין לך מה לחשוש מחוסר מקום לרגליים. אבל בכל פעם שיש ברכב 6 נוסעים, צריך להזיז את השורה השניה ( או חלק ממנה ) קדימה לטובת השורה השלישית. זה לוקח בדיוק דקה לפתוח כיסא מס.6 או 7.

רוחב המושבים בשורה השניה בורסו 46-40-46 ס"מ.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עכשיו אני רוצה להגיד לך, שבמידה ותחליט לקנות ורסו, כדאי מאוד לקחת בחשבון רכישה מליסינג 0 קילומטרים. בחברות ליסינג גדולות ( אוויס, אלדן, אלבר, שלמה סיקסט ) אפשר לקבל ורסו חדשה על הכביש ב 140 אלף ₪. בכוונתך להחזיק ברכב מספר שנים רבות + מעט נסיעות שנתיות. ההנחה של 15-17 אלף שקלים, שתקבל בחברת ליסינג מול מחיר היבואן, יותר גדולה מאשר מה שתצטרך להוריד בעוד 5-7 שנים במעמד המכירה, בגין רישום ליסינג ממוני בתור יד ראשונה.

פורסם (נערך)

חדש מטויוטה עולה כ150000 שח לאחר הנחה של 5000 שח + מקבלים 3000 שח כזיכוי לאביזרים.

כך שאני לא בטוח שבמקרה הספציפי של המבצע של טויוטה, רכישה מליסינג 0 קמ משתלמת. ההפרש הוא כ10,000 שח, ואם לוקחים בחשבון את הזיכוי אז אפילו פחות.

מה שכן, בהחלט ייתכן שהליסינג ייתנו יותר בעבור הקורולה שלי מאשר טויוטה בטרייד אין.

רשמתם שאם הילדים עד גיל 5 אפשר להסתדר. אבל אני מתכנן להחזיק את הרכב כמה שנים, אז הגדול כבר יהיה בן לפחות 8 כשאמכור. ואולי אפילו 10. - בקיצור ניראה לי שפשוט צריך לגשת ולבדוק.

אגב , התווספה להתלבטות גם האוטלנדר 7 מקומות.

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם (נערך)

ברור שצריך לבדוק. כאשר אתה בודק, תנסה לשבת "מאחורי עצמך " בשני צידי הרכב ובכל השורות. ואל תנסה לשבת בשורה השלישית מבלי להזיז קדימה את השורה השניה ( מה שניסו לעשות "בוחנים" בכמה מבחנים שראיתי ), את המושב האמצעי לא צריך להזיז הרבה .

אצלי הגדול בן 17 ( 1.82 מ') והקטן בן 7.5, מסתדרים מצוין ( כאשר הרבה פעמים לא הכי קטן יושב בשורה השלישית).

באאוטלנדר צריך לראות, מי יוכל לשבת באמצע של השורה השניה, כי המקום נראה צר מדי לכיסא תינוק, ובכללי מיצובישי יותר צר בכמה סנטימטרים בשורה השניה. במיצובישי אין את משחק הכיסאות הנפרדים שזזים כל אחד בניפרד על מסילה, כמו בטויוטה . אבל מיצובישי יותר ארוך.

פורסם

יש לי ורסו 4 שנים. הגדולים בני 11 ו 9 ועדיין יושבים בספסל האחורי ללא תלונות.

הרוחב של הספסל השני והעובדה שכל כיסא זז עצמאית על מסילה - יתרון גדול.

פורסם (נערך)

אם כך אז המיצובשי ירד מהפרק.

יש לי אפשרות לורסו 2011, עם 106000 קמ. יד ראשונה פרטי ב70000 ש"ח.

כולל אחריות יבואן למשך שנה.

על פניו ניראה הזדמנות לחסוך 80000 ש"ח. מצד שני זה כבר לא רכב חדש מבחינת אמינות.

אתם יודעים אולי היכן אפשר לבדוק מה ההבדל בין דגם 2011 לדגם 2017?

ממש תודה לכולכם על העזרה, והעצות, וסליחה על כל השאלות.

זאת פשוט חתיכת הוצאה בשבילי :)

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם

הרבה שינויים נכנסו במודל 2013, בעיקר טופל בידוד רעשים שהיה לקוי.

אני מניח שאתה מתכוון לטויוטה סלקט. אני ממליץ על דגמי 2013 ומעלה. תוכל למצוא 2014 במצב נורמלי סביב 90 אלף שקלים, רכב שכבר ספג ירידת ערך ראשונית וגדולה.

פורסם

קיבלתי את היסטוריית הטיפולים של הרכב, מצ"ב: http://www.arps.co.il/tmp/varso1.pdf

ניראה שהרכב ביקר לא מעט במוסך. בעיות חשמל ופחחות.

בלט לי תיקון פגוש אחורי - משמע חומר פחחות מה שגורם לו להיות שביר במיוחד לא?

יש שם "משומש יח' הפעלת מע' שסתומים", מה זה?

• תוכן חדש...