Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית דירה ראשונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

לפני כמה חודשים זכיתי בדירה בפרוייקט מחיר למשתכן.

חלף לו הזמן וממש אחרי החג אני ואשתי צריכים לבחור דירה.

היות ואין לי הרבה ניסיון אשמח לדעות ממביני עניין (אפילו אדריכלית קצת בלבלה אותי).

המיקום הוא קרית אליעזר, ממש איפה שלפני כמה שנים עמד לו האצטדיון המפורסם.

ההתלבטויות העיקריות זה אם לקחת דירה בבניין 20 או דירה בבניין 10 קומות.

ההתלבטות קיימת גם אם לקחת קומה גבוה או נמוכה. גם בכיוון אוויר די בלבל אותי, הבנתי שאם רוצים אור עדיף .

חשוב לנו דירה מוארת, נוף ואוורור.

אשמח מאוד לדעות ועצות

פורסם

מבחינת מספר הקומות, לרוב, עלות התפעול של בניין נמוך נמוכה משמעותית (פחות מעליות, פחות שטח לתפעול, פחות חשמל וכו') ולכן תשלום ועד הבית החודשי שלך יהיה נמוך יותר. מצד שני, אם אתה אוהב קומות גבוהות במיוחד, אין לך ברירה. בנוסף, ככל שמספר הדיירים בבניין גדל כך גם הדעות ולכן צפה ליותר התנגשויות וגם יותר עומס כללי.

מבחינת גובה הקומות, ברוב הפרוייקטים גובים כ10-15 אלף ש"ח יותר על כל עלייה בקומה. לא יודע איך זה במחיר למשתכן. העדפת קומה גבוהה\נמוכה היא אישית ולכן חלק מהאנשים ישלמו יותר דווקא על קומה נמוכה. שים לב שבקומות נמוכות שומעים את הרעש מהרחוב ויש סכנה לבניית פרוייקטים נוספים שיחסמו את הנוף (בדוק את התוכנית האיזורית).

מבחינת כיוון, תרצה וודאי אור שמש לאורך רוב שעות היום.

אני מציע לך בחום מנסיון עבר: הקלט כל אינטרקציה שלך עם הקבלן, החל מהפגישה הראשונה (בעזרת אפליקצייה שמקליטה את המתרחש) ועד כל שיחת טלפון עם כל נציג של הקבלן (בעזרת אפליקציית הקלטת שיחות). שמור את כל המסמכים היטב. לצערי, נתקלתי בלא מעט קבלנים שפשוט משקרים במצח נחושה ללקוחות שלהם וכמובן הלקוחות מתעוררים שנתיים לאחר מכן ללא הוכחות להבטחות הקבלן שכמובן לא התממשו. אל תוותר על הקלטה, זה פשוט, קל ושווה את זה.

פורסם

בקומות הגבוהות שומעים הרבה יותר רעש בהשוואה לקומות נמוכות והרוחות הרבה יותר חזקות ברמה כזאת שלא נעים לשבת במרפסת או לפתוח חלונות. בשנחאי ישנתי במלון בקומה 20+ וכשפתחתי את החלונות בחדר שמעתי סינים מדברים ויורקים ברחוב. כן, ממש ככה.

במקרה ויש תקלה במעליות לעלות/לרדת ברגל לקומה 6-8 זה עוד אפשרי, אבל מעל זה זה די עינוי במיוחד לאנשים מבוגרים/ילדים. וחס וחלילה בעת חירום שריפה או מלחמה קומות גבוהות עלולות להפוך למלכודת מוות. לדעתי ה-sweetspot הוא עד קומה 8 בערך.

וסתם לידע כללי כל המגדלים האלה עוד 20 שנה יהפכו לבנייני רכבת של המאה ה-21 כי עלויות התחזוקה יהיו אסטרונומיות, הדיירים העמידים יותר יברחו למגדל הטרנדי החדש ומגדל הישן ישארו המשפחות החלשות יותר. לדעתי נסה לקנות דירה בבניין נמוך יחסית ועם כמה שפחות משפחות.

פורסם
בקומות הגבוהות שומעים הרבה יותר רעש בהשוואה לקומות נמוכות והרוחות הרבה יותר חזקות ברמה כזאת שלא נעים לשבת במרפסת או לפתוח חלונות. בשנחאי ישנתי במלון בקומה 20+ וכשפתחתי את החלונות בחדר שמעתי סינים מדברים ויורקים ברחוב. כן, ממש ככה.

במקרה ויש תקלה במעליות לעלות/לרדת ברגל לקומה 6-8 זה עוד אפשרי, אבל מעל זה זה די עינוי במיוחד לאנשים מבוגרים/ילדים. וחס וחלילה בעת חירום שריפה או מלחמה קומות גבוהות עלולות להפוך למלכודת מוות. לדעתי ה-sweetspot הוא עד קומה 8 בערך.

וסתם לידע כללי כל המגדלים האלה עוד 20 שנה יהפכו לבנייני רכבת של המאה ה-21 כי עלויות התחזוקה יהיו אסטרונומיות, הדיירים העמידים יותר יברחו למגדל הטרנדי החדש ומגדל הישן ישארו המשפחות החלשות יותר. לדעתי נסה לקנות דירה בבניין נמוך יחסית ועם כמה שפחות משפחות.

נשמע שאתה ממש תיאמת גרסאות עם אשתי. היא בדיוק באותה נקודת מחשבה ואני מנסה לשכנע אותה שקומה גבוה זה הרבה יתרונות כמו נוף, אוויר וערך דירה (לא מוסיפים כסף לקומה גבוה).

פורסם

כרגיל האשה צודקת (ובדרך כלל קובעת): כמה שיותר נמוך. תקלה במעלית או סתם עומס נוסעים ואתם בבעיה עם תינוק(ות), עגלה וקניות מהסופר. אישית הייתי בוחר בקומה נמוכה, וכך גם עשיתי לפני 22 שנה, כאשר הייתי במצב דומה. אבל זה תלוי גם בדירות המוצעות לכם

טומי - מה זה "הפיל של אגד"? אם הכוונה לתחנה המרכזית הנטושה הרי שהיא ממש לא היתה כשלון מיסודה - היתה תחנה פעילה מאד (דומני מהגדולות בעולם בשעתו, אולי הגדולה ביותר עד שזו של ת"א עברה אותה), והמגדל שמעליה אכלס את הנהלת חברת החשמל. אלא שבמהלך השנים הגאוגרפיה של חיפה השתנתה, וכך גם צרכי חברת החשמל, והתחנה ננטשה לטובת שתי התחנות הקיימות כיום ומגדל חברת החשמל ליד קניון חיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הולכים לבחור דירה לפי סדר הזכייה, כדאי לכם לעשות רשימה של לפחות 5 אופציות כי יהיה לכם רק 45 דקות לבחור.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

אני חושב שדווקא כדאי לכם לקחת דירה לכיוון יותר מוצל, בד"כ מקובל שבארץ דירות עם מפנה דרומי יותר חמות, אז אני הייתי בוחר בדירה לכיוון צפון מערב (למרות שבחיפה זה גם אומר יותר לחות מהים), אל תדאגו אתם עדיין נמצאים בישראל אז יהיה לכם מספיק אור וחם לא משנה מה שתעשו.

לגבי סוג הבניין, כלל האצבע הוא שיותר שכנים זה יותר בעיות, כי מספיק שכן אחד שחובב קריוקי, חוסם חניות ושמטנף את הבניין כדי להפוך את השהייה בכל הבניין לסיוט. אז בבניין נמוך אתם מורידים את הסיכוי שזה יקרה.

בנוסף גם מהנסיון שלנו, כל החללים המשותפים שיזמים שמים בבניין כדי להפוך אותו ליותר אטרקטיבי, כמו חדר דיירים, חדר למסיבות יום הולדת, חדר כושר, חדר משחקים לילדים וכו..לא שורדים לאורך זמן, הריהוט שלהם מתיישן ואף אחד לא מסכים לחדש אותו וכל הזמן צריך להיאבק בדיירים שמנסים להשתלט עליהם. למשל אצלנו יש מישהי שפתחה משפחתון בדירה שלה והחליטה שהחדר משחקים של הבניין הוא חלק ממנו והיא מביאה לשם ילדים לא מהבניין שהורסים את המשחקים ומפעילים את המזגן במשך כל היום.

והעצה האחרונה שיש לי, תקנה את הדירה הכי גדולה שאתה יכול להרשות לעצמך. כי אין דבר יותר מבאס מלקנות דירת שלושה חדרים שמתבאסים להשקיע בה כי ברור שהיא לא תהיה לטווח ארוך כי כשיהיו שני ילדים גדולים נרצה לתת לכל אחד מהם חדר משלו ואז דירת 3 חדרים כבר לא תספיק.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

^

כל מילה בסלע.

אני יכול להוסיף שהדירה שלי בכיוון שיש שמש רק בבוקר ולקראת 11 כבר נעים, ואילו לאחותי יש דירה שיש שם שמש לאורך רוב היום, וזה ממש באסה, הם כמעט ולא יושבים במרפסת.

פורסם

ההמלצה הכי חמה שאני יכול לתת בנושא: לא לקנות דירה ראשונה מקבלן. יש כל כך הרבה הוצאות מסביב, כל כך הרבה בלתמים, הכל לא ברור ולא ידוע.

עשיתי את הטעות הזאת, ומצטער עליה..

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

שני הסנט שלי

תבדוק את מיקום שאר הבניינים ביחס לבניין שלכם , כך תדע מי מסתיר לך מה.

הכיוון בו תראו את הים יהיה גם הכיוון ממנו תשמעו את רעשי התנועה של דרך יפו שהם כל היום וכמעט כל הלילה לרבות משאיות כבדות הנעות לכיוון נמל חיפה.

הכיוון המועדף עלי הוא חדרים לכיוון הכרמל סלון לכיוון התחנה התחתונה של הרכבל.

לגבי הקומה, כמה יותר גבוה ככה יותר כסף, ( ככה בד"כ עובד המחירון )המפתיע, לחשי האנשים ברחוב מגיעים גם לקומות הגבוהות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא פחות מקומה 4 , אלא אם יש פחד גבהים ו/או פחד ממעליות.

כיוונים - בחיפה קונים ושוכרים לא אוהבים נוף מהחלק הנמוך של העיר לכיוון הכרמל, זה צד שנוא משום מה ביחס לכיוונים אחרים גם אם בכיוונים אחרים אין נוף ושלכאורה הם פחות טובים.

יש להתייחס למהלך השמש שכן, יש אנשים אוהבים לא רק אור, אלא שמש בדירה, ויש כאלה שלא.

לגבי אוויר שיהיה בדירה, לא תוכל לדעת עד יום האמת שכן, האוויר יופרע ויוסט על ידי בנינים אחרים.

עדיף לא צפוף, כדאי לבדוק שמול המרפסת שלך, אין שכן / שכנים בצפייה ישירה אליך, ואתה אליהם

כמו גם שמול חדרי השינה שלך לא יהיו חלונות צופים עליך.

וודא שתי חניות, ולא מסוג עוקבות, אלא אחת ליד השניה, ורצוי מאוד שיהיו מקורות ושיהיו עמודי הפרדה כדי שלא ינזק מפתיחת דלתות.

וודא שהמרפסת ואו החדרים לא לכיוון צומת בתוך השכונה, לא לכיוון גן שעשועים ומרעישים אחרים.

אתה חייב לראות את כל תכנית השכונה ומה מסביב לבניין בו אתה קונה דירה.

קומה גבוהה שווה הרבה יותר מחד רק אם יש נוף, גם אם כן, היא מסוכנת גם בשל מה שנקווה שלא יקרה, פינוי עצמי בעת התקפת טילים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

^^^

נכון אבל הוא מקבל כאן דגשים על מה לשים לב

בעת שיבדוק את הרכישה בעזרת סוללה של מומחים מטעמו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...