Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אוטומט אזור 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אנחנו משפחה קטנה - הורים ילדה ותינוק, לרוב משתמשים באוטו בלי הילדים בנסיעות לעבודה (בשנה הקרובה אזור ירושלים - כלומר עליות..), ופעמיים בחודש בערך נסיעה עם כל המשפחה ביחד.

סה"כ מוערך ב15,000 ק"מ בשנה 75 אחוז עיר

ניסיתי לעשות הרבה שיעורי בית לגבי הרכב ונשארתי עם כמה אופציות.. (אנחנו רוצים אוטומט בלבד)

1 סקודה פאביה שנתון 2011 או 2012 -

שמעתי הרבה יתרונות על הרכב הזה (האם נכון שצריכת הדלק היא 1ל14.5?).

אני חושש משני דברים:

א. עלות תיקונים - הבנתי שזה רכב אמין מאוד, אבל זה עדיין לא רכב עם חלקי חילוף זולים.

ב. תיבת הDSG - שמעתי הרבה דברים טובים על התיבה הזאת - אבל קצת מלחיץ העניין שבמידה ותהיה בעיה העלות תהיה מאוד גבוהה..האם רכב יד שנייה בן 6-7 הוא עסקה כדאית עם הגיר הזה?

2. יונדאי i25 שנתון 2011-2012 -

סה"כ נשמע רכב טוב - צריכת דלק טובה (1 ל13?), תא מטען גדול ואמינות. האם כדאי לשקול אולי i30? בהרבה מקומות ראיתי שהi30 עדיפה אבל לא כ"כ הבנתי במה.. אני רק הבנתי שהדלק ותא המטען לא טובים יותר בi30.

3. שמעתי הרבה דברים טובים על קיה פורטה אבל הצריכת דלק מאוד מרתיעה אותי. מה דעתכם?

אם יש רעיונות לרכבים נוספים שכדאי לבדוק לגביהם אשמח מאוד לשמוע.

תודה רבה!

דביר

פורסם

היונדאי והקיה לא חסכוניות אבל אמינות (אותו יצרן בסופו של יום).

הפורטה ממוצבת מעל הI25, ואמורה להיות קצת יותר מרווחת.

צריכת הדלק משתנה בהתאם לתנאי הדרך ואופי הנהיגה ,תסתכל בכתבות שונות וסיכומים כאן באתר כדי לקבל רעיון על מה לצפות מהן.

פורסם

קודם כל תודה רבה על ההודעה!

מה זה לא חסכוניות? זה די קשה לדעת האמת.. ראיתי מקומות שרשום 1-11 וראיתי גם 1-13.

ברור שזה תלוי בתנאי הדרך, בגלל זה השתדלתי לפרט כמה שיותר מה אנחנו הולכים לעשות..

יש לך אולי רעיונות לדגמים אחרים באזור 30K שאוכל לבחון?

תודה רבה!

פורסם

אם רוב הנסיעות בעיר ובאיזור הררי, כל רכב משפחתי אוטומטי עם מנוע 1.6 יתן צריכת דלק של 1:9. גם בפאביה לא תקבלו 1:14, אולי 1:11

אתם לא נוסעים הרבה, לכן צריכת דלק פחות קריטית . גם יהיה לכם יותר נוח ברכב משפחתי מאשר בסופר מיני.

בתקציב שלכם אפשר למצוא גם מיצובישי לנסר הדור החדש - רכב אמין מאוד בשתי הגרסאות ( 1.5 אוטומטי או 1.8 עם גיר רציף ).

פורטה, I25, I30 גם אפשרויות טובות. יש גם שני רכבי ניסאן ( טידה + נוט ) מוצלחים.

מה עדיף? מה שתמצאו במצב יותר שמור.

אם בכל זאת נושא צריכת דלק כואב לכם, אפשר לחפש הונדה ג'אז - יותר חסכונית ועם בגאז' לא קטן מדי לעגלת תינוק.

ניתן למצוא גם טויוטה פריוס היברידית, אבל כאן יש הימור ( החלפת סוללה ) שלדעתי בכמות הנסיעות שלכם לא מוצדק ובסופו של דבר עלול לעלות יותר יקר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא הייתי לוקח רכב עם תיבת DSG גם בחצי מחירון כשהוא לא באחריות יצרן, במיוחד לא הדגמים הישנים של הDSG עם הקלאץ' היבש. יש לי במשפחה אוקטיבה 2014 כזאת ואוכלים ממנה מרור על בסיס חודשי. 80K כבר הוחלפו פעמיים מצמדים ופעם אחת מוח גיר במסגרת אחריות ועדיין יש קרקושים וקיקים במעבר הילוכים מידי פעם, זה סרט שלא נגמר וזאת הפעם האחרונה שאני לוקח רכב שהוא לא עם גיר פלנטרי, רובוטי חד מצמדי רגיל או ידני.

פורסם
לאחי היתה i25 לתקופה קצרה והיא צרכה 1 ל13 בתוואי בינעירוני ברובו וללא פקקים.

נוחה היא לא היתה

מה הכוונה נוחה היא לא הייתה?

• תוכן חדש...