Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בסיסיות בחשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מתכנן התקנה של מספר אביזרים ברכב . אני עושה עכשיו קצת שיעורי בית בנושא ויש לי מספר שאלות:

1)ראיתי מספר סרטונים על מערכת החשמל והפיוזים ברכב והבנתי את העקרון. השאלה היא כזו ראיתי שהפיוזים מצמצים את המתח ל x אמפר. מנגד נקח לדוגמא את הגלאי רדאר שכתוב שיש לו תקע של 12 וולט שמתחבר למצת ברכב .במידה ואני רוצה להתקין אותו בצורה קבועה איזה פיוז אני צריך לבחור?איך אני מקשר בין אמפר לוולט?

2)במידה ואחבר את הגלאי לפיוז בעל הספק גבוה ממה שצריך האם הוא יכול להנזק?

תודה רבה על הסבלנות

פורסם

השאלות קצת יותר מידי בסיסיות, לדעתי.

יש המון מידע, שמוסבר בצורה ממש טובה בוויקיפדיה ויוטיוב.

מערכת החשמל ברכב מודרני טיפה יותר מורכבת ביחס לשאלות שלך, עצה שלי, פנה לחשמלאי-רכב עבור ההתקנות, התקנה חובבנית תגרום להמון נזק.

פורסם

כשאתה מחבר למצת אתה לא צריך פיוז.החיבור של המצת מוגן כבר בפיוז.מה הכוונה בחיבור קבוע לא דרך המצת?

בעיקרון אתה צריך לדעת מה ההספק המירבי שהגלאי יכול להוציא,את המתח אנחנו יודעים 12V,זרם שווה לההספק חלקי מתח,ככה תקבל את הערך של הפיוז שצריך לשים זה בגדול.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם

1) תפקיד הפיוז ל"וודא" שעובר דרכו ערך מקסימלי מסוים של זרם (אמפר - זאת יחידה מידה של זרם).

במידה ודרך הפיוז עובר זרם יותר גבוה ממה שהוא מיועד אליו - הפיוז נשרף במטרה למנוע נזק מהמערכות החשמליות שנמצאות בהמשך (המערכות שהוא מגן עליהן).

2) במידה ותחבר את הגלאי לפיוז עם ערך גבוה, יתכן שהגלאי יקבל זרם גבוה ממה שהוא תוכנן אליו, והגלאי יישרף.

• תוכן חדש...