Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסע פולו באירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלוחיות הצהובות זה רק עניין שולי.

לגבי סעיף ד׳, אתה צודק. יהיו ימים של יוצר ופחות. הממוצע יוצר טיול די רגוע.

גם לגבי סעיף ה׳, זאת הערכה גסה שלי. יכול להיות שיצא הרבה יותר. אזרום עם המצב :)

בגלל שהרבה הגיבו שזו ״רק פולו״ - יש רכב שאתם חושבים שהיה שווה נסיעה כזאת?

Sent from my iPhone using Tapatalk

כן.

1. רכב ספורט או לפחות ספורטיבי כמו פיאסטה ST פולו gti, רנו rs או טוב יותר מיאטה, M2 ודומיהן.

2. רכב שטח.

3. קרוואן

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסה כאן:

http://www.renaultusa.com

גם ליתר היצרנים הצרפתים יש תכנית דומה שמיועדת להשכרת טווח ארוך (מעל 21 ימים) במחירים מוזלים למי שאינו תושב האיחוד האירופי.

להבנתי הדבר נובע מ'פרצה' בחוקי המס הצרפתיים לפיה מאחר והחוכר אינו אזרח האיחוד לא משולם עליו מס, ובאופן זה הם יכולים למכור אותו אח"כ כמשומש עם כמה אלפי ק"מ מבלי להפסיד הרבה, אם בכלל.

יש להם בצי קליאו טרופי ומגאן GT, בעלות של מעט יותר מ-1000 דולר לחודש (בבדיקה שלי להשכרה של שלושה חודשים).

בזמנו ביצעתי מסע של כ-22 אלף ק"מ באירופה ושקלתי אותם, אך מאחר והביטוח שלהם לא איפשר באותה עת כניסה למעמקי מזרח אירופה (הייתי ברוסיה, בבלטיות, אלבניה וכו') רכשתי רכב משומש וביצעתי איתו את הטיול.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

נשמע נהדר וגם אם לא הכי משתלם כלכלית, אין כמו תחושת הנוחות לנהוג ברכב שלך ואל שכור שאתה מפחד על כל שריטה. בדקת ב מ.מ.ס.י את נושא הרישיונות, ביטוחים, חילוצים וכו'? שווה לבדוק איתם. תהנה.

• ספונסר פורום
פורסם

ת'כלס, כל חלום הוא דבילי ולא כלכלי, ובגלל זה הוא חלום, אז מאחל לך הנאה וכיף :-)

מקווה שתעלה לכאן יומן מסע מתעדכן במהלך הנסיעה.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

ראשית:

סע ותגשים את החלום שלך. מקסימום תלמד על עצמך ועל החיים. בהצלחה ותהנה!

לגמרי נכון, אבל הנה מגיע ה"אבל":

יכול להיות שיהיה יותר זול ופשוט להשכיר מכוניות שונות במקומות שונים ולטייל ככה. תחשוב על זה - תוכל לנסוע כל כמה ימים ברכב אחר. זה די מגניב. וגם בטוח יותר.

אתה גם ככל הנראה תשאר בערים מדי פעם ושם אתה לא באמת צריך מכונית, אז לא תצטרך רכב לכל אורך הטיול.

בהחלט שקלתי את האפשרות של לקנות רכב זול בנקודה כלשהי באירופה ולמכור בסוף הטיול.

אני חושב שזה סיכון לא פחות גדול. אני קונה רכב, כנראה מסוחר, שאין לי מושג מה עבר עליו. זה יכול להיות חתיכת לימון שיהרוס לי את הטיול לגמרי. בניגוד לחברות השכרה לא יהיו לי שירותי דרך וכו'. לכן אני פחות מתחבר לרעיון הזה.

דווקא לא ממש סיכון. בגרמניה למשל קל לעשות בדיקה טובה ומקיפה לרכב לפני קנייה ואז הרכב בטח לא יהיה יותר לימון מהרכב שלך... הבעיה בגרמניה היא שבשביל לקנות רכב ולהשאיר אותו באירופה צריך לגור בגרמניה...

אגב, בטח שיהיו לך שירותי רכב - אתה תבטח את הרכב כמובן.

בכל מקרה, בנוגע להיקף המסע, כמה המלצות:

* מציע להתחיל במאי, מזג האוויר קצת יותר טוב.

* מציע לוותר על אנגליה. לא בגלל שזה לא מעניין, בגלל שזו נהיגה בצד שמאל וזה עשוי להיות מאוד מבלבל, במיוחד עם רכב עם הגה שמאלי.

* מציע להחליף את אנגליה עם ספרד - אחלה מדינה לטייל בה. בכלל, הייתי במקומך מטייל לאורך החוף הדרומי בצרפת כל הדרך לספרד ואז אפילו מדרים לדרום ספרד - אחלה מקום שבעולם לנהיגה, לנופים, לערים ולחופים. אתה יכול לוותר על מדריד.

* מציע להקדיש הרבה זמן לאיטליה - יש המון מה לראות ולעשות.

* על הגבול בין צרפת לאנגליה, בראש הר, יש מקום מדהים בשם refuge agnel. לא לוותר.

* בצרפת מומלץ גם לבקר בשטרסבורג שבמזרח (ובכלל, להמשיך משם לשוויץ על נופיה וכבישיה - אפילו שזה יקר ושצריך לנסוע כמו טטלה בכבישים הראשיים ובערים). מומלץ בצרפת גם לטפס לאורך מרכז המדינה - יש המון עיירות קטנות ויפיפיות בדרך לפריז.

* בלגיה והולנד פחות מעניינות ככלל לטיול, למעט הערים המעניינות בהן.

* אם אתה עובר מזרחה לאוסטריה וצ'כיה, אפשר לעשות detour לבודפשט - אחלה עיר שבעולם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבעיה בגרמניה היא שבשביל לקנות רכב ולהשאיר אותו באירופה צריך לגור בגרמניה...

רוני

אלא ככל ומשהו השתנה בשנים האחרונות לא אמורה להיות בעיה עם זה. צריך להעביר את הרכב ללוחיות מיוחדות (בכל משרד רישוי) וביטוח מתאים כמובן, אבל גם זר יכול לקנות רכב באירופה ולנהוג בו.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
נשמע נהדר וגם אם לא הכי משתלם כלכלית, אין כמו תחושת הנוחות לנהוג ברכב שלך ואל שכור שאתה מפחד על כל שריטה. בדקת ב מ.מ.ס.י את נושא הרישיונות, ביטוחים, חילוצים וכו'? שווה לבדוק איתם. תהנה.

ממתי אכפת לך מרכב שכור? שים ביטול השתתפות עצמית וסע לשלום.

פורסם
אתה משוכנע? כי ככל הידוע לי חייבים כתובת בגרמניה בשביל לקנות רכב ולרשום אותו בגרמניה.

כאמור כך היה לפני כמה שנים. מגיגול מהיר לא נראה שמשהו השתנה:

http://germanexportplates.com

מדובר בלוחיות מסוג zollkennzeichen, שנראות כמו לוחית גרמנית רגילה, רק עם פס אדום מימין במקום הפס הכחול משמאל. על הפס האדום מצויין תאריך הפקיעה של הלוחית. גם בישראל ניתן לראות לוחיות כאלה מעת לעת, לרוב עם תוקף שפג לפני כמה חודשים טובים. כמובן שבמקרה כזה הביטוח לא תופס.

attachment.php?attachmentid=122792&d=1191453930

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מעניין, חידשת לי. תודה!

אם כך על אחת כמה וכמה משתלם יותר לקנות רכב בגרמניה ולמכור בסוף התקופה. אני אפילו משוכנע שאפשר למצוא מציאות מאוד מעניינות בסכום של כמה אלפי יורו.

עריכה לדוגמאות:

פורד סטריט קא (רודסטר קטנה) ב-3000 יורו.

רנו טווינגו GT (ספורטיבית קטנה) בפחות מ-3000 יורו.

פולקסווגן פולו GTI בת 8-9 ב-4000 יורו.

ב.מ.וו 320d בת 10-12 בערך ב-2000-3000 יורו (לא לצחוק. יש לי 325 באותו גיל עם 200 אלף ק"מ והיא נהדרת).

כמובן שאלו רק דוגמאות. אפשר למשל להכפיל את העלות ולהיחשף לכמות אדירה של מכוניות מעניינות לקנייה. מקסימום תפסיד עוד 1000 יורו במכירה, לא ביג דיל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

אני מניח שההפסד במכירה יהיה גדול מ-1000 אירו, אלא אם יהיה לך זמן לנסות למכור את האוטו באופן פרטי ולא לסוחר. אני לא סגור שאוטו שנרשם על לוחית אדומה יכול לחזור ללוחית רגילה בגרמניה, מה שעלול להגביל את השוק אם חוזרים לנק' המוצא.

בכל מקרה זה עדיף על לייצא את הפולו, אבל צריך לבדוק את זה מול האלטרנטיבה של הליסינג של רנו שמעניקה שקט נפשי רב משמעותית, וחוסכת מספר ימי טיול עד שתאתר את הרכב שתקנה.

ורוני, אם כבר נדרשנו לסוגיה, מי שאינו תושב גרמניה אך מעוניין לרכוש רכב ולהתנייד בו עד למדינת המוצא שלו יכול לעשות זאת באמצעות לוחיות המכונות kurzkennzeichen. הן נראות כמו הלוחיות האדומות, רק בצהוב והתוקף שלהן קצר יותר בהשוואה. מאחר ובגרמניה כל בעל רכב רושם אותו במשרד הרישוי המקומי, המטרה שלהן היא לאפשר לנייד רכב בין בעלים. כאשר רכשתי את הרכב שלי הסוחר הסכים להנפיק לוחית כזו על שמו למשך שבוע, עד שאסדיר את הלוחית האדומה. ככל הנראה זו פרקטיקה מקובלת.

שי

עריכה אחרונה על ידי שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...