Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטאז טורבו 4×4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל בשביל אבי שמתעניין ברכב כחדש. עשה נסיעת מבחן ואהב. הדבר היחיד שמפריע לו בקניה היא שיש בעיה ידועה בגיר כפול מצמד 7 הילוכים שבדגם זה שבנסיעה בפקקים הגיר מתחמם ומתקבלת הודעה לעצור בצד ל5 דקות שנוזל הקירור של הגיר יתקרר. נבדק מול נציג המכירות טוען שהבעיה הייתה במשלוחים הראשונים ב2016 וטופלה בעדכון תוכנה ולא קיימת כבר כיום. לעומת זאת מצאתי מידע על כך שנתקלו בתופעה גם ברכבים מ2017.

אשמח לשמוע מידע בנושא.

מדגיש כי הספוטאז מגיע עם 3 שנות אחריות ולא 7 להבנתי כמו בשאר רכבי היצרן.

פורסם

היי,

התלונות בעיקר הן על אופי הפעולה ה"מוזר" של התיבה, והבעיתיות שלה בפקקים.

ראיתי וידאו של בחור המסביר את אופי פעולת DCT של קיה\יונדאי, והוא אומר מפורשות, להימנע מזחילה בפקקים, התיבות האלה יבשות ומתחממות, מה שיכול להאיץ בלאי בקלאצ'ים,

ראה תגובה של מישהו מחו"ל שבבעלותו רכב כזה.

We are 4 weeks into owning the DCT gt line s and we are finding the gearbox a little annoying experiencing all the symptoms the op has described, the gearbox to me seems to not know what it is doing or wants to do (very poor compared to my 330d auto that feels in control all the time and that's a DCT box)....true the sport button does make the car 100% better and more responsive but this is not that good when in traffic. Also the issue of it holding the car on an incline is a problem as our drive is on a slope and getting on whilst reversing is difficult.

מה עוד תרצה לדעת לגבי הרכב? מה הצרכים של אביך?

אלון.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

כבר חקרנו מספיק תודה והוא הקניה בשבילו. רק הנושא הזה מפחיד אותו.

שוב אני מדגיש שלא הבעיה באופי התיבה אלא בבעיית ההתחממות שמצריכה עמידה בצד.

פורסם

אכן, נראה שיש בעיה עם הגיר בדגם הזה ולא ברור שעדכון התוכנה פתר אותה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אכן גם מבחנים בארץ השנה העירו שקיבלו אזהרת גיר מתחמם. חפש באתר netcar את השוואת 10 הג'יפונים המובילים.

שמה ,בגלל הגיר, הספורטאז' דורג אחרון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אווו אהה, סוף סוף הבנתי מה הסיפור שעומד מאחורי כל אלו שעוד לא קנו את הרכב וכבר מוכרים...., שאלתי לא מזמן פה בפורום, אף אחד לא הזכיר את נושא בעיתיות הגיר.

אני מניח שיש לא מעט שנקלעו להחזר כספי גבוה עקב מעמסת הלוואות.

בכל אופן כרגע ביד 2 כמות של 27 יח' למכירה מדגם זה, רכבים שבקושי שנה על הכביש!

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

יש לי את דגם ה EX שהוא טיפה פחות מפואר אבל עם מנוע 2 ליטר וגיר פלנטרי (טיפה חלש אבל לא נורא). אחלה אוטו.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

כמו שמעלי אמר אין צורך ללכת ראש בקיר יש דגם תחתון עם גיר פלנטרי גם מאובזר ומספק לא צריך בכוח לקחת רכב עם גיר שבעתיד יעשה בעיות וגם כמו כן יכול להוות בעיה עתידית מבחינת סחירות ומכירה יש אנשים ששומעים גיר רובוטי בורחים לא משנה להם איזה אוטו עומד מולם. עדיף גיר אמין ושקט נפשי. (רק המחשבה שאני אסע על אוטו שעלה לי קרוב ל200 אלף יתקע לי בפקק בגלל שהנוזל גיר יתחמם נשמע לי הזוי ובדיחתי.)

פורסם
עובדה , עם ישראל פראייר, קונה וימשיך לקנות כאלה מוצרים.

העובדה הזו ברובה מחוסר מודעות.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
עברנו הלאה. עד יום חמישי יש הנחות גדולות ותוספות אבזור לפורד קוגה אז זה הכיוון החדש. מחר נסיעת מבחן.

שים לב לשוק יד-2 חלש מאוד לפורד קוגה ולפורד בכלל.

בשנים האחרונות הרכבים שלהם סבלו מבעיות אמינות מה שהוריד מאוד את המוניטין שלהם (לפחות אצל יוצר המחירונים) ומאז הם גם מאבדים המון במחירון וגם קשה למכור רכבים תוצרת פורד (מלבד אדג' ואקספלורר משום מה).

אם כבר לא אכפת לכם מסחירות עתידית, אני אישית הייתי הולך על ה-3008 שעדיפה לדעתי על פני הקוגה.

ואם אתה כבר באולם התצוגה של פורד, תבדוק את ה-CX5 שתהיה ככל הנראה הרבה יותר סחירה משתיהן יחד.

פורסם

אלון, הרגישות שלך לנושא הסחירות גורמת לך להעדיף אופציות (ראויות בפני עצמן) שהן יקרות בהרבה. בעצמך כתבת שהאחיות הגדולות של הקוגה נהנות מסחירות מצויינת, מי אמר שזה לא יחלחל למטה בעתיד הלא רחוק?

עם כל הכבוד למאזדה, היא יקרה משמעותית מהקוגה ואיני בטוח שהיא באמת טובה יותר לנהיגה (לא נהגתי על החדשה). הקוגה רכב נהדר והוא לגמרי אנדר-רייטד במחוזותינו.

כמו שאומרים החכמים העתיקים - הנבואה ניתנה לשוטים (בטח אלה שמנסים להשוות בין הסחירות העתידית של 3008 לקוגה).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

א. לא טענתי שהסחירות של ה-3008 תהיה טובה יותר מקוגה (אך יש סיכוי שאכן תהיה), אלא לקחתי בחשבון שהן יהיו ככל הנראה אותו הדבר ובתנאי זה ה-3008 תהיה הרבה יותר מעניינת וטובה (לדעתי) מהקוגה.

ב. אם אתה חושב שהסחירות של האדג' או האקספלורר "תחלחל" לשאר רכבי פורד אז אתה יכול להתעורר, זה לא קרה במהלך השנים האחרונות וכנראה שגם לא יקרה בעתיד. אלו רכבים שונים לגמרי מקבוצות שונות לגמרי.

ג. לא חושב שראיתי כאן תקציב בשרשור, אבל לדעתי ממש לא המלצתי על אופציות יקרות יותר. בפעם האחרונה שבדקתי הספורטז' טורבו תומחר קרוב ל-190K ש"ח, כך שלדעתי זה הרף העליון של התקציב. אם כבר אז בחרתי במכוניות זולות יותר..

זה נכון שהקוגה תהיה זולה יותר ביחס אבזור/שקל, אך אם תחשיב גם את ירידת הערך הצפויה (על פי המצב עד עכשיו) אזי הקוגה תהיה הרבה יותר יקרה בסופה שת תקופת האחזקה.

אם נדון לרגע על הקוגה כרכב, אז מההתרשמות שלי באולם התצוגה, היא מרגישה מיושנת ביחס לשאר המתחרים ולא סתם, היא אכן מיושנת ולא משנה כמה ימתחו את פניה. העיצוב הפנימי לא משהו (לדעתי) והמערכת נראית מאולצת (כאילו לא תכננו לה מקום מראש).

מבחינת מרווח היא זהה לחלוטין למאזדה, כולל תא המטען (הכל נמדד עם מטר).

בפועל זה רכב דיי משעמם ומרגיש מיושן, כאשר נקודת האור היחידה הוא המנוע אך גם זה מסתבר לא יותר מגימיק שיווקי מאחר ובמבחני רכב הוא התגלה כלא מהיר יותר ממאזדה XC5 מנוע 2L..

ההינתקות מפורד אילצה את מאזדה להמציא את עצמה מחדש ואחד הפירות

הוא הקומבו מנוע/גיר 'סקייאקטיב': מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי קונבנציונלי,

כלומר פלנטרי. פורד עברו מגיר רובוטי לפלנטרי, שכמו במאזדה יש לו 6

מהירויות, אבל עם מנוע טורבו. העימות הזה מפגיש 2.0 ליטר 165 כ"ס

(מאזדה) נגד 1.5 ליטר 182 כ"ס (פורד), 9.2 ק"ג/כ"ס מול 8.5 כ"ס. התוצאה:

תיקו מוחלט בביצועים, הן בזינוק והן בהאצות ביניים. מנופי פיקוד לגיר מההגה

בקוגה אינם אלא לעג לרש, מאחר שהגיר עצמו לא חי עם המנוע בזוגיות

מושלמת, מה שמסביר מדוע היתרון על הנייר מתבזבז על הכביש. השוויון בין

השניים מופר בתחנת הדלק: המאזדה חסכוני יותר – ובאופן משמעותי. בעיר

הוא חסכוני יותר ב-31 אחוז, בשיוט בינעירוני ב-23 אחוז ובנסיעה בינעירונית

מאומצת מצטמצם ההפרש ל-14 אחוז.

http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=71

ובכלל כדאי לקרוא את המבחן, אני אישית מסכים אתו.

כיום יש הרבה ג'יפונים מודרניים יותר וטובים יותר מקוגה ואני אישית לא רואה סיבה לרכוש ג'יפון בינוני ובעיקר שנושא הסחירות מוטל בספק.

• תוכן חדש...