Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 30K ללאון FR שנתון 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, החלטתי לעשות טיפול 30K בצ'מפיון רק בגלל אחריות ה"רצון טוב".

צירפתי הצעות המחיר:

חלפים מקוריים (סה"כ 2390 כולל מע"מ)

mekori.PNG

חלפים חליפיים (סה"כ 1591 כולל מע"מ).

halifi.PNG

השאלות שלי:

1) נוזל בלמים - לא מופיע, יכולים להוסיף בהגעה למוסך? אם ימליצו, להחליף? רק מקורי?

2) פלאגים - הופתעתי, אבל מבירור הבנתי שיש הוראת יצרן להחליף ב-30K. נראה שהתחליפיים הם של NGK, לחסוך 350 שקל?

3) פילטר מזגן - אלך על חליפי, יש סיבה לשים מקורי?

4) דגשים אחרים אולי שפספסתי? השמן נראה של CAS בשני המקרים, שזה בסדר, דיסקית ופקק מיותר?

תודות!

פורסם
אהלן, החלטתי לעשות טיפול 30K בצ'מפיון רק בגלל אחריות ה"רצון טוב".

צירפתי הצעות המחיר:

חלפים מקוריים (סה"כ 2390 כולל מע"מ)

[ATTACH=CONFIG]492805[/ATTACH]

חלפים חליפיים (סה"כ 1591 כולל מע"מ).

[ATTACH=CONFIG]492806[/ATTACH]

השאלות שלי:

1) נוזל בלמים - לא מופיע, יכולים להוסיף בהגעה למוסך? אם ימליצו, להחליף? רק מקורי?

2) פלאגים - הופתעתי, אבל מבירור הבנתי שיש הוראת יצרן להחליף ב-30K. נראה שהתחליפיים הם של NGK, לחסוך 350 שקל?

3) פילטר מזגן - אלך על חליפי, יש סיבה לשים מקורי?

4) דגשים אחרים אולי שפספסתי? השמן נראה של CAS בשני המקרים, שזה בסדר, דיסקית ופקק מיותר?

תודות!

אני בדיוק חוזר מטיפול 30k באיביזה שלי. תוכל לראות שרשור שפתחתי אתמול בעניין. קיבלתי מכל המוסכים המורשים הצעת מחיר של 2300 ש"ח וצפונה. לבסוף הגעתי למוסך טל נוע באשדוד שאף הוא מורשה יבואן שערך את הטיפול ב 1800 ש"ח (פער של 500 שח). על אף היותי ירושלמי נסעתי במיוחד לשם. הייתי מרוצה מהטיפול והיחס.

לשיקולך

פורסם

ומה שהכי בדיחה ב2 הצעות המחיר הסופר מופקעות האלה, זה שמצתים מקוריים ומצתים תליפיים (ngk) זה בדיוק אותו מצת (גם המקורי זה ngk) והבדל של פי 2 במחיר. צ'מפיון האלה פשוט גנבים.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

מה שתיארת למעלה אינו קשור לצ'מפיון - כך עובד שוק החלפים בכל העולם אצל כל היצרנים. מוצר "מקורי" OEM שמורכב על הרכב בפס הייצור מיוצר ע"י יצרן OEM קצה לדוגמא NGK ואותו ספק מספק גם OES לזמן שהרכב נמצא באחריות ומטופל אצל היבואנים תחת הסכם חלפים מקוריים (OES=חלף מקורי בעולם חלקי החילוף). חלק זה יהיה יקר מאותו אחד בדיוק ארוז בקופסא של היצרן עם המותג של אותו יצרן ב AFTERMARKET ולרוב אותו יצרן גם יציע מספר חלופות חלקן זולות יותר מהמפרט המקורי. זה נכון לגבי בלמים, מסננים ושאר ירקות, בעצם כל חלק חילוף שאתה יכול לתאר לעצמך החל מחלקי מתלה ועד חלקי פנים של המנוע ותא הנוסעים.

הזול עולה ביוקר

פורסם

תודה, אבודק מול טל נוע באשדוד ואעדכן כאן.

אז פלאגים ופילטר מזגן אקח תחליפיים.

תוכלו לעזור לי בבקשה עם שאר ההתלבטויות?

פורסם (נערך)

אם המוסך יאשר שתביא שמן משלך לטיפול אתה יכול לחסוך עוד 100ש"ח בקלות ואפילו יותר תלוי על איזה שמן תלך.

דיסקית ופקק אני חושב שהם מתכוונים לבורג של ריקון השמן שבא עם דיסקית עליו, בעיקרון חובה להחליף אותו כל טיפול על פי היצרן אבל הוא אמור לעלות 10-15 ש"ח ולא 33 ש"ח.

לגבי הפילטר אויר - לא ידעתי שמחליפים כל 30,000, זכור לי כל 60,000.

בכל מקרה אתה יכול ללכת על חליפי במוסך ואז להחליף לאחד של MANN שעולה 80 ש"ח +- אצל אבי חלקי חילוף.

חיסכון של עוד 100 ש"ח +-

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן בתוצאות. טיפלתי במרכז (טל נוע נתנו לי הצעה זהה רק בלי פלאגים, טען שלא צריך).

לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית מצ'מפיון או מסיאט לגבי הפלאגים (אם צריך או לא) אז החלפתי בלית ברירה.

שמתי פילטר מזגן חלופי, ופלאגים חלופיים (של NGK!). שמן הבאתי לבד Castrol Edge מכיוון שהם מחזיקים רק שמן של חברת Champion, לא הסכמתי לשים אותו.

המוסך עלה לי בערך 1500 כולל מע"מ ועבודה, השמן עלה לי בנוסף 200. סה"כ 1700. אני עם צ'מפיון סיימתי, לא עוד.

• תוכן חדש...