Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני/סופר-מיני ב 90k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמליץ לך דווקא ללכת על רכב גדול יותר, יד שניה, שבמחיר המקורי שלו עלה יותר.

איכות הרכב ובידוד הרעשים ברכבים יקרים יותר היא ברמה אחרת לגמרי.

תעשה נסיעת מבחן על טויוטה אוריס היברידית- שים לב לצליל סגירת הדלתות- ללא רעש חבטה, אלא צליל אטימה. בזמן נהיגה לא שומעים רעשי כביש וניתן לשמוע מוזיקה בכיף. בנוסף,כשהמנוע החשמלי פועל אז הרכב שקט כאילו הוא כבוי.

אני מאמין שישנם עוד רכבים ברמה כזו, שכאשר הם יד שניה, תוכל למצוא אותם בתקציב שלך.

הרכבים האלה כבר עשו את ירידת הערך הראשונית והמשמעותית ובתקציב כזה הם יהיו כמעט חדשים, אפילו באחריות יצרן.

כשאני רוכש רכב אני מחפש שקט נפשי ולא מנסה את מזלי על חברות שיש איתן בעיות עם השנים.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי הבחירה בין סופר מיני ומשפחתית קומפקטית צריכה להתבסס על יותר ממחיר הרכישה...

לרוב מדובר יהיה על עלויות רישוי וביטוח גבוהות יותר, עלויות אחזקה גבוהות יותר ותצרוכת דלק גבוהה יותר.

כל אלו הופכים את מחיר הרכישה (ובעצם את אובדן הערך) להיות רק חלק מתוך כלל ההוצאות, ולא בהכרח הגדול ביותר.

כמובן שתמיד אפשר לרכוש סופר מיני מיד שניה ובכך להקטין גם את רכיב ירידת הערך שאליו כיוונת.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אתמול סגרתי על רכישת C3 בדגם Shine (הוספתי גם מצלמת רוורס כך שההבדל היחיד מול הגרסה הבכירה יותר מסתכם במפתח "טיפש", ג'נטים 16 במקום 17 וללא זיהוי שטח מת במראות הצד).

מדובר ברכב שעומד בתקציב שלך, אחריות ל - 5 שנים ומנוע וגיר יפני (3 הדברים האלו עזרו לי להחליט לקנות אותו).

גם אני חששתי מרכב צרפתי, אבל בהתחשב בשנות האחריות ובמנוע וגיר היפני מאוד עזרו לי ללכת על הרכב הזה.

מדובר ברכב סופר מיני אך בגלל התיכנון המוקפד, נותן מרחב גדול יותר ממה שנדמה.

בנוסף, הרכב מאוד מאובזר ומאוד נוח וגם חסכוני בדלק.

לטעמי - מומלץ (ועשיתי המון המון בדיקות לפני שרכשתי)

הסתייגות קטנה, כך בחשבון, שקניית רכב חדש היא טובה אך ורק אם התכנון הוא להחזיק את הרכב לטווח ארוך של *לפחות* 5 שנים, אחרת עדיף בהחלט לרכוש רכב יד 2.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

רק הגיר יפני...

המנוע צרפתי למהדרין, אבל הוא הספיק לצבור וותק ועד עכשיו לא הראה שיש איזה כשלים מהותיים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

המליצו לי פה ללכת על קליאו.

לרנו יש גיר רובוטי, בהשוואה לפגו/C3 שגם הומלצו פה.

מה החיסרון בגיר רובוטי? למה הרבה נרתעים ממנו?

פורסם

הגיר ברנו מעט איטי בתגובות בניגוד לdsg.

מצד שני ב c3 בתחילת הנסיעה יש רעידות ולא תמיד התנועה חלקה מהמקום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הגיר ברנו מעט איטי בתגובות בניגוד לdsg.

מצד שני ב c3 בתחילת הנסיעה יש רעידות ולא תמיד התנועה חלקה מהמקום.

מה זה אומר בתכלס?

כמה זה מורגש/משמעותי?

ועוד שאלה, איך המאזדה 2?

שמתי לב שאף אחד לא המליץ עליה

פורסם

המאזדה מעולה - המנוע דיי זריז ופשוט משודך לגיר אוטומטי פשוט של מאזדה.

יש לי את הקליאו - גיר רובוטי כפול מצמדי זה בעצם גיר ידני עם רובוט ששולט על 2 מצמדים - אחד מהם על ההילוכים הזוגיים והשני על האי זוגיים, המנגנון עצמו מורכב יותר מגיר אוטומטי פשוט ותמיד יש סיכוי גבוהה יותר לתקלות.

אני סך הכל דיי מרוצה ממנה - המושב נוח, המנוע גיר זריזים בקטגוריה וברמות הגימור המאובזרות יותר מהLIFE שיש בליסינג מאובזרות לא רע סך הכל אבל המתלים נוקשים יחסית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יותר מורגש בעיר.

המזדה לדעתי מעניינת ברמת איבזור פיור לבן שכן אז יש לה סלון באמת מרשים עם איבזור מאוד מכובד.

אני גם הרגשתי שהמושבים ברמת איבזור זו נוחים יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ומעבר לרמת איבזור? בהשוואה לקליאו/C3/פיג'ו 208 שהומלצו פה, איך הביצועים שלה, האחיזה, אמינות ושאר הפרמטרים?

פורסם

המאזדה מאובזרת במערכות בטיחות מקוריות ברמות הגימור הגבוהות - ללא ספק חשוב.

המאזדה קצת פחות זריזה משלישיית הצרפתיות בגלל מנוע ללא טורבו(תחושת ההאצה של הטורבו זה אחרת קצת),למאזדה התנהגות מצויינת,ביינתים אין דיווחים על בעיות מיוחדות באמינות של המאזדה.

הדבר היחיד שהפריע לי במאזדה זה המושב שלה שפחות נוח מהקליאו - ממליץ לבדוק כי זה משתנה מאדם לאדם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אבל המלצתי לך על מאזדה 2... :cry:

ה2 מכונית מצוינת ומהנה מאוד לנהיגה. בהתבסס על ההיסטוריה היא תהיה אמינה יותר מכל האחרות ושמירת הערך שלה תהיה טובה יותר.

במינוסים, היא לא מגיעה עם מנועי טורבו (כמו שרשמו לך כבר) והיא צפופה יחסית.

הביצועים שלה טובים אבל בהנתן שהמנוע לא טורבו, אתה תצטרך להיות יותר אגרסיבי עם הגז ועם הורדות הילוכים/קיקדאונים בזמן עקיפה. הגירסה המאובזרת מרשימה אבל ממש לא זולה...

פורסם

המזדה 2, מכונית מצויינת והכי מהנה לנהיגה (כן, יותר מהנה מהצרפתיות!).

כמו שנכתב, החיסרון העיקרי שלה זאת הצפיפות היחסית במושב האחורי.

היא גם חסכונית יחסית, אך הפער בינה לבין הפביה הוא כ-20% לרעתה של המזדה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אבל המלצתי לך על מאזדה 2... :cry:

ה2 מכונית מצוינת ומהנה מאוד לנהיגה. בהתבסס על ההיסטוריה היא תהיה אמינה יותר מכל האחרות ושמירת הערך שלה תהיה טובה יותר.

במינוסים, היא לא מגיעה עם מנועי טורבו (כמו שרשמו לך כבר) והיא צפופה יחסית.

הביצועים שלה טובים אבל בהנתן שהמנוע לא טורבו, אתה תצטרך להיות יותר אגרסיבי עם הגז ועם הורדות הילוכים/קיקדאונים בזמן עקיפה. הגירסה המאובזרת מרשימה אבל ממש לא זולה...

צודק, סליחה :)

• תוכן חדש...