Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HILL&TOE בסיאט לאון ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הסיבה להשתמש ב-H&T היא כדי לאפשר השארת הרכב במצב האטה, ממש עד הכניסה לסיבוב (וגם בתוכו, כשמתאים). כמו שחן כתב, זה נועד לנהיגה מהירה, כדי לקצר, ככל האפשר, את הזמן שאתה בולם (כלומר, לבלום יותר מאוחר). בנהיגה יומיומית, אין לזה שימוש (אני עושה את זה לפעמים, אבל זה הרגל, לא צורך...).

נקודה חשובה ב-H&T היא לחכות עם הורדת ההילוך עד לשלב בו רב ההאטה הושלמה, כי זה דורש הורדה של רגל שמאל מייצוב הגוף. לרב כשמתרגלים H&T, לחוצים לבצע את התרגיל ועושים זאת מייד עם תחילת הבלימה. במצב כזה צריך גם מנה נדיבה מאוד של גז ביניים, כי הטורים גבוהים. מה שנכון הוא לחכות עם הורדת ההילוך לסוף הבלימה (אבל לפני הכניסה לסיבוב, כמובן).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^^זה מה שאני עושה אבל כל פעם מוריד את הרגל מהבלם, בולם עד למהירות כניסה לסיבוב(כמובן זה בדילוג מטה על מס' הילוכים) פימפום גז ומחבר קלאץ'.

אני בדרך כלל נוהג מהר וגם אני גר בטבריה שהכל בנוי על הר ומלא סיבובים(גם אחד הכבישים כולו פניות צומת אלומות עד מושבת כנרת למי שמכיר) אני דיי אוהב להרגיש את הסיבובים אז אצלי יש פאקטור לשימוש בזה(לדעתי, שחכמים ממני יתקנו אותי)

פורסם

לא בטוח שהבנתי.

אם אתה עוזב כל פעם את הבלם, בשביל לעשות גז ביניים, ואז חוזר אליו - זו טעות.

אם אתה עוזב את הבלם לפני הכניסה לסיבוב, ואז עושה גז ביניים, ונכנס לסיבוב מאוזן... זה בסדר, אבל זו נהיגה איטית.

בנהיגה מהירה אין לך זמן לעשות את זה, כי אתה מותח את הבלימה עד לרגע ההגעה לסיבוב (ולעיתים קצת מעבר לה). הרי מה העניין בנהיגה ספורטיבית?! להיות כמה שפחות זמן בהאטה. לבלום כמה שפחות זמן, ולכן כמה שיותר מאוחר והכי חזק שאפשר, בלי לאבד את הרכב.

זה לא נשמע מתכון לביטחון, וזה נכון...

אם יש לך זמן להוריד רגל מהבלם לפני הסיבוב ולתת גז ביניים, הנהיגה שלך רגועה.

אני כמובן ממליץ על הדרכה מתקדמת, לפני שאתה מתעסק עם H&T או אפילו גז ביניים.

פורסם

אמת.

מה שכן, אם עדיין בולמים חזק, כניסה אטית לסיבוב, במצב מאוזן, או אפילו כניסה עוד יותר אטית במצב של האצה קלה - יכולה להיות מהירה מאוד. עדיף להיכנס בשיטה הזו, שפחות או יותר מבטיחה יציאה נכונה, מאשר להיכנס בבלימה ולפקשש את היציאה בגלל שבלימה לא נכונה דפקה את הכניסה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא בטוח שהבנתי.

אם אתה עוזב כל פעם את הבלם, בשביל לעשות גז ביניים, ואז חוזר אליו - זו טעות.

אם אתה עוזב את הבלם לפני הכניסה לסיבוב, ואז עושה גז ביניים, ונכנס לסיבוב מאוזן... זה בסדר, אבל זו נהיגה איטית.

בנהיגה מהירה אין לך זמן לעשות את זה, כי אתה מותח את הבלימה עד לרגע ההגעה לסיבוב (ולעיתים קצת מעבר לה). הרי מה העניין בנהיגה ספורטיבית?! להיות כמה שפחות זמן בהאטה. לבלום כמה שפחות זמן, ולכן כמה שיותר מאוחר והכי חזק שאפשר, בלי לאבד את הרכב.

זה לא נשמע מתכון לביטחון, וזה נכון...

אם יש לך זמן להוריד רגל מהבלם לפני הסיבוב ולתת גז ביניים, הנהיגה שלך רגועה.

אני כמובן ממליץ על הדרכה מתקדמת, לפני שאתה מתעסק עם H&T או אפילו גז ביניים.

אני מוריד רגל מהברקס שניה לפני שאני נכנס לסיבוב שם פימפום על המצערת ושילוב הילוך מתאים.

יוצא לא הכי מהר(בסיגנון של רגוע עצבני XD ).

הדרכה אני רוצה לקבוע מתישהו בקיץ אצל אביאל(האוטו יקבל עד אז אנטירולים וצמיגים טובים יותר)

פורסם
אני מוריד רגל מהברקס שניה לפני שאני נכנס לסיבוב שם פימפום על המצערת ושילוב הילוך מתאים.

למה אתה עושה את זה? לא בקטע של טרוניה, אלא מנסה להבין את ההגיון מאחורי הפעולה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה זאת אומרת למה?!(למה מביא פימפום בגז?, למה אני מפסיק לבלום שניה לפני ואז מתעסק בהשאר?מה?)

למה אני לא נוהג רגוע כמו הרוב?!

לא הבנתי את השאלה:shock:

פורסם

אני חושב שמה שרומן מתכוון לשאול זה למה לא לוותר על גז הביניים ולהשאיר את הרגל על הברקס. מבחינת נהיגה טכנית מהירה ונכונה, זה אכן עדיף.

פורסם

פאלו קלע למה שהתכוונתי. אתה מגיע לפני, ואמור להשאיר משקל על הציר הקדמי. במקום זה אתה "מקפיץ" את האף, מעצבן את האוטו, משחק עם הגז, וחוזר לבלום מאוחר וחזק יותר, כלומר מכווץ את המתלה הקדמי יותר ממה שצריך (או ממה שהיית עושה) היינו פוגע ביכולת הפניה של הגלגלים הקדמיים. טכנית זה פשוט לא הגיוני.

לגבי לנהוג רגוע או לא - נהיגה ספורטיבית, חוץ מבלימה אגרסיבית, היא די רגועה בסך הכל. היגוי מתון, חזרה מתונה לגז. רק הבלימה אגרסיבית (ודגרסיבית, אבל זה כבר סיפור אחר).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

להיכנס לפניה מאוזן (או אפילו בהאצה קלה) זו לא טכניקה לא נכונה. זה לא הכי מהיר, אבל ההבדל לא מאוד גדול.

מה שאיליה מתאר לא נשמע מאוזן (פמפום על הגז).

פורסם

אני יעשה סדר קטן(כנראה יש לי בעיה בתיאור נכון)

בולם עד הפניה>מקפיץ טורים ולמשלב הילוך > חוזר לגז(בהדרגה) כל זה קורה כשהרכב כבר בפניה(חלקה הראשון), בדרך כלל אין תוספת ברקס אלה אם כן משהו מקדימה מחייב אותי(אם שם עוד ברקס ואותו תהליך). בעיקרון הרכב בלקראת אמצע הפניה לא נמצא בבלימה אלא בתאוצה.

כל החפירה שלי על H&T זה שבכל התהליך הזה אני מדלג על הילוכים המקום להיות כבר בתחילת הפניה בהילוך מתאים כאשר הורדתי אותם בהדרגה במהלך הבלימה.

פורסם

אז הבלימה היא אך ורק בזמן שההגה ישר לחלוטין?

בזמן הפניה עצמה אתה במהירות קבועה או עולה?

• תוכן חדש...