Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יובש בצמיג / חתכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

שמתי לב שבצמיגים הקדמיים יש פס (למעשה 2) יובש לכל אורך הצמיג.

רק בקדמיים.

הרכב עבר טסט לפני כשבוע וחצי. לא זכור לי שהפסים היו אבל יכול להיות שהיו ולא שמתי לב.

צמיגים בני שנתיים וקצת,EfficientGrip Performance.

פעם ראשונה שאני שם לב לדבר כזה,

זה בעייתי?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם

יכול להיות,שמבחינת עומק חריצים אתה תקין או גבולי,אני הייתי מחליף עכשיו או מקסימום מושך עוד חודש ולא יותר- כשייגמר הקיץ והחום הכבד ולקראת הסתיו והחורף הקרב ובא כנראה,שהגיע הזמן להחלפת צמיגים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

באמת?

זה נחשב עד כדי כך לא טוב?

מאכזב. שנתיים וקצת. בסביבות 30K קמ.

פורסם

לדעתי אין שום סיבה לדאגה כרגע.

מדובר באיזשהו חירוץ בקוביות של הסוליה, הרחק משלד הצמיג עצמו.

יש גם מצב שמדובר בחשיפה של שכבה מובנית בצמיג בזמן שהוא נשחק לטובת המשך ביצועי אחיזה (ברטוב).

ראה למשל בתמונה זו וגם בתמונה הזו, ניתן לראות חירוץ דומה בצמיגים שחוקים חלקית, בדיוק באזור שצילמת.

פורסם

אני מחליף כל 3.5 -4 שנים מקסימום- צמיג יבש אם הוא אכן כזה באופן קיצוני עלול להתפוצץ וזה לא שווה את הסיכון (במיוחד אם אחורי,מסוכן מבחינה בטיחותית).

פורסם

לא חושב שמדובר פה ביובש, אלא בחשיפת שכבה או שחיקה מעט שונה של חומרי גומי שונים בצמיג.

לא נראה שמדובר בסדק של ממש, אלא משהו שטחי יחסית, ובטח לא משהו עמוק שדורש התייחסות מעמיקה יותר (no pun intended).

פורסם (נערך)

החלפתי לפני שנתיים וחצי (טיפה פחות לדעתי), בסביבות 30K קמ, בערך את כל ה4 + רזרבי.

מתלבט אם להחליף עכשיו , בתכלס הייתי מעדיף לא להחליף עכשיו אלה להחליף בלי נדר לפני החורף.

האחוריים במצב הרבה יותר טוב מבחינת שחיקה ואפילו נראים טוב. אבל מצד שני יש באחד מהם 2 תיקוני פנצר, ובשני תיקון אחד, אז גם אותם הייתי מעדיף להחליף.

לא ברור לי פשוט מה הפסים האלו.

פורסם

שחיקה לא אחידה מקדימה -ככל הנראה שהפרונט לא מכוון כמו שצריך.

לו אני,בשביל השקט הנפשי,מחליף לפני החורף את שני הגלגלים האחוריים לחדשים,מעביר את שני האחוריים הנוכחיים קדימה,מבצע כיוון פרונט ואת הצמיגים הקדמיים הישנים זורק לחלוטין.

אם עד החורף גם האחוריים יהיו שחוקים,מחליף את כל הרביעייה.

פורסם
אתם רואים דברים נסתרים אתם.

זמר אלמותי שר לפני 30 ומשהו שנה " יש דברים נסתרים,לא נבין לא נדע".

אבל, לראות אנחנו רואים ומצויין- החריצים בצמיג לי לפחות לא משאירים ספק ויש עליו גם סדקים ויובש ואני אישית לא הייתי לוקח סיכון- 2 בהצמיגים הקדמיים לא ראויים בעיניי להמשך נסיעה -לו אני מיידית ואם מחליטים למשוך,לפני החורף זו חובה.

פורסם

יש מעט מאוד סימני יובש. שום דבר שהייתי מתרגש בגללו עדין.

עומק החריצים, לפחות לי, אינו ברור כל כך.

לטעמי, בינתיים לנוכח מחסור בפרטים/תמונות קצת יותר מעמיקים, מדובר ב"הלחצת המערכת".

פורסם

ניסיתי לצלם טיפה יותר טוב. אין לי כרגע מפתחות לרכב אז לא יכול לסובב את הגלגל.

לגבי פרונט, כשהחלפתי את הצמיגים כמובן שעשיתי פרונט. כמו כן אני לא מרגיש משיכה כלשהי בעת נסיעה.

חייב לציין שקצת מאוכזב מהצמיגים, הייתי מצפה שהמצב שלהם יהיה הרבה יותר טוב וטרי בהתחשב בקמ המועט ובזמן שעבר ובכך שמקפידים מאוד על לחץ אוויר תקין (בממוצע אחת לשבוע).

x1.jpg

x2.jpg

x3.jpg

x4.jpg

x5.jpg

x6.jpg

x7.jpg

x8.jpg

x9.jpg

• תוכן חדש...