Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצירה בשמאל הדרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצליח להבין מה קורה בשנים האחרונות עם נהגים (קשי הבנה ?) שנעצרים בשמאל הדרך.

אתמול , התאונה בסמוך לצומת גורל, נהגת עוצרת בשמאל הדרך , ניגשת לדלת ימין אחורית ומוציאה תינוקת ישירות לתוך המסלול השמאלי. מחריד.

כל אחד ואחת מפרש את חוקי וכללי הנהיגה על פי רצונו? תקר, נורת אזהרה לא משנה מה, מפנים ההגה ימינה ועוצרים בשוליים הימניים .

ועוד בלילה, לעצור בשמאל? נשגב מבינתי.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4994052,00.html

792847801001599640360no.jpg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מצער מאוד.

לא יודע מה היה במקרה הספציפי הזה, לכן אתיחס באופן כללי לתופעה ששמתי לב אליה ולדעתי קשורה לנושא: אנשים רבים לא דואגים לוודא שבני ביתם ידעו מה לעשות במקרה של תקלה ברכב. נהגים לא מנוסים (פעמים רבות נהגות) נלחצים מאוד במקרים כאלה ועושים שטויות שלפעמים נגמרות באסון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הלב נשבר. כ"כ עצוב, ולא משנה שזו טעות פטאלית של אי-הבנת חוקי תנועה בסיסיים.

כנראה שגם את זה צריך לרענן ביתר תכיפות, למרות שלרובינו זה נראה מובן מאליו.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

תאונה מחרידה. המקרה הזכיר לי מייד תאונה שהתרחשה בכביש 6 לפני כשנה, גם שם הייתה נהגת בברלינגו שעצרה בצד שמאל באזור מחלף אייל כמדומני ונהרגה ע"י רכב חולף.

אחרי כל תאונה מזעזעת בפרופיל גבוה (הטנדר בשוליים ליד מחלף מאחז, המשאית בפוריידיס) אני נאחז פחד, שב ומטפטף לאשתי שוב ושוב איך לעצור בשוליים, איך להזהר בצומת וכו'. הלוואי שלא תזדקק ליישם את הסבריי לעולם.

חזיר דיזל

פורסם
הלב נשבר. כ"כ עצוב, ולא משנה שזו טעות פטאלית של אי-הבנת חוקי תנועה בסיסיים.

כנראה שגם את זה צריך לרענן ביתר תכיפות, למרות שלרובינו זה נראה מובן מאליו.

את הטעות הזה אתה רואים שעושים גם בעיר ומורידים לכביש או מעלים לרכב תינוקות, ילדים שזה בכלל נורא או גם אנשים מבוגרים שגם זה לא בסדר.

כאשר אני מעיר בנימוס (ונשבע שבנימוס וברוגע) לאנשים ומסביר להם שצריך לרדת לכייון המדרכה ולא לכביש, אנשים ממש רוצים להרביץ לי ומנפנפים בידיים בעצבנות.

אז זהו ככה אנשים רגילים ושום דבר לא יניע אותם מזה.

פורסם

כואב מאד עצוב, קשה ואף מקומם.

להעיר לאנשים בד''כ יעצבן אותם,בארצנו כל אחד

''אני ואפסי עוד''

זה צריך להגיע מחינוך בבתי הספר,תרבות שיחה ובטיחות בנהיגה

וגם חלק בלימוד התיאוריה,יש כללי בטיחות אלמנטרים שנהג/ נהגת חייבים לדעת.

פורסם
את הטעות הזה אתה רואים שעושים גם בעיר ומורידים לכביש או מעלים לרכב תינוקות, ילדים שזה בכלל נורא או גם אנשים מבוגרים שגם זה לא בסדר.

כאשר אני מעיר בנימוס (ונשבע שבנימוס וברוגע) לאנשים ומסביר להם שצריך לרדת לכייון המדרכה ולא לכביש, אנשים ממש רוצים להרביץ לי ומנפנפים בידיים בעצבנות.

אז זהו ככה אנשים רגילים ושום דבר לא יניע אותם מזה.

לתשומת ליבך שברכבים רבים כגון ברכב שלי מותקנים שני מושבי בטיחות לילדים, אחד בצד ימין של הרכב ואחד בצד שמאל של הרכב ולכן לעיתים אין ברירה אלא להוציא בעיר ילד או ילדה גם מהצד שרחוק מהמדרכה. נכון זה לא אידיאלי ומסוכן יותר ולכן יש לעשות זאת בזהירות רבה ותוך הקפדה לעשות זאת כשיש הפוגה מסוימת בתנועת הרכבים בכביש בצד שצמוד לרכב ורצוי שלא בכביש צר שבו הרכבים חייבים להיצמד לרכבים החונים.

מסכים שעצירה בשול השמאלי של הכביש היא מסוכנת ביותר ויש להימנע ממנה בכל מחיר. גם עצירה בשול הימני מאוד מסוכנת ולכן במידת האפשר רצוי לחפש מפרץ שיאפשר חניה במרחק כמה שיותר גדול משולי הכביש אך לא תמיד יש אופציה שכזו.

שמעתי כבר על מקרים שרכב של מישהו פשוט המנוע או הגיר מפסיק לפעול בפתאומיות והם נתקעו בנתיב מרכזי באילון (ואפילו גם בחשיכה) שזה ממש מטורף. אני רק חוטף חום מלדמיין מצב שכזה כי להישאר ברכב סו התאבדות וגם לנסות לצאת מהרכב ולברוח לשוליים זה מטורף. מסקנה - בכל מחיר לנסות ולהתגלגל עם הרכב לשול הכי קרוב אליך כדי לא להתקע בנתיב אמצעי של כביש מהיר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

כאשר כל היום מתעסקים במהירות ופופוליזם, לא נשאר זמן להסביר על דברים בסיסיים ועל שילך האוטו לעזאזל העיקר החיים.

פורסם (נערך)
לתשומת ליבך שברכבים רבים כגון ברכב שלי מותקנים שני מושבי בטיחות לילדים, אחד בצד ימין של הרכב ואחד בצד שמאל של הרכב ולכן לעיתים אין ברירה אלא להוציא בעיר ילד או ילדה גם מהצד שרחוק מהמדרכה. נכון זה לא אידיאלי ומסוכן יותר ולכן יש לעשות זאת בזהירות רבה ותוך הקפדה לעשות זאת כשיש הפוגה מסוימת בתנועת הרכבים בכביש בצד שצמוד לרכב ורצוי שלא בכביש צר שבו הרכבים חייבים להיצמד לרכבים החונים.

מסכים שעצירה בשול השמאלי של הכביש היא מסוכנת ביותר ויש להימנע ממנה בכל מחיר. גם עצירה בשול הימני מאוד מסוכנת ולכן במידת האפשר רצוי לחפש מפרץ שיאפשר חניה במרחק כמה שיותר גדול משולי הכביש אך לא תמיד יש אופציה שכזו.

שמעתי כבר על מקרים שרכב של מישהו פשוט המנוע או הגיר מפסיק לפעול בפתאומיות והם נתקעו בנתיב מרכזי באילון (ואפילו גם בחשיכה) שזה ממש מטורף. אני רק חוטף חום מלדמיין מצב שכזה כי להישאר ברכב סו התאבדות וגם לנסות לצאת מהרכב ולברוח לשוליים זה מטורף. מסקנה - בכל מחיר לנסות ולהתגלגל עם הרכב לשול הכי קרוב אליך כדי לא להתקע בנתיב אמצעי של כביש מהיר.

הכי לא נכון לעשות .

תמיד, ת מ י ד לימין הדרך .

אם השול השמאלי היה הקרוב אליך, מלכתחילה היית במסלול הלא נכון.

הרכב מתחיל לקרטע, בועט משתעל, תעבור מיד ! לימין, כך שאם תאלץ לעצור וכדאי שתעצור, זה יהיה בימין הדרך.

צמיג נקור, תדדה לימין הדרך, גם במחיר קריעת הצמיג (לא תרצה למות בגלל גומי קרוע ) או גרוע מכך על החישוק. החיים שווים יותר (ולא זה לא סיכון מחושב)

ככלל שמור על הימין, וגם אם יש יותר ממסלול אחד , היימן במקרה הצורך.

תקנות התעבורה הן חד משמעיות :

72.
(א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

(1) בצד שמאל של הדרך אלא אם הכביש הוא חד-סטרי, או בניגוד לכיוון הנסיעה; לענין תקנת משנה זו לא יראו ככביש חד-סטרי כביש שהוא חלק מדרך המחולקת על ידי שטח הפרדה;

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

...

תמיד יש ברירה, גם אם שני הילדים ברכב וצריך להוציא רק את הילד שיושב יותר רחוק מהמדרכה.

שלב ראשון - תוציא ילד שיושב קרוב למדרכה.

שלב שני - תוציא ילד שיושב רחוק מהמדרכה.

שלב שלישי - תחזיר את הילד שיושב קרוב למדרכה לרכב.

נכון, לוקח יותר זמן, אבל הרבה הרבה יותר בטוח לילדים לך וגם לא מעקב את התנועה.

פורסם (נערך)

ראשית, למיטב ידיעתי אין דבר כזה שול שמאלי, למעט בכביש חד סטרי. ומה שיש בכביש בין-עירוני דו-מסלולי הוא שטח הפרדה.

שנית, לעניין מושבי בטיחות:

1. גם כשיש שני מושבים אפשר על פי רוב לשחרר את הילד שיושב בצד הרחוק מהמדרכה, ולתת לו לעבור לצד הקרוב למדרכה בתוך הרכב ולצאת בלי שום צורך לפתוח דלת אל הכביש. נכון, חגירה בד"כ כבר דורשת פתיחת הדלת. עדיין, כך ניתן לצמצם בחצי את מספר המצבים המסוכנים.

2. אני יכול לספר שהתמודדתי עם בעיה זו בדיוק בחודשיים האחרונים. באופן זמני נצרכתי להסיע את התאומים שלי לגן מרוחק, אשר השער שלו נמצא על רחוב עירוני עם תנועה מתונה. רוב מוחלט של ההורים חנה מדי בוקר במפרץ חניה בדיוק מול השער של הגן. לי הסידור הזה לא התאים, והעדפתי לעשות מדי בוקר סיבוב קטן ולחנות ברחוב הולנדי קטן ושומם בסמוך, משם הלכנו ברגל עוד כמאה מטר. אני לא רוצה להתחסד, אך לאחר שסיפרתי על כך להורים האחרים (הם לא הבינו איך אנחנו מגיעים ברגל כל בוקר) הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתה לא יודע באיזה נתיב אתה צריך לנהוג, זה מה שיכול לקרות לצערנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
מסכים שעצירה בשול השמאלי של הכביש היא מסוכנת ביותר ויש להימנע ממנה בכל מחיר.

קודם כל, טכנית ה"שול" השמאלי אינו שול. הוא חלק משטח ההפרדה.

גם עצירה בשול הימני מאוד מסוכנת ולכן במידת האפשר רצוי לחפש מפרץ שיאפשר חניה במרחק כמה שיותר גדול משולי הכביש אך לא תמיד יש אופציה שכזו.

נכון, גם עצירה מימין היא מסוכנת מאוד ויש להימנע ממנה ככל הניתן. "מפרץ" זה לא מספיק - צריך לחפש מקום שממש מופרד מהכביש כמו יציאה לדרך צדדית, שטח פתוח בצד הכביש, תחנת דלק.

שמעתי כבר על מקרים שרכב של מישהו פשוט המנוע או הגיר מפסיק לפעול בפתאומיות והם נתקעו בנתיב מרכזי באילון[...]מסקנה - בכל מחיר לנסות ולהתגלגל עם הרכב לשול הכי קרוב אליך כדי לא להתקע בנתיב אמצעי של כביש מהיר.

בדיוק. אנשים שוכחים שזה שהמנוע נכבה לא אומר שאי אפשר לגלוש רחוק ככל שרק אפשר. במכונית אוטומטית צריך פשוט להעביר ל-N שזו פעולה שרוב הנהגים לא מורגלים לעשות אותה. ברכב ידני, גם לאחר שהרכב נעצר אפשר להזיז אותו בהילוך הראשון בכוח המתנע. אין שום סיבה להיתקע על אחד מנתיבי הנסיעה.

אגב, כל זה נכון לא רק לדרכים מהירות. באותה מידה לא הייתי רוצה להיתקע גם בכביש 2 או 4 למרות שהם אינם דרכים מהירות. אין באמת הבדל אם יפגע בי רכב בשמונים קילומטרים לשעה או במאה ועשר....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...