Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפחתה ממשקל הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוטי - האם חוקי לנהוג עם הרכב שלך בכביש... ?
בלי פנסים קדמיים ומאותתים - אתה יכול לנחש את התשובה לבד...

הוא ביצע "הורדה מהכביש" לא מזמן, חפש בפורום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לצורך חיפושים עתידיים של אנשים בפורום אני רושם את מה שאני אישית גילחתי מהאוטו בשביל להפחית משקל, למען ההבנה המכונית היא מכונית מירוץ בלבד שלא לשימוש על כבישים ציבוריים בשום מקרה -

איך מורידים משקל?

.

.

.

.

.

Tkamin, פספסת את החלק הזה :wink: ... מכונית מירוץ בלבד, אין בה שום דבר חוקי לכביש.

מוטי.

פורסם

הת'רד הזה די עניין אותי אז יצאתי לבדוק כמה באמת שוקלים הדברים שיש לי בבגא'ז

אז ככה :הוצאתי מהאוטו את הסאב,מגבר,ג'ק הידראולי,משולש,מטף כיבוי אש,כבלי התנעה ,עשרות דיסקים,ספרי רכב,מפות,ואת הגלגל הרזרבי(195/50/15 שזה די גדול וכבד)

שמתי הכל על המשקל ,ורבותי מדובר בלא פחות מ- 40 ק"ג !!!!!!

בואנה זה די משמעותי:shock: :shock: :shock: :shock:

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

שכחתי לציין

הורדו הרבה אלמנטים לא חיוניים במנוע כגון ,עיני הרמה ,מערכת air pulse,קופסת פילטר אוויר וצנרתה הועפה לעולמי עלמיה,והממיר הועף (ע"י הבעלים הקודמים)

אז בחישוב הסופי אפשר לומר שבמקום 1100 ק"ג המשקל ירד ל-1060 בערך(חישוב גס)

ואחרי גילוח כזה ,איך אפשר בלי לצאת לנהיגת נסיון

ובכן,מרגישים הבדל ,לא משמעותי אומנם ,אבל מורגש דיו

צווחת צמיגים יותר ארוכה בשני למשל

החוק השני של ניוטון אכן עובד רבותיי

וכן ,אפשר לקרוא לזה סוג של שיפור זול,בצריכת דלק ,ותאוצה

איציק.

פורסם

אכן השרשור הזה הוא מההזויים ...

אני לא רואה שום סיבה לאף אחד להוריד מרכב בא-כביש (סליחה על התרגום הצולע ל-road-going) כלשהו שום דבר שהוא לא באמת סתם מיותר בעליל (ע"ע אוסף כל מגזיני 'את' 1990-2000 של האישה שנשכח בבגאז'). ואני מרשה לעצמי לנחש שגם מוטי לא הוציא שום דבר מהרכב שבו הוא משתמש להתניידות מנהלתית יומיומית.

אולי ננסה לשער בערך מה נרוויח ?

בחישוב זריז, נניח שהרכב שלכם שוקל 1200 קילו (לא ראלי, אבל גם לא הרבה), והוצאתם את כל הבמבה (300 גרם, מסיבמבה!) ואת הג'ק (2 קילו) ואת המשולש (קילו?) ואת הפח זבל (200 גרם) ואת הפח של הרמקולים (קילו וחצי) ואת הרזרבי (15 קילו), ואת הפלאפון (100 גרם) וגם את התיק לא שמתם באוטו, כי יש לכם שם מילון אבן-שושן ששוקל 800 גרם, ואפילו את ה-M16 השארתם בבסיס (2.9 ומשהו קילו, לא?) ... סה"כ 20 קילו בערך. אתם יודעים מה ? 40 קילו, כמו zak.

אז מה הרווחנו בתאוצה ? f=ma נכון ? אז a=f/m ... את m הורדנו מ-1200 ל-1160 שזה ירידה ל-96.6%, f נשאר קבוע (מהמנוע) אז העלינו את התאוצה ל-1/96.6% כלומר 103.5%, שיפור מדהים של 3.5% !

וצריכת הדלק ? השתפרה פלאים ... כידוע מסת דלק יחסית לאנרגיה, ואנרגיה זה mv^2, כלומר אותו שיפור מדהים באחוזים שיביא אותנו מ-1:12 ל-1:12.4 !

עכשיו נניח לרגע שהרכב שלנו אוטומטי ושוקל 1400 קילו ולא 1200. או שלא הצלחנו לגרד 40 קילו, אלא רק 20, כי אנחנו לא מוכנים להסתכן בלהיתקע בלי רזרבי. או שיש לנו שמיניית מי-עדן בבגאז' ואת הקניות מהסופר. או את אח שלנו הקטן במושב האחורי, ואת הצידנית של האוכל לחוף הים, וגם עלינו שני קילו מיותרים מהסופגניות של חנוכה. מה השיפור ? 1% ?

"חבר'ה, אני מצטער, את הצידנית של הבירות לא באוטו שלי, אני מנסה לרדת מ-1:12 ל-1:12.1 ...".

רוצה לחסוך דלק ? יותר טוב שתלמד לשמור מספיק מרחק ולהגיע בזמן לרמזורים כדי להשתמש פחות בברקס.

אני לא מזלזל בצורך להוריד משקל מרכב מירוץ (ע"ע מוטי), ולי אישית יש בעיה רצינית להתחרות בקארטינג עם הכמעט 100 קילו שלי מול כל מיני צפלוני נהיגה ששוקלים אולי 65. אבל בלאונה שנוסעת בכביש ? ועוד להגיד שהשינוי מורגש ? תעזבו אותי, באמא שלכם ...

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

:-D זה היה דווקא שרשור מאיר עיניים :shock:

אני רואה שאתה זוכר עוד משהו מהשיעורים בפיזיקה,עשית את החשבון נכון,השינויים המינוריים שעשיתי (40 קילו) עשו הבדל מורגש בתאוצה.

פורסם

1. כל 10 ק"ג שאתה מוריד מהאוטו,שווי ערך ל 1 כ"ס. תנודות של 2-4 כ"ס אינן מורגשות קמעט.

סע עם חבר באוטו נסיעה ארוכה (תשתדל שהחבר יהיה גדול, משהוא כמו 100 ק"ג.) או באוטו עמוס ב 5 נוסעים. לאחר הנסיעה תוריד את כולם ותמשיך לנסוע ותראה איך האוטו נוסע אחרת לגמרי.

ישנן דרכים להוריד משקל בצורה רצינית מבלי לפגוע בנוחות אבל הן יקרות ואני בספק אם הן יישימות עבורך:

החלף באוטו:

4 כנפיים בכנפיים מפיבר.

מכסה מנוע + מכסה בגאז' מפיבר.

דופן חיצונית של 4 דלתות מפיבר.

כל החלונות בחלונות פרספקס.

ג'אנטים קלים.

2 כסאות קדמיים לכסאות קלים.

יש פה איזה 200 ק"ג חסכון כמו כלום אבל במה שזה יעלה אתה מתדלק את האוטו עד אחרון ימיך.

בהצלחה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1. כל 10 ק"ג שאתה מוריד מהאוטו,שווי ערך ל 1 כ"ס. תנודות של 2-4 כ"ס אינן מורגשות קמעט.

סע עם חבר באוטו נסיעה ארוכה (תשתדל שהחבר יהיה גדול, משהוא כמו 100 ק"ג.) או באוטו עמוס ב 5 נוסעים. לאחר הנסיעה תוריד את כולם ותמשיך לנסוע ותראה איך האוטו נוסע אחרת לגמרי.

ישנן דרכים להוריד משקל בצורה רצינית מבלי לפגוע בנוחות אבל הן יקרות ואני בספק אם הן יישימות עבורך:

החלף באוטו:

4 כנפיים בכנפיים מפיבר.

ג'אנטים קלים.

יש פה איזה 200 ק"ג חסכון כמו כלום אבל במה שזה יעלה אתה מתדלק את האוטו עד אחרון ימיך.

בהצלחה,יניב

סוף סוף קיבלתי תשובה רצינית

אכן אני לא הולך לעשות את זה אך לפחות אני יודע אך עושים את זה

תודה רבה

שגיא

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
אם אני מתחיל דיאטה אני נעלם :lol:... אין כ"כ מאיפה להוריד... מה שכן אני מסתפר קצר ומקפיד לגזור צפורניים, אני בטוח שזה שווה כמה גרמים :wink:!!

מוטי.

התשובה לכל שאלותיך היא חוקן.

(וכן, השרשור הזוי).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אולי ננסה לשער בערך מה נרוויח ?

אז מה הרווחנו בתאוצה ? f=ma נכון ? אז a=f/m ... את m הורדנו מ-1200 ל-1160 שזה ירידה ל-96.6%, f נשאר קבוע (מהמנוע) אז העלינו את התאוצה ל-1/96.6% כלומר 103.5%, שיפור מדהים של 3.5% !

וצריכת הדלק ? השתפרה פלאים ... כידוע מסת דלק יחסית לאנרגיה, ואנרגיה זה mv^2, כלומר אותו שיפור מדהים באחוזים שיביא אותנו מ-1:12 ל-1:12.4 !

קודם כל, הלואי וניתן היה בקלות להשיג 3.5% שיפור תאוצה, החישוב הזה לוקה חמורות בהזנחת הפסדי חיכוך בגילגול, הפסדי גרר אוירודינמיים ובטח עוד כמה דברים שלא עולים בדעתי כרגע, ושאינם מושפעים מהפחתת משקל קטנה. תרומת הקטנת המשקל בפועל תהיה בודאי קטנה משמעותית.

לטעמי, ובשונה מכל אותם החוזרים ומצהירים שהשרשור הזוי, מאד מעניין למקד תשומת לב, מחשבה ואנרגיה בנושא יחסית מוזנח ולא פופולרי. מן הסתם יהיו כמה שבעקבות הדיון יחליטו באמת לנקות את תא המטען, ימנעו (אולי) מקניית מצבר מוגזם בגודלו ובמשקלו, יפנימו שוב את החשיבות בלחץ אוויר נכון כדי להקטין את הפסדי חיכוך הגלגול כאמצעי לשיפור התאוצה והחיסכון בדלק (זה דרך אגב לא עלה בדיון).

אולי זה גם יעודד מישהו לבדוק את המשקל הכולל של רכב חדש שהוא מתעתד לקנות, וימנע ממנו לקנות רכב שטח כבד ובזבזני?

על כל פנים, לדעתי זה דיון מעניין יותר משאלה מיגעת, גם אם מעשית, על מיקומו של נתיך, או על מכונית מקרטעת שממילא תמצא פתרון רק במוסך מתמחה. אבל זו רק דעתי האישית, ואינה מחייבת אף אחד.

יוסי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

החלף באוטו:

4 כנפיים בכנפיים מפיבר.

ג'אנטים קלים.

בהצלחה,יניב

מישהו יכול להגיד לי איך בדיוק מחליפים גג פיבר

ומי עובד אם זה בארץ

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

פורסם

למה לעבוד קשה?

מיכל דלק מכיל 50 ליטר שזה בערך 40 ק"ג.

אם תמלא תמיד רק 10 ליטר אז הורדת 32 ק"ג ללא מאמץ וסיכון.

• תוכן חדש...