Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טופס בדיקה מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 3 2008

70 אלף קמ יד 1

לא נראה כי טיפלו ברכב כל שנה, אין ספר טיפולים

כמה זה קיריטי בקילומטרז כזה?

מצורפת הבדיקה

2017-07-17 21.19.26.jpg

פורסם

הקילומטרז קצת מחשיד, זה קצב של 6-7 אלף בשנה זה מעט מדי\

לענין הבדיקה עצמה, תושבות מנוע זה בלאי טבעי (שווה לבדוק עלויות והבדלים בין תחליפי למקורי יכול להיות מלבד עלות ואורך חיים מתבטא לעיתים ברעידות ברכב תצטרך להתייעץ על כך בפורום הטכני, אני פחות מכיר את הרכב הנל)\

כיוון פרונט זה עלות של כמה מאות שקלים

לענין התאורה, זה לא מפורט ואם יש צורך בהחלפת פנס זה לעתים יקר מאוד (יש רכבים בהם פנס מגיע לאלפי שח, לא מכיר עלויות ברכב הנל)

עד עכשיו דיברנו על כסתחים, לדברים הרצינים באמת תצטרך מוסך, שמן מנוע ופילטרים מתי הוחלפו לאחרונה ?

מה המצב של הטיימינג ? מערכת הבלימה באם לא טופלה זה השלב בו כנראה יגיע חריטה לדיסקיות/החלפת רפידות, אבל מכוני בדיקה לא מפרקים גלגלים לבדוק אלא מפנים למוסך (ימח שמם גם כך בדיקה אצלם עולה 500 שח עבור רשימת כסתחים)

אל תהסס ברכישת רכב כזה אולם בדוק היטב את המסביב, קמ נמוך יכול להיות מפתה במיוחד אבל לעיתים זה הופך לעסק יקר הרבה יותר מרכב שננהג באופן קבוע

לפני כמה שנים כמעט ורכשתי קליאו ספורט 2003 עם מעט מאוד קמ כשהלכנו לבדיקה התברר שהרכב עמד כל כך הרבה זמן שהיה צורך בהחלפת כל כך הרבה גומי ברכב (צינורות בלימה/תושבות ....) שזה היה מצריך יישור קו מאוד יקר (ולא הוא לא רצה לבטא זאת במחיר)

עדכן כאן לאחר רשמים מול בעל הרכב לגבי הנקודות שאמרתי לך, כפי שרשמתי אל תפחד לרכוש רכב כזה אולם בדוק היטב לאן אתה נכנס

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

הרכב צריך לעבור טיפול כל שנה כמו שעון למרות הקילומטרז הנמוך! ממש לא נכון להגיד ש"זה עשה מעט קילומטרז אז לא נורא אם דילגו על טיפולים".

אם אין היסטוריית טיפולים מסודרת(לא חייב ממורשה בגיל הזה) - תמשיך הלאה.

קילומטרז נמוך זה ממש לא חייב להחשיד - לאמא שלי יונדאי I30 שעלתה לכביש במרץ 2013 ועשתה רק 17 אלף קילומטר, היא נוסעת בה פעם בשבוע נסיעה אחת או 2 נסיעות וזהו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

קריטי מאוד בכל רכב ובכל קילומארטז'. שלול על הסף רכב עם היסטוריה לא מוכרת או לא ידועה, בייחוד כזה שלא שווה גרוש ורבע.

הבדיקה לעומת זאת נראית טוב, אפילו טוב מידי. מי המזמין שלה? איפה בוצעה?

פורסם

הבדיקה טובה מאוד לרכב כמעט בן 10.

אם אין היסטורית טיפולים לפחות שיציג קבלות על טיפולים מאז שהרכב אצלו ואם לא שמר אפשר לגשת למוסך ששם הרכב טופל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מת על זה שאנשים אומרים אם אין היסטוריית טיפולים אל תקנה.

הבדיקה של הרכב נראית טוב ועם הקילומטרז הנמוך ,במחיר הנכון הוא קניה מאוד כדאית.

לא כל אחד מטפל במוסך מורשה.

אני למשל מטפל במוסכי מדרכה, אבל מטפל לפי הספר, משתדל לא לשים חלקים חלופיים בכלל, רוב הרכבים שלי נמכרו במחיר מחירון ( יש כאלה שמעל) יצא שהגיע אליי בחור ( חבר פורום האמת, לא יודע מה שמו רק ציין שהגיע מקארס פורום), הבחור בא עם פנקס מה לבדוק לפני שהולכים לבדיקה, כששמע שאין ספר טיפולים מסודר פשוט ברח ( את האמת כזה לאטח לא ראיתי בחיים שלי) עוד באותו שבוע הגיע מישהו מכפר סבא, בעלים של מוסך מאזדה, לקח את הרכב לבדיקה וקנה אותו מעל המחירון ( הרכב עבר בדיקה גם בקומפיוטסט ולאחר מכן הלך גם לבדיקה במוסך מרכזי מאזדה ).

מה שאני מנסה להגיד כל רכב לגופו, עדיף שיהיה היסטוריה אבל אם אין זה לא סוף העולם, תוודא איזה יד מה הטיפולים האחרונים וכו

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

פורסם

גם אם מישהו מטפל במוסכי מדרכה (לגיטימי לגמרי אם יש לך ידיים טובות, סט כלים וידע) צריך להראות הוכחה שאכן הטיפול בוצע- קבלות על חומרים, אולי קצת תמונות.

• ספונסר פורום
פורסם

היי

הבדיקה נראית לא רע בכלל.

מצטרף להערות על הוכחות על טיפולים מסודרים אחת לשנה.

בנוגע לתושבות המנוע בדגם הזה - אל תיגע בחליפיות ואל תתפתה למחיר הזול שלהן. הן גרועות. נקודה.

בהצלחה :)

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

בהנחה והרכב לא טופל כראוי, האם כדאי לעבור הלאה?

מדובר בנתונים מעולים ומאד נדירים לרכב כזה. זה ספיריט יד 1 עם קילומטרז מאד נמוך

האם כדאי לקחת למוסך בשביל בדיקה?

פורסם

מה זאת אומרת לא טופל כראוי? פתחת פקק מילוי שמן וגילית בוץ בפנים? במקום נוזל קירור ראית מים חלודים? מסנן אוויר שחור וסתום?

במידה והכל נראה תקין, בפנים מצב הרכב תואם לק"מ אז אין בעיה לקנות את הרכב . גם אם צריך לעשות יישור קו (לא חייבים ללכת למוסך מורשה).

פורסם

הבעלים הלך למוסך מורשה והוציא היסטוריית טיפולים ושלח לי עכשיו. אמרתי שכנראה לא טופל כראוי כי לא היה לו ספר טיפולים להראות לי אז הנחתי שלא טופל.

היו סהכ 6 טיפולים.

כתוב שהולחף גומי תומך מנוע לפני שנתיים וחצי, האם הכוונה לתושבת מנוע? גם בבדיקה צוין שצריך להחליף. שני תושבות ב9 שנים האם זה בלאי סביר?

בנוסף הוחלף חיישן נקישות מנוע, בית טרמוסטט וצינור הגה כח האם זה חלק מהטיפול השוטף?

כל השאר נראה סטנדרטי כמו מסננים ובלמים...

פורסם
אני מת על זה שאנשים אומרים אם אין היסטוריית טיפולים אל תקנה.

יצא שהגיע אליי בחור ( חבר פורום האמת, לא יודע מה שמו רק ציין שהגיע מקארס פורום), הבחור בא עם פנקס מה לבדוק לפני שהולכים לבדיקה, כששמע שאין ספר טיפולים מסודר פשוט ברח ( את האמת כזה לאטח לא ראיתי בחיים שלי) :lol::lol:

לענייננו :

1: רואה אם הרכב בכלל נראה לי, חיצונית פנים הרכב ומתחת למכסה.

2: יש היסטוריה? סבבה. אין? לא נורא! בודקים היטב מה שאפשר, מנוע עובד עגול,מזגן, נזילות, צבע שמן, ומפלס מים.

3: עדיין נראה בכללי סבבה? יאללה לבדיקה במוסך! (ואולי אולי באיזה קומפיוטסט וכיו"ב)

#כמובן שהכל בטל אם המוכר לא בא לי טוב, ואני מדבר על סוחרים במסווה, אנשים לחוצים וכאלה

שלא משדרים תחושה טובה לגבי הרכב..

• תוכן חדש...