Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה חדשה ומציקה משהו...

כשהרכב (פיג'ו 205, XRI) בעומס מלא (לפחות ארבעה נוסעים, רצוי גדולים, או חמישה, אפשרי קטנים), נשמעים רעשים מוזרים מכיוון הגלגל האחורי-שמאלי. בעצם, אני לא כל כך בטוח שהם אכן מגיעים מהגלגל, אבל הם בהחלט מגיעים מהאזור.

הרעשים דומים מאוד לחריקה ומופיעים רק בסיבובים חדים יחסית או בכניסה לבורות ומהמורות בכביש. כשאני לבד ברכב - כלום. שקט.

שני חשודים עיקריים -

א. מכיוון שהרעשים מופיעים רק כשיש מישהו בספסל האחורי, מיד חשדתי בו. בדקתי, ונראה שהוא יושב במקומו היטב. חשבתי אולי להעמיס את תא המטען בהמון בלוקים, כדי להוכיח את הטענה, אבל ויתרתי על זה לביינתים. אני אחכה למצב של יאוש טוטאלי.

ב. רעש מכיוון הבולם האחורי - המשקל שמופעל על הבולם מכווץ אותו וגורם לחריקות? יכול להיות...

מה אפשר לעשות בנידון, והכי חשוב, האם מדובר בתקלה בטיחותית?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מצוטט משרשור זה, בו מתוארת בעיה דומה.

מקווה שזה עוזר במשהו,

אני מקווה מאוד שלא :shock: נשמע לי מסובך ויקר, שיפוץ של הסרן האחורי.

בכל מקרה, אצלו מדובר בשפשוף של הגלגל בגוף הרכב. אינני חושב שזאת הבעיה אצלי מכיוון שלא מורגשת התנגדות בנסיעה של הרכב או ריח של שרוף (ואני נוסע בדרך כלל עם חלון פתוח).

כדאי לבדוק, בכל מקרה. אני אגייס מחר שלושה חברים (גדולים) למשימה, אושיב אותם במושב האחורי ונבדוק מה קורה.

פורסם
אני מקווה מאוד שלא :shock: נשמע לי מסובך ויקר, שיפוץ של הסרן האחורי.

בכל מקרה, אצלו מדובר בשפשוף של הגלגל בגוף הרכב. אינני חושב שזאת הבעיה אצלי מכיוון שלא מורגשת התנגדות בנסיעה של הרכב או ריח של שרוף (ואני נוסע בדרך כלל עם חלון פתוח).

כדאי לבדוק, בכל מקרה. אני אגייס מחר שלושה חברים (גדולים) למשימה, אושיב אותם במושב האחורי ונבדוק מה קורה.

בהנחה שאנחנו מדברים על רעשים שנובעים אך ורק מהסרן האחורי, אזי השיפוץ לא חייב לבוא כתוצאה ממקרים קיצוניים כמו זה שתואר (ריק של שרוף בגלל שהצמיג נוגע בדופן הפנימית). בגיל הזה כבר המייסבים של הסרן האחורי גמורים והרעשים נובעים כתוצאה מחיכוך של ברזל בברזל (מה שמביא ל"אכילה" של הסרן בקצוות).

עם הזמן אתה תרגיש שגם כאשר הרכב ריק יהיו מעין "ציקצוקים" קטנים מאחורה בגל סוגי הכבישים. ככל שיעבור הזמן, הסרן יאכל יותר ובסופו של דבר במקום להחליף מייסבים תצטרך להחליף את כל הסרן.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התשובה המפורטת איציק!

אני כמעט בטוח שהרעשים מגיעים אך ורק מהסרן האחורי. הרכב עבר כיוון פרונט לפני יומיים, ולא אובחנה שם כל בעיה בסרן הקידמי.

לגבי החלפה של המיסבים בסרן האחורי - האם מדובר בתקלה בטיחותית? מהי, לדעתך, דחיפות הטיפול בעניין? אני מנסה לחסוך כרגע בטיפולים שאינם בטיחותיים ברכב, לקראת הטסט הקרב ובא..

האם ישנה בדיקה נוספת שניתן לערוך בסביבה בייתית כדי לאתר טוב יותר את מקור הרעש?

(מצטער על התקפת השאלות :wink:)

פורסם

עדכון קטן -

הסתכלתי עכשיו על טופס הבדיקה שעשיתי לפני חודש בערך, ושם מצויין שיש "חופש בתותבים ציר אחורי". זה יכול להיות קשור?

כל הבעיות שצויינו בבדיקה לגבי הסרן הקידמי תוקנו (חופש משולשים, חופש מסרק הגה, זוויות היגוי).

פורסם

כן זו הבעיה. אם יש לך בקרוב טסט תחכה טיפה ובטסט כבר יגידו לך מה בדיוק אתה צריך להחליף כי אני חושב שבודקים את זה. ובקשר לזה שאתה מנסה לחסוך: מה שעכשיו חוסף לך קצת יעלה לך אח"כ הרבה וסרן אחורי זה לא זול לעומת מיסבים.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
כן זו הבעיה. אם יש לך בקרוב טסט תחכה טיפה ובטסט כבר יגידו לך מה בדיוק אתה צריך להחליף כי אני חושב שבודקים את זה. ובקשר לזה שאתה מנסה לחסוך: מה שעכשיו חוסף לך קצת יעלה לך אח"כ הרבה וסרן אחורי זה לא זול לעומת מיסבים.

כמה עולה בערך החלפה של מיסבים כאלו?

נראה לי שאני אדחה את התיקון עד לטסט, בעוד חודש מהיום. כפיתרון זמני בלבד, אני פשוט אמנע מלהסיע יותר משלושה נוסעים.

תודה על העצות.

• תוכן חדש...