Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במקרה שלי אם אני זוכר נכון הסט הוא ESK 165L.5, לא שמצאתי הבדל בין השניים.

בהמשך לנושא, אז אם כך נקודת החיתוך קבועה (?תקן אותי אם אני טועה) והנחתה באה לידי ביטוי בהנמכה של עוצמת הטוויטרים בעצם?

עריכה אחרונה על ידי Omer Yaron

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כן. אם כי בעקרון שינוי ההתנגדות (לצורך הנחתה) אמור לשנות מעט גם את נקודת החיתוך לדעתי, אך איני יודע בדיוק איך המעגל מתוכנן שם.

זה המעגל של הקרוס שלכאורה קיים בסט:

CX200CAR_zps5c32a697.jpg

אולי ליין מן ידע להגיב לגבי ההבדלים המעשיים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)
כן. אם כי בעקרון שינוי ההתנגדות (לצורך הנחתה) אמור לשנות מעט גם את נקודת החיתוך לדעתי, אך איני יודע בדיוק איך המעגל מתוכנן שם.

זה המעגל של הקרוס שלכאורה קיים בסט:

[ATTACH=CONFIG]490847[/ATTACH]

אולי ליין מן ידע להגיב לגבי ההבדלים המעשיים.

אז למעשה הסיבה שנשרפו לי 3 זוגות של טוויטרים היא לא בגלל נקודת חיתוך אלא בגלל אות מעוות שיצא מהמגבר (הקודם) כנראה, כי הנקודת חיתוך היא אותה נקודה והיא לא השתנתה. הקרוס בסט שלי הוא cx 200.5 אז אולי יש הבדל זניח, אבל כמו שאמרת, נחכה ונראה.

בקיצור, כרגע הרעיון שלי הוא למקם את הטוויטרים על הקורה ולא בדשבורד בנקודה מרוחקת, כדי שיהיה יותר קרוב וסביר להניח שישמע לי יותר עוצמתי ובנוסף, את הסט האחורי להחזיר לhu ולחבר לrear במגבר זוג הורנים את הmbquart או hertz st44. את הhcp4 אחזיר ובמקומו להביא hcp 4D.

תודה רבה טום, תבורך.

שבוע טוב ומצטער על החפירה :)

פורסם

אם הטוויטרים היו מחוברים כל הזמן דרך הקרוס של הסט, אז סיבה לצלייה שלהם היא באמת אות מעוות/קטום באופן קבוע וחזק או הספק גבוה משמעותית ממה שהם מסוגלים לו, מה שלדעתי לא המצב.

הייתי מתחיל בהחלט מהוצאת הטוויטרים מהדשבורד והתקנה בקורות, ואולי גם בתצורת On-Axis (מופנים כלפיך).

בדיקה של ההנחתה בקרוסים והתאמה לצרכיך (שימוש בהנחתה של צד שמאל לעומת ימין יכול להיות שימושי ליצור איזון בין הצד הקרוב לרחוק למשל). אחרי זה מתחיל לבדוק מה משנים בתצורת ההגברה, בין אם בחיבורים ובין אם בהחלפת מגבר.

פורסם (נערך)

העניין הוא שנורא קשה להבחין בעיוות, כי באחרים לא הבחנתי בעיוות כלשהו.

אז ככה, היום הלכתי למתקין והעברנו את הטוויטרים לדלתות (ליד הידית) וכבר נשמע הרבה יותר טוב מאחר והטוויטרים חשופים ונמצאים בנקודה קרובה יותר, שינוי מאוד משמעותי. לגבי המגבר החלטתי להישאר עם hcp4, לא רואה טעם להגביר יותר מזה. ה״פרוייקט״ הבא יהיה לשים סט מאחורה של hertz energy קואקסיאלי ולהגביר אותם כי הנוכחים הם מהסדרה של dieci ואין טעם להגביר אותם יותר מדי, לא נשמעים טוב. בעתיד הרחוק אלך כבר על הסט של spl show st44 שאותם אחבר למגבר בנפרד כבר.

תודה רבה על העזרה, טום :)

פורסם

בשביל זה נעזרים בציוד ייעודי כמו סקופ ואחרים.

האם הם פונים כלפיך כעת באון אקסיס?

בהכללה, אישית, הייתי מעדיף אותם קצת יותר גבוה באזור הקורות/משולשים.

יכול להעלות תמונה?

אין בעד מה. :wink:

פורסם (נערך)

עולם אחר לגמרי, שומעים צלילים בצורה ברורה יותר וחדה יותר.20170709_200440.jpg20170709_200435.jpg

איך ניתן לדעת האם אני מקבל את כל ה65w לערוץ שהמגבר מוצהר עליו? אני מעוניין להוציא את המקסימום שהמגבר מציע.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

זה מיקום מקורי או שוב פעם חוררתם את הדלת? :?

לא מבין למה לא להתקין בקורות קדימה ולבנות קצת סטייג' טוב יותר ועדין לשמור על און-אקסיס לטובת הרצונות שלך.

זה כאילו צד שמאל מכוון ישר לתוך האוזן שלך ככה.

הטוויטר לא מקבל את כל ההספק, הוא מתחלק בינו לבין המידבאס, דרך הקרוס.

פורסם
זה מיקום מקורי או שוב פעם חוררתם את הדלת? :?

לא מבין למה לא להתקין בקורות קדימה ולבנות קצת סטייג' טוב יותר ועדין לשמור על און-אקסיס לטובת הרצונות שלך.

זה כאילו צד שמאל מכוון ישר לתוך האוזן שלך ככה.

הטוויטר לא מקבל את כל ההספק, הוא מתחלק בינו לבין המידבאס, דרך הקרוס.

האמת שהמיקום ממש השפיע לטובה ואני מאוד מרוצה.

לגבי ההספק, לסיכומו של דבר מהניסיון שלך, בhu אני שם על 20 מתוך 30, כמה לפתוח את הגיין? איך אפשר לדעת איפה הlimit? חייב לשים לזה סוף.

פורסם

וכן חוררתי שוב, אבל זה לא ככ משפיע בטרייד אין עתידי.

במקרה הכי גרוע אני שם שם זוג טוויטרים וסוגר את החורים.

פורסם

ברור שהוא עדיף מבחינתך, אבל אולי היה יכול להיות יותר טוב :wink:

ובשביל זה ממקמים באופן זמני, בוחנים מספר זוויות, עושים טסטים שונים ומגוונים ובסוף מתקבעים על מקום אידיאלי. לא רצים לחורר בכל הזדמנות.

צירפתי לך קודם לינק לשרשור של אדי. הכל מוסבר שם למיטב זכרוני, מהשיטה הפשוטה ביותר ועד המורכבת יותר.

פורסם
ברור שהוא עדיף מבחינתך, אבל אולי היה יכול להיות יותר טוב :wink:

ובשביל זה ממקמים באופן זמני, בוחנים מספר זוויות, עושים טסטים שונים ומגוונים ובסוף מתקבעים על מקום אידיאלי. לא רצים לחורר בכל הזדמנות.

צירפתי לך קודם לינק לשרשור של אדי. הכל מוסבר שם למיטב זכרוני, מהשיטה הפשוטה ביותר ועד המורכבת יותר.

כרגע אני מאמין שהגעתי לתוצאה שחיפשתי, לגבי השרשור של אדי אני אבדוק. אתה אומר בעצם שכל עוד לא נשמע עיוות בצלילים של הטוויטרים כשאני פותח גיין אין סיבה שישרפו? (שואל לעתיד, כרגע הבטחתי למתקין שאני לא נוגע כדי לבדוק שהכל בסדר, לאחר מכן הוא אמר לי שאני יכול לפתוח קצת יותר)

פורסם

זה לא מה שאמרתי.

לאוזן בלתי מנוסה, כשהיא כבר שומעת עיוות, זה עשוי להיות מאוחר מדי לטוויטרים (אבל לא בהכרח, ובטח אם המצב זמני וקצר).

הצורה המסודרת לעשות זאת (עם ציוד ייעודי) תהיה למצוא את נקודת העיוות בווליום של יחידת הראש ואז את זו של המגבר.

כאשר נמנעים מלעבור את זו של ה-HU לאחר שבוצע הכיוון הראוי במגבר.

פורסם
זה לא מה שאמרתי.

לאוזן בלתי מנוסה, כשהיא כבר שומעת עיוות, זה עשוי להיות מאוחר מדי לטוויטרים (אבל לא בהכרח, ובטח אם המצב זמני וקצר).

הצורה המסודרת לעשות זאת (עם ציוד ייעודי) תהיה למצוא את נקודת העיוות בווליום של יחידת הראש ואז את זו של המגבר.

כאשר נמנעים מלעבור את זו של ה-HU לאחר שבוצע הכיוון הראוי במגבר.

ואת זה עושים עם סקופ אם אני מבין נכון.

תודה רבה לך טום, מבחינתי הנושא סגור, אעדכן כמובן בעתיד בהמשך לפרויקט.

לילה טוב :)

פורסם

סקופ זה הטופ מבחינה זו.

יש אפשרויות ביניים מספקות.

הכל מתואר בשרשור של אדי למיטב זכרוני, ולא חסר מידע ברשת.

• תוכן חדש...