Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן אוויר מאדה 3 2005 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהמשך לתמונות שגרשון העלה.

ניתן לודא את תקינות החיישן על ידי מדידת התנגדות מעגל החימום שלו.

נתק את החיישן ומדוד התנגדות בין שני החוטים שבאותו צבע (לרוב זה שני שחורים או שני לבנים).

התנגדות תקינה על חיישן קר היא סביבות 10-20 אוהם אאל"ט.

יגאל אפשר לבדוק התנגדות בוולטמטר? תודה רבה!

ד"א יש שני חיישנים אחד קרוב ואחד רחוק יותר איך אפשר לדעת במי מדובר?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כן, רב מודד ביתי יספיק לביצוע הבדיקה. שים לב שאתה שם אותו במצב התנגדות.

להבנתי קוד p0032 במזדה מתריע על החיישן העליון. זה החיישן שגרשון סימן לך עם קו אדום בסרטוט שהוא העלה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

זאת אומרת החיישן הקרוב? זה שהחוט שלו קצר?

http://www.ebay.com/itm/NEW-OEM-MAZDA-O2-DENSO-234-4629-Oxygen-Sensor-FSC6-18-861A-9U-GENUINE-DENSO-/351975685483?fits=Year%3A2005%7CMake%3AMazda%7CModel%3A3&epid=76970075&hash=item51f362bd6b:g:1IMAAOSwu4BVxT6v&vxp=mtr

זה החיישן המדובר? ד"א אם זה לא החיישן העליון החיישן התחתון (הרחוק יותר) הוא אותו חיישן? והאם הדרך לחבר אותו היא חיתוך החוטים והלחמתם?

היום אבדוק התנגדות

ד"א איך אני מווצא שמגיע 12 v אליו? לאיזה חוט אני מחבר את המולטימטר? במידה ואת השחור אני מחבר למינוס של המצבר לאן אני מחבר את החוט האדום?

המון תודה

עריכה אחרונה על ידי אדיר53
פורסם
כן, רב מודד ביתי יספיק לביצוע הבדיקה. שים לב שאתה שם אותו במצב התנגדות.

להבנתי קוד p0032 במזדה מתריע על החיישן העליון. זה החיישן שגרשון סימן לך עם קו אדום בסרטוט שהוא העלה.

אתמול בדקתי עם הרב מודד את שני החיישנים

החיישן העליון לא מראה שום ערך

החיישן התחתון מחזיר ערך טוב כנראה תקין

מה שמוזר שהחיישן העליון לא ידעתי איזה חוטים למדוד (ניסיתי את כולם)

החיישן התחתון יש שני חוטים באותו צבע והם אכן מחזירים התנגדות

בחיישן העליון יש שני זוגות של חוטים באותו הצבע ניסיתי את שניהם בשניהם אין שום תגובה

מדדתי גם מתח לראות שמגיע זרום ואכן לשני המתגים מגיע 12 V

פורסם
אתמול בדקתי עם הרב מודד את שני החיישנים

החיישן העליון לא מראה שום ערך

החיישן התחתון מחזיר ערך טוב כנראה תקין

מה שמוזר שהחיישן העליון לא ידעתי איזה חוטים למדוד (ניסיתי את כולם)

החיישן התחתון יש שני חוטים באותו צבע והם אכן מחזירים התנגדות

בחיישן העליון יש שני זוגות של חוטים באותו הצבע ניסיתי את שניהם בשניהם אין שום תגובה

מדדתי גם מתח לראות שמגיע זרום ואכן לשני המתגים מגיע 12 V

עכשיו תעשה data sream חיישנים האלו

העליון-מתח יציאה צריך לקפוץ בין 0.1-0.9 volt

תחתון-קבע ~0.45volt

אם כן-הם עובדים

מה נשאר לבדוק את מהירות פעולת החיישן העליון-כדי לעשות זאת, הסורק חייב להיות עם אוסצילוסקופ

פורסם

גרשון למשתמשים ביתיים אין סורקים שמאפשרים להוציא data stream. במקרה הזה אני גם לא חושב שזה נחוץ.

גם מחשב הרכב מתריע שמעגל החימום של החיישן העליון תקול, וגם המדידה שלך מוכיחה זאת. החלף את החיישן בהקדם והבעיה תפתר.

ניתן לקנות חיישן חליפי של דנסו באיביי, לדעתי ישאר לך עודף מ200 ש״ח. החיישנים החליפיים דורשים חיתוך של הצמה של החיישן המקורי וחיבורה לחיישן החדש על ידי לחיצת מחברים. ישנו דף הוראות שמסופק עם החיישן החדש. אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לשאול.

יום טוב גם לך

פורסם

בלי

data stream

של מערכות תוכנה לא שווה כלום

יש תוכנות יחסיות זולות -שש אפשרויות רבות לOBD2

למשל אני משתמש בעבודה כדי לבדוק את המנוע ScanMaster+ELM

אני בעד על

חיישן המקורי- חיישן חליפי

שייצור בסין גם לא שווה

פורסם

כתבתי חיישן חליפי של דנסו, לא סיני ולא אפריקאי.

ההבדל בין חיישן מקורי לחליפי של דנסו במקרה הזה, הוא צמת החוטים. המחיר בין חיישן עם צמה מקורית לבין חיישן דנסו שנדרש בלחיצת חוטים יכול להיות פי2 ויותר.

כאמור, התקלה פה ברורה לחלוטין. אין צורך בשום datastream

יום טוב גם לך

פורסם

ההבדל בין חיישן מקורי לחליפי של דנסו במקרה הזה, הוא צמת החוטים. המחיר בין חיישן עם צמה מקורית לבין חיישן דנסו שנדרש בלחיצת חוטים יכול להיות פי2 ויותר.

אני פעם קניתי 15 חיישני חמצן NTK ללא Connectors -עלה לי 255$ כלל הכל

על האריזה היה כתוב NTK-קיבלתי אותם מפקין:lol:

במחצית השנה 6 הלקוחות חזרו:wink:

פורסם (נערך)

אוף אתה קשה. כתבתי דנסו, בפירוש, פעם אחר פעם, מה הקשר NTK?

אתה קורא או רק כותב?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

לקוד תקלה של חימום חיישן חמצן לא צריך לבחון פרמטרים אבל האבחון של הבחור בהחלט לא סגור ולא קיבלתי את הרושם שהוא בצע התנגדות בצורה נכונה ועל הסופי חוט הנכונים.

לפני שמזדרזים להזמין חיישן חמצן כדאי להתמקד שוב באיזה חוטים צריך לבדוק התנגדות ומה ההתנגדות המתקבלת.

פורסם
לקוד תקלה של חימום חיישן חמצן לא צריך לבחון פרמטרים אבל האבחון של הבחור בהחלט לא סגור ולא קיבלתי את הרושם שהוא בצע התנגדות בצורה נכונה ועל הסופי חוט הנכונים.

לפני שמזדרזים להזמין חיישן חמצן כדאי להתמקד שוב באיזה חוטים צריך לבדוק התנגדות ומה ההתנגדות המתקבלת.

אשמח אם תעזור לי להתמקד.

פורסם

מצורף קובץ הוראות של דנסו להחלפת חיישן חמצן, בעמוד השני ישנו מקרא צבעי חוטים של חיישנים שונים.

אתר את מקבץ הצבעים הרלוונטי לחיישן שלך, ומדוד התנגדות בין החוטים המסומנים כ

-heater+, heater

לדעתי אתה ביצעת את הבדיקה נכון וקיבלת נתק בחיישן הבעייתי.

אבל לא יזיק לוודא ולבצע את הבדיקה שוב.

practical_tips_bulletin_lambda_en_a5_netherlands-address.pdf

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...