Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה ספייס ורסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קודם כל תודה לכל המתדיינים בפורום שעזרו לי להגיע הלום.

לאחר התלבטויות החלטנו שאנחנו מעוניינים בהונדה ג'אז 2013-14 בתקציב של עד 70K

אבל מכיוון שאין כאלה באזור הצפון (במהלך החיפושים נתקלתי באחת שנחטפה תוך פחות משבוע עד שניסיתי לקבוע עם המוכר), הלכנו על אופציה דומה, טויוטה ספייס ורסו.

כרגע ההתלבטות היא בין שתיים שכבר ראיתי:

רכב 1: 45 אלף קילומטר עם אחריות טויוטה סלקט עלה לכביש 11/2013, נמכר מיד ראשונה פרטי דרך סוכן טויוטה. לקחתי אותו אתמול לבדיקה וראו שהאוטו עבר תאונות והחליפו לו דלת בגאז' ותיקנו כנף אחורית

החליפו גם כנף קדמית ודלת קדמית. הגיע זמן הצמיגים להחלפה מה שיעלה עוד לפחות אלף וקצת.

הוציאו דוח טיפולים מלא בו בין הטיפולים ראינו עבודות על שתי תיקונים של החלפות פחחות וצבע מה שמעיד שככה"נ מדובר בשתי תאונות. הסוכן לא פירט יותר מדי אבל אמר מראש שהוחלפו חלקים ועבר תאונות והשלדה נקיה לטענתו ולפי הבדיקה לא רואים משהו אחר. יש מעט שריטות בין הכנף לדלץ האחורית בשני הצדדים אז אפילו אחרי כל ההחלפות הוא נראה כמו רכב ישראלי טיפוסי

בסוף השיחה רצה 56K על האוטו

מצ"ב טופס בדיקה:

בדיקה.jpg

יש לי גם טפסי מוסך אם זה רלוונטי.

האם אפשר לדעת בוודאות שהשלדה נקיה?

איך זה משפיע מבחינת בטיחות?

איך זה משפיע על ערך מכירה ביד הבאה, בהנחה שאמכור את הרכב עוד כ-5 שנים?

רכב 2: 30 אלף קילומטר מיד ראשונה פרטית עלה לכביש 07/2013, נמכר מיד ראשונה פרטי. עוד לא לקחתי לבדיקה. לפי המוכר לא עבר שום תאונות והרכב נראה נקי. נסענו 10 דק' על הרכב הכל נראה סבבה אבל לא ממש אימצנו אותו או בדקנו לפי מתודולוגיה מסודרת (אשתי פחדה לעבור לרכב גדול יותר אז בעיקר היה לי חשוב שתתרגל).

לפי המוכר הוחלפו שני צמיגים אחורים לפני כחצי שנה והשניים הקדמיים מקוריים מה שאומר מבחינתי החלפה של שניהם למרות שעבר טסט החודש.

המוכר רוצה 62K על האוטו, יכול להיות שאחרי בדיקה נוכל להתמקח עוד קצת. לעין העירומה הרכב נראה במצב טוב.

ברכב זה יש גם ג'נטים, מערכת מולטימדיה, מצלמות רוורס ובכללי הוא מאובזר יותר (חלונות אחוריים חשמליים בניגוד לידית בראשון :shock:).

טויוטה קורולה 2000 > דייהאטסו סיריון 2008 > טויוטה ספייס-ורסו 2013 > ?

פורסם

הייתי לוקח את הרכב השני לבדיקה, אבל המחיר גבוה מאוד. הרכב גם היה צריך לעבור כמה טיפולים, לפי הגיל וללא התחשבות בקילומטראז' נמוך - יש קבלות מהטיפולים?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הייתי לוקח את הרכב השני לבדיקה, אבל המחיר גבוה מאוד. הרכב גם היה צריך לעבור כמה טיפולים, לפי הגיל וללא התחשבות בקילומטראז' נמוך - יש קבלות מהטיפולים?

לא, אבל המוכר הסכים להוציא הסטוריה במוסך המטפל (מורשה)

פורסם

זה אותו דבר.

אם אין תאונות, הטיפולים בוצעו בזמן, מדובר ברכב כמעט חדש. לדעתי, אם יש תכנית להישאר איתו לאורך זמן, יש היגיון לשלם יותר ( גם הדגם יותר מאובזר ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כרגע, במחירים האלה זה הכיוון שאני נוטה אליו גם, אבל יש אפשרות שיחזרו אליי עם הצעה יותר נמוכה על הרכב הראשון ואני רוצה לדעת לעשות את השיקול הנכון.

יש גם תמיד אפשרות להמשיך לחפש כמובן.

פורסם

לרכב הראשון אין פגיעה ממשית בשלדה, אבל יש משמעות מסחרית לשתי התאונות. במיוחד להלחמה של הכנף האחורית. יש גם משמעות לשנת אחריות מקיפה. לא יודע מה להגיד לך .. אני לא אוהב שהרכב חטף תאונות מכל הכיוונים.

מה יש להמשיך לחפש? רכב כמו השני רק במחיר של הראשון? קשה לי להאמין שתמצא.

פורסם (נערך)

בהנחה שזה הרכב שאתה רוצה הייתי מתחיל מהשני כי הוא מאובזר יותר ואם הוא מטופל כראוי וללא תאונות הוא עדיף.

לא מתרשם יותר מדי מהאחריות של טויוטה סלקט - מה הסיכוי לתקלה חמורה ברכב מספר 2 שנסע כל כך מעט ?

לאוטו הזה יש שוק חזק ולכן המוכרים קשוחים - מנסיוני האישי בחודשים האחרונים.

בינואר ראיתי רכב כזה 2012 פרטי יד ראשונה מעט ק"מ . המוכר לא ירד שקל מ60 ואחרי כמה ימים מכר.

יחד עם זאת , יש סיכוי יותר גבוה שאדם פרטי יתגמש יותר מאשר טויוטה סלקט ולכן הייתי מתחיל במו"מ איתו

בטויוטה סלקט אין ארוחות חינם . אם הוא גמיש במחיר יש לכך סיבה .

על רכב נקי הם דורשים 5% מעל לוי יצחק

מה מחירון לוי יצחק המשוקלל של הרכבים הנ"ל ?

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם (נערך)

מה מחירון לוי יצחק המשוקלל של הרכבים הנ"ל ?

הראשון בלי תאונה: 63,300

השני: 62,400

עריכה: אין מקום בלוי יצחק להפרדה בין שתי רמות האבזור אבל אני מניח שיש מקום לשקלל את זה גם

עריכה אחרונה על ידי gilan

פורסם

אני לא מבין למה אתה לא נוסע בשביל רכב, מרוב המקומות בצפון תגיע למרכז ואפילו לדרום לכל היותר תוך שעתיים - שלוש שעות, לא איזה משהו מטורף, בעיניי שווה להתאמץ בשביל רכב טוב אם מצאת משהו מתאים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...