Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין C-HR לבין 500x

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי פורום,

אחרי נסיעות מבחן על CHR, 500X, CX3 וסוזוקי ויטרה יש שתי מועמדות סופיות:

CHR בגרסת CITY/FLOW - (ה FLOW ייבוא מקביל, באותו המחיר עם תוספת בגאז' מוגדל וזיהוי שטח מת)- 146 א' על הכביש עם חיישני חנייה, טיפול ראשון ואיתוראן סייב/קודן כלולים במחי

500X בגרסת POP STAR- המחיר הוא 132 א' על הכביש במסגרת המבצע האחרון ללא כלום מלבד טיפול ראשון (רוצים תוספת על כל דבר- 2200 עבור צבע שאינו לבן, 1250 על קודן ומרימי שמשות)

נסיעה רוב הזמן לבד לעבודה (70 קמ ביום על כביש 4 בפקקים), סופש בד"ע בזוג (אין ילדים עדיין)- סה"כ כ 22 א' ק"מ בשנה

מבחינת מנוע- עובר ממאזדה 3 עם מנוע 1.6 שמבחינתי מספקת את מה שאני צריך אז כנראה ששניהם יהיו יותר מבסדר, לא לוחץ יותר מדי בכל מקרה

מתכוון להחזיק ברכב 3-4 שנים לפחות

פרמטרים חשובים (לי)-

בטיחות אקטיבית (שני הדגמים זהים לגמרי)

אמינות (יתרון לטויוטה?)

עלות אחזקה (יתרון לטויוטה? יתקזז עם מחיר הרכישה שגבוה ב 14 א'?)

שמירת ערך (יתרון לטויוטה? יש שמירת ערך כלשהי לפיאט?)

כח סביר לעקיפות ביניים (יתרון לפיאט?)

נוחות נסיעה (המושב של טיוטה יותר נוח, תנוחת ישיבה מבחינת גובה עדיפה בפיאט)

ממש מתלבט על איזה מהם ללכת, אשמח לדעות ומחשבות שלכם

פורסם

מה לגבי העיצוב? הפיאט יפה והטויוטה נראית כמו רובוטריק?!

השאלה איפה הלב שלך...

במקומך הייתי מוצא פיאט 500X יד שניה 2016 עם ק"מ נמוך. תן למישהו אחר לספוג את ירידת הערך הראשונית של פיאט. ככה תצא יותר בזול ותקבל עדיין 500X חדישה ומעוצבת. חפש את דגם ה Lounge המפואר ביותר...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

מבחינת שמירת ערך הטויטה כנראה תהיה עדיפה בהרבה.

לפי סקרים שונים טויטה נמכרת במחיר הקרוב ביותר למחירון לעומת הפיאט ש... לא ממש קרובה למחירון, שהוא בעצמו צונח במהירות.

לגבי אמינות, פיאט יצאה ב2016 בארצות הברית כהיצרנית עם האמינות הנמוכה ביותר.

http://247wallst.com/autos/2016/12/21/fiat-americas-worst-car-company-of-2016/

לא בטוח שמדובר באותו מפעל אך מבחינתי זה היה מעלה חששות רבים.

מבחינת כוח ונוחות איני יכול לשפוך אור.

פורסם

לא יודע עד כמה הכתבה בארה"ב משליכה על הארץ- למשל, אם אצלנו ה-500 הרגילה נמכרת עם מנוע 1.2 FIRE ותיבה ידנית או רובוטית, שם היא נמכרת עם מנוע 1.4 מולטיאייר (מערכת שאותה צריך לתחזק ולטפל בה כראוי, חיפופים פה ושם יכולים להביא להחלפתה בעלות של כמה אלפים) ותיבה אוטומטית אמיתית שישה הילוכים (גם באברת' שם- תיבת שישה הילוכים מבית אייסין היפנית). וכנ"ל לגבי ה-500X: שם המנוע מפיק 160 סוסים ולא 140 כמו בארץ, מה שיכול להצביע על שינויים כאלו ואחרים במנוע עם השפעה על האמינות.

ה-500X עבר מתיחת פנים והגיע ארצה אתמול, אתה מדבר על הגרסא הזו עם כל ה-TECH הבטיחותי נכון?

אני הייתי הולך על הפיאט כי אני אוהב יותר את יחידת ההנעה שלו (שונא היברידי, ולעזאזל עם צריכת הדלק) והוא מרגיש יותר מיוחד.

פורסם

ישנם אופציות טובות מאילו בשוק, ניתן להשיג מ 0ק"מ את ה CX3 בכ10K מתחת למחירון , ואם אתה מחפש חיסכון בדלק הקדגאר מוצעת ב 126K עם מנוע 1.5 DCI , מחיר מעולה לרכב טוב הרבה יותר מהטויוטה הכעורה והצפופה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יתר האופציות לא רלוונטי מבחינתי (לא התחברתי / חוסר אבזור/ חוסר מערכוצ בטיחות אקטיביות).

עוד מחשבות על אמינות / שמירת ערך/ עלות אחזקה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אמינות- מניח שיתרון קל לטויוטה.

שמירת ערך- טויוטה.

עלויות אחזקה- לדעתי יתרון קל לפיאט, שמעתי שהטיפולים בטויוטה לא מהזולים, קח בחשבון שיש גם אחרי כמעט עשור סוללה להחליף שאין בפיאט.

אבל אוטו הוא יותר משלושת הפרמטרים האלו. הוא לא השקעה.

השקעה "בטוחה" יותר כנראה תהייה הטויוטה. כיפית ומיוחדת יותר לדעתי הפיאט.

פורסם

אני נוסע כבר 5 שנים בהיברידיות של טויוטה והרכב הבא עשוי להיות C-HR. פיאט מעולם לא הייתה לי.

אף פעם לא הייתה תקלה ברכב משום סוג, הקפדתי על טיפולים בזמן וזה הכל (ואני נוסע יותר ק"מ ממך). הטיפולים לא יקרים ואין משמעות להיברידיות כי המערכת ההיברידית לא מצריכה תחזוקה (ועם אחריות ל-5 שנים - כולל באוטמקס - אין לך מה לחשוש ממזל רע).

מן הסתם כל רכב חדש באחריות בא עם שקט נפשי בכיוון האמינות, אפילו פיאט...

מבחינת שמירת ערך לא נראה לי שתמצא מישהו שיגיד שפיאט טובה יותר מטויוטה. הפערים יהיו גדולים.

אם העיצוב מתאים לך ואין לך עדיין צורך בספסל אחורי (שמתקפל ומגדיל תא מטען) - לך על ה-C-HR. בכל מקרה אל תתפשר על מערכות בטיחות אקטיביות.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

תודה על התגובות, יש פה מישהו שהוא בעלים של 500x או CHR ויכול לשתף קצת יותר (כי נסיעת מבחן של 45 דקות זה לא ממצה)

פורסם

מעדכן ללמען הדורות הבאים,

קיבלתי את ה 500x ללילה, נסעתי בערך 300 קילומטר, חלקם בכביש מהיר, חלקם בפקק וחלקם בעיר.

תובנות-

1. כל "צעצועי" הבטיחות הם התקדמות טכנולוגית מטורפת- בקרת שטח מת במראות ובקרת שיוט אדפטיבית זה משהו שאין מצב שאינ מוותר עליו ברכב הבא

2. המנוע מצויין, שקט, מאיץ מהר, אין מחסור בכח- מפתיע קלות ברכב שנראה קצת "נשי"

3. צריכת דלק בפועל 11.5 ק"מ /ליטר.

4. הרכב נראה מצויין!

5. יש איזה באג משונה במערכת בידור- כל סיום שיחה טלפונית הטלפון כאילו לוחץ play ומתחיל להשמיע שירים. ממש ממש מציק

6. החיסרון היחיד המהותי מבחינתי זה שלא מצאתי במשך 4 שעות נהיגה תנוחה נוחה מספיק. אולי זה המושב, אולי זה ההרגלים שלי אבל ניסיתי כל זווית אפשרית- לא עובד מבחינתי וחבל.

סה"כ במחיר המעודכן עם החבילת בטיחות כלולה זה אחלה עסקה, רק לא בשבילי.

פורסם

מה שתיארת כבעיה במערכת המולטימדיה קורה לי כל הזמן, במיוחד כאשר יש אפליקציה של מוזיקה ברקע, גם במצב לא פעיל.

ואין לי פיאט, שמתי לב שזה קורה במערכת של קאדילאק, במרצדס, בב.מ.וו וכרגע זה קורה לי בקאמרו. אני חושב שזה יותר קשור להגדרות של הטלפון.

Sent from my Alcatel 6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם

מעולם לא קרה לי שמצאתי תנוחת ישיבה נוחה ברכב חדש בתוך כמה שעות. זה תמיד עניין של שבוע/שבועיים עד שאני מוצא כיוונונים מתאימים והגוף שלי מתאקלם. זה גם היה נכון כשקניתי לאחרונה פיאט טיפו (מכונית שונה אבל אחות לפלטפורמה) ואני יכול להגיד גם חודשים בדיעבד שהרכב נוח ונעים מאוד והמושב מצוין. ה500X צריכה להיות רכב לא פחות נוח וקשה לי להאמין שיש פה פישול.

פורסם
בבא-יאגה (...:), איך התרשמת משיכוך המהמורות ונוחות הנסיעה?

בלי שום התרשמות מיוחדת- לא שונה מהותית מיתר המכוניות שעשיתי עליהם נסיעת מבחן בסגמנט ( דומה ל cx3 ולג׳וק, קצת יותר טוב מהויטרה וקצת פחות טוב מ chr)

• תוכן חדש...