Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C1 שנת 2015 - ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול ראשון לפיגו 107 עלה 500 שקל, אז אתה רוצה להגיד שלטיוטה היה עולה 250 במורשה יבואן? אין מחירים כאלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השירשור הזה הוא דוגמא מצויינת לכך Badge engendering עובד מצויין.

טויוטה מוכרים את אותו רכב (רק עם עיצוב הרבה פחות מוצלח לטעמי ובמחיר יותר גבוה) ושאלה האמימות ועלויות אחזקה בכלל לא עולה. הרי טויוטה זה טויוטה.

שלושת המכוניות האלו סיטרואן C1, פיז'ו 108 וטויוטה אייגו מיוצרות באותו מפעל (בפולין או בצ'כיה, לא זוכר בדיוק).

כל התכנון הוא באחריות טויטוה, מנועים של טויוטה, מערכת החשמל של טויוטה, הכל למעט העיצוב ומנוע 1.2 ליטר הוא של טויוטה.

רק הסמל של סיטרואן ועדיין אנשים חוששים מבעיות אמינות (רק בגירסה של סיטרואן, הרי טויוטה זה טויוטה).

פורסם
תחליף את האנשים שאתה מתייעץ איתם לגבי הרכב.

גם בהודעת הפתיחה וגם כאן עולה שנמסר לך מידע שגוי שמכיל הרבה סיסמאות ישנות שאין להן שום אחיזה במציאות.

תודה על התיקון, אני באמת פה בשביל לקבל עוד מידע ואני מקבל את התיקונים שלכם בשמחה

אבל אני דיברתי עם אנשים שאמרו שישנה מחאה כנגד מחירי הטיפולים הגבוהים, האם לא היה דבר כזה?

האוטו הקודם שלי היה סוזוקי אלטו והמחירים במוסך המורשה היה פלוס מינוס 500 ש"ח לטיפול רגיל האם גם פה זה אותו דבר?

לגבי המידע השגוי אתה מתכוון למידע שקיבלתי פה או מידע שהגעתי לפני הפוסט הזה?

פורסם

טויוטה מוכרים את אותו רכב (רק עם עיצוב הרבה פחות מוצלח לטעמי ובמחיר יותר גבוה) ושאלה האמימות ועלויות אחזקה בכלל לא עולה. הרי טויוטה זה טויוטה.

שלושת המכוניות האלו סיטרואן C1, פיז'ו 108 וטויוטה אייגו מיוצרות באותו מפעל (בפולין או בצ'כיה, לא זוכר בדיוק).

כל התכנון הוא באחריות טויטוה, מנועים של טויוטה, מערכת החשמל של טויוטה, הכל למעט העיצוב ומנוע 1.2 ליטר הוא של טויוטה.

רק הסמל של סיטרואן ועדיין אנשים חוששים מבעיות אמינות (רק בגירסה של סיטרואן, הרי טויוטה זה טויוטה).

האם גם מערכת החשמל של הרכב היא של טויטה?

כלומר כל הרכב למעט העיצוב שלו?

פורסם

ככל הידוע לי כן, אין שם את המערכת היותר משוכללת שיש בסיטרואנים האמיתיים.

לפחות בדור קודם של המכוניות האלו זה היה ככה. מניח שבדור החדש המשיכו עם אותו עיקרון.

פורסם

תיקון קל, מנוע ה1.2 והגיר ב108 הם של PSA ולא של טויוטה

פורסם

הזכרתי בהודעה שלי את המנוע 1.2. הגיוני שהוא יגיע עם יחסי העברה שונים כי הוא הרבה יותר חזק מ 1.0, לכן הגיוני שהוא בא עם הגיר של פיז'ו.

בכל מקרה גיר ידני זה פחות או יותר המערכת הכי אמינה באוטו, לא משנה מי היצרן.

פורסם

מחירי הטיפולים בסיטרואן C1 לא שונים/נבדלים

ממחירי הטיפולים של רכבי מיני אחרים.

בשרשור כבר צויין כי טיפול ראשון לפיג'ו 107 עלה 500 שקל.

ומחירי הטיפולים זהים לאחיו סיטרואן C1.

למחירי החלפים לרכבי סיטרואן קבל את הקישור:

http://new.citroen.co.il/wp-content/uploads/2017/02/Citroen_halafim_02.pdf?_ga=2.206596819.132136472.1498908728-631700319.1489069777

פורסם

למעשה הטיפול ב107 היה זול יותר מאשר בפיאט פנדה שנחשבת בעלת חלפים זולים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני זוכר שבעבר מוסכים מורשים של טויוטה הזמינו את בעלי ה 107/C1 לטפל אצלם במסגרת מבצע כלשהו.

לא יודע אם המחיר היה זול יותר או לא, אבל האפשרות הייתה קיימת. אולי גם היום אפשר.

פורסם

מדובר בחברת בת בבעלות 50% של 2 החברות בשם "TPCA - Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech" שמייצרת את רכבי המיני הנ"ל באותו מפעל.

בדור הקודם שלהן חבר התלהב שקרוב משפחה שלו קנה "טויוטה אייגו" וכשאמרתי לו "למה לא 107 או C1?" הוא אמר "אבל זה צרפתי זה לא שווה" - לקח לי כמה דקות והוא הבין שקרוב המשפחה שלו קנה את אותו הרכב רק עם לוגו אחר ביותר כסף.

לגבי

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נכון, אבל לרוב בפרוייקטים משותפים רק יצרן אחד אחראי על החלק ההנדסי. השני רק נותן מימון.

במקרה של השלישיה הנ"ל, אין בה (כמעט) שום דבר של פיז'ו-סיטראון.

לדוגמא, לפיז'ו-סיטרואן יש מנוע 1.0 ליטר, אח קטן של מנוע 1.2 Pure tech שקיים בחו"ל בגירסאות בסיסיות של 208.

אבל במכוניות מיני הנ"ל לא השתמשו במנוע הזה אלא במנוע של 1.0 של טויוטה.

מקרה הפוך - יש את הדור החדש של מסחרית של סיטרואן - ג'אמפי. פעם היה שיתוף עם פיאט, כעת פיאט פרשו מהשיתוף ובמקומם הצטרפו טויוטה. יש רכב זהה לג'אמפי עם סמלים של טויטוה, Toyota Pro Ace. אין בו שום חלק של טויוטה. תכנון, פיתוח וייצור כולו באחריות פיז'ו-סיטרואן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש ברשותי פג'ו 107 2012 ופג'ו 108 ידנית 2017.

אנשים נורא מצחיקים אותי כל הזמן עם עניין האמינות. במיוחד על זה שרוב מ ישאמר לי בשנת 2012 שצרפתי זה לא אמין הם אנשים

שלא יודעים לבדוק שמן ברכב וניזונים מסטיגמות של רכבים צרפתיים בשנות ה90.

כל המצב עם הרכבי MINI האלה הורס אותי מצחוק.

תכנס ליד 2 ואתה תראה אנשים חיים בסרט שמנסים למכרו טויוטה אייגו ב60K משנת 2015 (רגיל לא גג נפתח).

צריך להיות דביל מוחלט בשביל לשלם את הסכום הזה לרכב משומש בן שנתיים שבאותו הכסף כולל אגרת רישוי אתה מוציא C1 או 108 מהניילון כולל אגרת רישוי.

אנשים שאומרים לך שיהיה לך בC1 בעיות חשמל. קודם כל מאיפה הם יודעים? הסמל של הסיטרואן משבש את מערכת החשמל ברכב?

דבר שני המראות ברכב מתכווננות על ידי סטיק ידני, איזה בעיות חשמל יכולים להיות לך? אין לך מערכות חשמל ברכב. מה יכול לקרות כבר? תפסיק לעבוד לך המנורת תקרה?

אגב ממליץ לנסות לחפש פג'ו 108 ידנית המנוע משמעותית חזק ומפנק יותר.

• תוכן חדש...