Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הח' טיימינג, סיטרואן C4 1.6 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

הרכב סטראן סי 4 2010 1600 אוטומט עבר 77000 קמ.מטופל במוסך יבאן לפי הספר.באוקטובר הקרוב 7 שנים על כביש ...השאלה היא האם רצוי להחלף רצועת תזמון? היצרן קבע 150000או 10 שנים.וארצת חמות לקצר ב30 אחוז.

בנוסף לפעמים יש רעשי חריקה ממתלה אח' האם התופעה מוכרת?

אודה לתשובתכם.

פורסם (נערך)

שלום,

אם מדובר במנוע 1600 אטמוספרי עם 110 כ"ס, ורצועת טיימינג לא הוחלפה אף פעם, תחליף עכשיו.

במבחן התוצאה, הוראות יצרן התגלו כאופטימיות מידי, והיו לא מעט מקרים בהם הרצועה נקראה לפני מועד החלפתה.

כדאי להחליף רצועה לפני 140 אלף קילומטרים או 6 שנים ( המוקדם מביניהם ). רצוי אפילו להחמיר עם זה - 100 אלף קילומטרים או 5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טיימינג כן ומהר... בארץ כדאי 90K קמ או 5 שנים מה שמגיע קודם.

לגבי המתלה - מוכר מאוד, לשיקולך לא מתים מזה.

מנסיון עם כלה דומה לשלך 2009 ידנית עם 167K ק"מ תכף טיימינג פעם שניה...

פורסם

אוקי שוב תודה.הבנתי ונושא הטיימינג יטופל בחודש הקרוב...

כמובן שאם משאבת המים נוזלת שווה להחליף.

מה עושים עם הרעש מהמתלה?

פורסם

חריקה מהמתלה האחורי - כדאי לבדוק בולמי זעזועים אחוריים וגם את הכיסויי אבק שלהם.

הכיסוי אבק שעל הבולם האחורי נתפס בלחץ על התושבת עצמה ובלה מעט מהמקרים, כתוצאה משיבושי כביש, הכיסוי משתחרר ו"יושב" על הבולם. לעיתים בכניסה לבורות או שיבושים שומעים את רעש הכיסוי הפלסטיק נחבט בבולם עצמו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
טיימינג כן ומהר... בארץ כדאי 90K קמ או 5 שנים מה שמגיע קודם.

לגבי המתלה - מוכר מאוד, לשיקולך לא מתים מזה.

מנסיון עם כלה דומה לשלך 2009 ידנית עם 167K ק"מ תכף טיימינג פעם שניה...

למה ״בארץ״ זה שונה ממקומות אחרים? אני החלפתי מוסך כשנציג השרות אמר לי ש״בארץ״ כדאי לי להחליף ב-90k למרות שהמלצת היצרן והיבואן היא אחת ל-150k או 10 שנים. אני החלפתי ל-2008 שלי ב-2014 עם 120k.

לא הייתי פוסל מוסך יבואן. כדאי לברר מחיר קודם. כשאני החלפתי היה מבצע קיץ של בערך 1000 ש״ח, אולי קצת פחות, כולל עבודה.

פורסם
למה ״בארץ״ זה שונה ממקומות אחרים?

אצל פיז'ו-סיטרואן (וגם אצל עוד יצרנים) מדינת ישראל נחשבת לאיזור עם תנאי שימוש קשים (לחות, אבק, פקקים, טמפרטרה מעל 30 מעלות רוב השנה) ולכן הם מנחים לטפל לפי תוכנית טיפול לתנאים קשים עם מרווחים מקוצרים.

צריך לבדוק מה אומרת הוראת יצרן לתנאי שימוש קשים.

פורסם
אצל פיז'ו-סיטרואן (וגם אצל עוד יצרנים) מדינת ישראל נחשבת לאיזור עם תנאי שימוש קשים (לחות, אבק, פקקים, טמפרטרה מעל 30 מעלות רוב השנה) ולכן הם מנחים לטפל לפי תוכנית טיפול לתנאים קשים עם מרווחים מקוצרים.

צריך לבדוק מה אומרת הוראת יצרן לתנאי שימוש קשים.

למיטב זכרוני שגרת הטיפולים המומלצת וכתובה בעברית מציינת את ההמלצות להחלפת טיימינג המוזכרות למעלה. צרפת זה לא סקנדינביה ואני בספק אם ההבדלים באקלים הים תיכוני שלנו שונה מזה שבאיזור הים תיכוני בצרפת. אפשר לקחת מקדם בטחון מול המלצות היצרן, אבל 90k במקום 150k נשמע לי מופרך.

אשמח לחוות דעת של מומחים ממני

פורסם

לטפל לפי תוכנית לתנאי שימוש קשים זו הנחיית יצרן למדינת ישראל החל משנת 2011 או 2012.

אם הרכב שלך מודל 2008 אז כנראה שלא תראה את ההנחיה הזו בספר בעברית, אז היו מטפלים כל 30 אלף ק"מ במכוניות בנזין.

כאמור, זה שונה. חזרו לטפל כל 15 או 20 אלף ק"מ לפי מפרט של תנאים קשים.

פורסם

וחוץ מזה, עם הזמן הניסיון במוסך עם הדגם הנ"ל הביא למסכנה שכדאי מאוד להקדים החלפת רצועת טיימינג. איציק נ. שרשם כאן תגובה, עבד פעם במוסך מורשה סיטרואן, כתב בעבר שהרצועה נקרעת סביב 140 אלף קילומטרים ולפני 10 שנים במנוע הספציפי. יש דוגמאות לרכבים אחרים ( גם צרפתיים, כמו מגאן בנזין או דיזל ) בהם אין בעיה להחליף רצועה ב 150 אלף קילומטרים, או בסיטרואן ברלינגו /ג'מפי ב 180 אלף קילומטרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה על בולמי הזעזועים.בנושא הטיימינג נראה לי שאחליף ממש בקרוב היות ושבע שנים זה הוראות יצרן במזג אויר חם.

תודה לכל העוזרים.

• תוכן חדש...