Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי אמר שאתה חיב?

אתה גם לא חיב להחליט שהשיקולים וסדר העדיפויות של אחרים הם פחות טובים משלך

אוטלנדר אמר, לכן עודני ממתין, בכיליון עיניים, לתשובה שלו.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל אחד ושיקוליו, אבל 99.99 % מאוכלוסיית הנהגים בישראל נוהגים 99.99% מהזמן בתוואי שאינו מאפשר נהיגה בפן דינאמי וממילא זה גם לא מעניין אותם ולכן שיקולים אחרים פרקטיים וכלכליים רלבנטיים בשבילם (וגם מבין הקומץ שפן דינאמי מעניין אותם יש חלק לא מבוטל שמעמיד בראש סדר העדיפויות פרמטרים הרלבנטיים למשפחה על פני שיקולים הנוגעים אליהם אישית כחובבי נהיגה).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

אבל יכולת דינמית זה לא רק דבר חשוב בפני עצמו. היא מרכיב חשוב בבטיחות הראשונית של הרכב.

לא שאני אומר שג׳יפונים הם איזה אסון דינמי.

ROAD RAGE בארה"ב זה שווה ערך לנהג ממוצע בישראל. בגדול הנהגים שם פי כמה יותר רגועים.

אתה סתם עושה רומנטיזציה לחו״ל....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הנה דוגמה שהעלו בדיוק היום בשרשור מצלמות רכב של דבילים. נהג נכנס מהר לפניה, ובגלל כשל באחיזת הכביש (בין אם בגלל יכולת דינמית ירודה, צמיגים תקולים, או שילוב של השניים) מחליק ועושה 180. כמו שכבר אמרו כאן, ככל שהרכב יותר כבד ובעל מרכז מאסה יותר גבוה, ככה גדלים הסיכויים לתקריות מהסוג הזה.

זו הסיבה שג'יפונים/רכבים מוגבהים למיניהם אפילו לא נתונים לשיקול מבחינתי, כי אחיזת כביש ויציבות הם בין הדברים שהכי חשובים לי ברכב.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
כל אחד ושיקוליו, אבל 99.99 % מאוכלוסיית הנהגים בישראל נוהגים 99.99% מהזמן בתוואי שאינו מאפשר נהיגה בפן דינאמי וממילא זה גם לא מעניין אותם ולכן שיקולים אחרים פרקטיים וכלכליים רלבנטיים בשבילם (וגם מבין הקומץ שפן דינאמי מעניין אותם יש חלק לא מבוטל שמעמיד בראש סדר העדיפויות פרמטרים הרלבנטיים למשפחה על פני שיקולים הנוגעים אליהם אישית כחובבי נהיגה).

אתה מפספס שה-0.01% מהמקרים האלה יהיה בדיוק ההבדל בין חורתחת מכווץ ולב דופק לבין שיחת טלפון לחברת ביטוח או חלילה לאמבולנס.

פה הסברתי, הבהרתי, ויש פה אנשים שכאילו קוראים את זה ו"נאאא אני אמשיך להגיד את מה ש*אני חושב*"

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ROAD RAGE בארה"ב זה שווה ערך לנהג ממוצע בישראל. בגדול הנהגים שם פי כמה יותר רגועים.

יאללה, בא נספור כמה אנשים נורים למוות בארהב כתוצאה מזעם כבישים וכמה פה בישראל ונראה אם אתה צודק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הנה דוגמה שהעלו בדיוק היום בשרשור מצלמות רכב של דבילים. נהג נכנס מהר לפניה, ובגלל כשל באחיזת הכביש (בין אם בגלל יכולת דינמית ירודה, צמיגים תקולים, או שילוב של השניים) מחליק ועושה 180. כמו שכבר אמרו כאן, ככל שהרכב יותר כבד ובעל מרכז מאסה יותר גבוה, ככה גדלים הסיכויים לתקריות מהסוג הזה.

היכולת הדינמית של הרכב לא ירודה. זו טעות נהג.

הוא עזב גז בזמן סיבוב במהירות גבוהה, היה שיפוע, והצמיגים האחוריים איבדו אחיזה.

ברכב עם ESP זה לרב לא היה נגמר כך. לרב, כי כבר יצא לי לנהוג עם רכב עם בקרות שאם לא עושים כלום במצב כזה (כלומר, לא לוחצים ברקס או גז או מסובבים עוד את ההגה), זה נגמר בלי התערבות של הבקרה. בכל רכב עם ESP, תן גז או ברקס באותו המצב, והרכב יסתדר.

זו הסיבה שג'יפונים/רכבים מוגבהים למיניהם אפילו לא נתונים לשיקול מבחינתי, כי אחיזת כביש ויציבות הם בין הדברים שהכי חשובים לי ברכב.

וזה מביא אותנו לשאלה המתבקשת: קורס נהיגה מתקדמת, עשית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היכולת הדינמית של הרכב לא ירודה. זו טעות נהג.

הוא עזב גז בזמן סיבוב במהירות גבוהה, היה שיפוע, והצמיגים האחוריים איבדו אחיזה.

כן, אבל ככל שמעטפת הביצועים גדולה יותר, הסיכוי להגיע לנקודה שבה סגירת מצערת תוביל לאבדן יציבות - קטן.

ולנהגי כביש המצב הזה בדרך כלל קורה בגלל סדרה של לחיצות ON/OFF על הגז.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אתה סתם עושה רומנטיזציה לחו״ל....

הייתי וראיתי.

יאללה, בא נספור כמה אנשים נורים למוות בארהב כתוצאה מזעם כבישים וכמה פה בישראל ונראה אם אתה צודק.

אולי זאת הסיבה שיש שם פחות ROAD RAGE.

כי אם תתחיל לאיים על מישהו ולצעוק לו "תעצור בצד יא מניאק", ויש סיכוי טוב שתקבל כדור ברגע שתצא מהאוטו ותתחיל ללכת לכיוון שלו (ויותר מזה - הוא ייצא זכאי במשפט אחר כך כי יטען שהרגיש מאויים, ראה ג'ורג' זימרמן), אז תחשוב מאתיים אלף פעם לפני שהדם יעלה לך לראש.

בישראל מתעצבנים מהר, ונרגעים מהר. חוץ מזה, נשק חם לא זמין פה, כמו שהוא זמין שם, אם היה אותו מצב פה, אז היו פה יותר כאלה שנורו למוות בגלל ROAD RAGE.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבחור נכנס לסיבוב, קלט שכנראה נכנס רחב מידי, עזב גז נתן ברקס וסיבב הגה.

לא קשור ליכולת דינמית ולא בטיח.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

פורסם

איזה רכב זה בכלל?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אבל אתה טועה.

אתה כמו שמן גדול שמרגיש שהוא חזק ממישהו קטן, ורזה, רק שהוא שרירי וחזק ממך, ומפרק לך את הצורה בלי להזיע.

במילים אחרות, את חי בסרט.

מה זה משנה באיזה סרט אני חי, אם הסרט טוב?

אז השמן מרגיש תחושת ביטחון. הוא לא הולך לריב מכות עם הקטן והרזה, הוא פשוט הולך לידו. וכשהוא הולך, הוא מבסוט מעצמו ומרגיש שהוא רומס אותו. אז אתה עכשיו מתווכח עם התחושה של השמן?

גם הדוגמא שלך היא לא נכונה, יותר נכון להשוות לאדם שרירי שמתנשא על קטן ורזה שיודע איך להילחם. תכלס הקטן ינצח אבל הגדול תמיד יסתכל עליו בבוז מלמעלה.

פורסם

והמיני הזה הפך לג'יפון לצורך הענין? פשוט מצחיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...