Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שפוזה מניעה רוכשים רבים (והיא מניעה רוכשים רבים) לא אומר שלקרוסאוברים אין יתרונות. זה לא משחק סכום אפס. זה נכון, וזה נכון. כמו שנכון להגיד שרכב כמו סניק או פיקאסו יתן את אותם היתרונות בלי הפוזה, ובגלל זה הם מוכרים פחות. אבל העובדה היא שרוב הקרוסאוברים לא נופלים בשימושיות מהמיניוואנים, וודאי לא במידה ניכרת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא כ"כ אפשרי, כי אקדמית אתה טועה. אין דבר כזה קישוט. כל פיסה ברכב היא פרי של עשרות שעות עבודה - ברובן של מעצב.

זו תזה שאימצת כי מפריע לך עיצוב לא ממוקד או over design. וזה בסדר לגמרי שזה מפריע לך, על טעם וריח וכו', אבל זה לא הופך את זה ל"לא עיצוב".

אין דבר כזה קישוט?

כשרולס רויס בוחרים לייצר את הגריל הקדמי (שהיום כבר לא מקרר את הנוזל כמו פעם, אלא רק מכסה על הרדיאטור) מגוש שלם אחד של אלומיניום בעיבוד שבבי רק כי זו הדרך הכי יקרה לבצע זאת, זה לא קישוט?

פסי ניקל שמכסים את המרזבים, זה לא קישוט?

בדיוק כמו שבכל תעשיה ישנם אנשים שאמונים על הבלינג בלינג פקטור, יש כאלו בתעשיית הרכב.

המעצב מתעסק בשילוב בין צורה לפונקציונליות. הוא לא חושב רק על צורה. כשהחליטו על החלונות הנגמשיים בהאמר h3 לא היתה שם אמירה של מעצב, אלא הייתה שם הכתבה של צורה חיצונית ממחלקת השיווק.

דוגמה חדשה למדי - ג'ימני החדש הגיע לארץ עם כונס אוויר סטייל אינטרקולר על מכסה המנוע. למה? ככה. כי זה נראה מגניב. אין אינטרקולר ובדגמים הישנים המנוע זהה ומכסה המנוע - חלק. זו דוגמה לקישוט. פריט עיצובי, אבל כשנותקה השימושיות מהצורה הוא הפך לבעל ערך עיצובי כמו מדבקת פסים.

פורסם

הסיבה שאני לפחות הייתי קונה קרוסאובר על פני משפחתית זה הגובה. לא כי בא לי להיות מעל הנהג שלידי ולא כי אני חושב שהנראות משמעותית יותר טובה, אלא כי הישיבה בו הרבה יותר נוחה.

ברוב המשפחתיות אני מוצא את עצמי עם הברכיים מעל גובה האגן ואחרי כמה זמן מתחיל להרגיש אי נוחות. ביטי של ההורים שלי הכסאות ממקומים גבוה ותנוחת הישיבה הרבה יותר נוחה. גם לצאת ולהיכנס לרכב הרבה יותר קל. לא צריך לתפוס את הקורה בשביל לצאת, פשוט יוצאים.

פורסם

רכב שטח נותן תחושה של ריחוף בשדות, בעמקים, בחוף הים, חופש ודרור.

גם רכב כאילו שטח.

מיניואן שנראה כמו מלבן על גלגלים נותן תחושה של אוטובוס, אסוציאציות של ילדים ולכלוך, בלגן וגועל נפש. להקיא

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

דוגמה חדשה למדי - ג'ימני החדש הגיע לארץ עם כונס אוויר סטייל אינטרקולר על מכסה המנוע. למה? ככה. כי זה נראה מגניב. אין אינטרקולר ובדגמים הישנים המנוע זהה ומכסה המנוע - חלק. זו דוגמה לקישוט. פריט עיצובי, אבל כשנותקה השימושיות מהצורה הוא הפך לבעל ערך עיצובי כמו מדבקת פסים.

הפטנט הזה הומצא לראשונה כאן בפורום, בדמות מדבקת הסאן רוף המפורסמת.

סוזוקי סתם העתיקו את הרעיון. ;)

פורסם
אם זה השיקול' date=' הישרדות בתאונה, אז תן לי רכב עם יכולת להימנע מתאונות ולא כזה שכל פנייה במהירות גבוהה יגרום לי להרגשה כאילו אני הולך להיות מעורב בתאונה.[/quote']

למה לקחת פניות במהירות גבוהה?

לקרוסאובר אין שום בעיה דינמית לכל שימוש סביר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני עם הקרוסאובר שלי לוקח פניות במהירות גבוהה (120-140, לא יודע מה המושגים שלכם) הוא אוחז יפה את הכביש והכל סבבה. יציבות רכות ותענוג. אין לי שום תחושה שאני עף לעזאזל, כמו שדמיין איזה אחד שהתלהב מקודיאק.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לא טענתי ש-208 גבוה/נמוכה משום רכב. לא התייחסתי לאף מכונית אחרת מלבד שתיים - 3008 ו-C4 פיאקסו, רכב פנאי ומיניוואן קומפקטיים.

אתה (ואחרים בפורום) טוענים שלרכבי הפנאי הגבוהים יותר (ביחס למשפחתיות) יש יתרון בטיחותי בזמן תאונה.

אז אני שואל, מה ההבדל בין הישיבה הגבוהה והיתרון הבטיחותי של רכבי הפנאי לאלה של מיניוואנים קומפקטיים? יש הבדל? אני בספק. אם כן אשמח לשמוע ולהחכים.

PCB, תקרא שוב את מה שכתבתי תחילה ותחזור אלי. אני השוואתי רכב פנאי עם רכב משפחתי ואתה בכח דוחף את המינוואן. אני לא כתבתי מילה לגבי מיניוואנים למינהם.

יכול להיות שמיניוואן לא פחות בטוח מרכב פנאי. לא יודע, אולי.

אני יודע שאם אני צריך לענות לעצמי באופן אינסטינקטיבי על השאלות ששאלתי, אין לי ספק מה התשובה.

אתה יכול לשכנע אותי עד מחר אבל אם אני רואה בגובה חלוני פגוש של ג׳יפון אז כנראה שיחסי הכוחות ידועים מראש.

ועוד הפעם, לא מיניוואן!!!!

קרדיט ל- misterb על התמונה

• אחראי פורום
פורסם
אין דבר כזה קישוט?

כשרולס רויס בוחרים לייצר את הגריל הקדמי (שהיום כבר לא מקרר את הנוזל כמו פעם, אלא רק מכסה על הרדיאטור) מגוש שלם אחד של אלומיניום בעיבוד שבבי רק כי זו הדרך הכי יקרה לבצע זאת, זה לא קישוט?

פסי ניקל שמכסים את המרזבים, זה לא קישוט?

בדיוק כמו שבכל תעשיה ישנם אנשים שאמונים על הבלינג בלינג פקטור, יש כאלו בתעשיית הרכב.

המעצב מתעסק בשילוב בין צורה לפונקציונליות. הוא לא חושב רק על צורה. כשהחליטו על החלונות הנגמשיים בהאמר h3 לא היתה שם אמירה של מעצב, אלא הייתה שם הכתבה של צורה חיצונית ממחלקת השיווק.

קישוט זו דרך פשטנית להתייחס לזה.

זה פרט עיצובי, סטיילינג. זה לא סתם שם, בדקו 10 אופציות לפני שהחליטו.

ודווקא ההאמר, הוא כולו אמירה. הוא קודם כל אמירה.

ושוב, יש כ"כ הרבה עיצוב לשם עיצוב, או קודם עיצוב שאתה לא מאמין, אני בא מהעולם הזה.

כ"כ הרבה לקוחות רוצים קודם כל קליפה ורק אח"כ תוכן.

הכונס המטופש בג'ימני נמצא שם כי יש דגם טורבו דיזל

שזקוק לכונס באמת ולדעתי עקב חיסכון עשו one fits all.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
למה לקחת פניות במהירות גבוהה?

לקרוסאובר אין שום בעיה דינמית לכל שימוש סביר.

למה? כי ככה אני רוצה. זה גם הנימוק של רוב רוכשי הקרוסאובר.

פורסם

איזה קטע שדווקא לא מעט בעלי אלפא-רומיו משתתפים בשרשור:-D, כי גם כשהלחתי לבחור לי קרוסאובר קטן, אלפא-רומיו ג'ולייטה לא עזבה את מחשבותיי - כאילו להשלים עם זה שיש "בא לי" ויש "צריך=רוצה".

אז מבחינתי, השיא של השופוני האישי שלי (אגואיסטי) זוהי ג'ולייטה ואין מה לדבר! לא "משפחתי" ולא "פונקציונאלי" - רק בשביל עצמי. כי היא באמת סקסית גם מבחוץ וגם מבפנים. היא אולי מסמלת משהו נשי אבל פראי, כמו נשק האישי שלך בצבא.))

במקרה של קניית קרוסאובר, אתה בוכר לא את ה"מיס עולם", אלא את ה"חבר הטוב" שלך. אני עברתי לייטי מסיוויק, והיה לי ממש חשוב עניין של כניסה\יציאה\פריקה\תנוכת ישיבה. אגב, "תנוכת ישיבה" לא בקטע של ביטחון (יללא כבר, נו, איזה ביטחון על הכבישים שלנו? אתה עובר ליד משאית - אתה משקשק מפחד), ולא בגלל "להיות גבוה על הכביש" - לפחות כל לנדקרוזר או פג'רו שעוצר לידך מחסל את האשליה הזאת לחלוטין. אלא שפשוט לשבת יותר נוח באוטו. שמתי לב שבייטי אני מסוגל לשבת כל נסיעה עד אילת בלי עייפות ועוצר רק לשרותים או לקפה. לדעתי, זה חשוב מאוד.

ההבדל בין לסדר בסלכל (לפני 7 שנים) את הגדולה שלי בסיוויק ועכשיו את הקטן שלי בייטי - זה משהו שהייתי מוכן לשלם על זה, שילמתי על זה ולא טעיתי.

כל הדיבורים על שטח - נסיעה על שבילי-שדה קלים עד למקום הפיקניק זה סבבה. את "דרך בורמה" עשיתי גם עם הסיוויק הישנה והנמוכה שלי. אבל בצבא נסעתי (לא בתור נהג) הרבה בשטח על המר צבאי - אז תעשו לי טובה - אם זה אוטו היחיד במשפחה, מי באמת ירצה לבוא לדפוק אותו בנסיעות שטח אמיתיות? גם אם היה לי לנדקרוזר, לא הייתי עושה את זה לעצמי.

בסה"כ, אני די מסכים עם הדעה שקרוסאוברים מכוונים לתפוס כמעט לגמרי את הנישה של משפחתיות, אלא עם כן מדובר ברכבים מעניינים, כאשר ביניהם אני רואה למשל את פיקאסו סי4, אוקטביה, איוניק, פריאוס וכו'.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

נכון. גם לך אין נימוק.

יש לך סט של אמונות בלי בסיס, ונימוקים שלא נשענים על עובדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשמע, פאלו, אם בשביל ללכת לישון עם חיוך על הפנים אתה צריך לראות שרושמים לך שאתה צודק, אני אפתח פוסט בכללי שהכותרת שלו היא ''פאלו צודק'' ואקפיץ אותו כל ערב. מבטיח, אם זה רק יעשה לך טוב.

נימוקים נתתי, דוגמאות נתתי. הכל כתוב, ובכלל, הדיון היה מעניין.

פורסם
PCB, תקרא שוב את מה שכתבתי תחילה ותחזור אלי. אני השוואתי רכב פנאי עם רכב משפחתי ואתה בכח דוחף את המינוואן. אני לא כתבתי מילה לגבי מיניוואנים למינהם.

יכול להיות שמיניוואן לא פחות בטוח מרכב פנאי. לא יודע, אולי.

אני יודע שאם אני צריך לענות לעצמי באופן אינסטינקטיבי על השאלות ששאלתי, אין לי ספק מה התשובה.

אתה יכול לשכנע אותי עד מחר אבל אם אני רואה בגובה חלוני פגוש של ג׳יפון אז כנראה שיחסי הכוחות ידועים מראש.

ועוד הפעם, לא מיניוואן!!!!

הסיבה ש-PCB מזכיר את המניניוואנים כל פעם היא מאותה סיבה שאני כתבתי. הם נותנים את כל היתרונות שמציינים כאן לגבי הקרוסאובר, רק שהם פחות "סקסיים" במראה. הם היו כאן לפני הקרוסאוברים וחלקם עדיין כאן אבל משום מה מתעלמים מהם ברוב הדיון וההשוואה היא כמעט רק בין הקרוסאובר למשפחתית.

השאלה שרוכשי הקרוסאובר אמורים לשאול את עצמם, אם שימושיות עומדת לנגד עינייהם: סיניק או סופרטאז', אאוטלנדר או קיה קארנס.

אני אשאל אותך בין סיטרואן פיקאסו/רנו סיניק ליונדאי טוסון, במי היית בוחר ולמה?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)
זה שפוזה מניעה רוכשים רבים (והיא מניעה רוכשים רבים) לא אומר שלקרוסאוברים אין יתרונות. זה לא משחק סכום אפס. זה נכון, וזה נכון. כמו שנכון להגיד שרכב כמו סניק או פיקאסו יתן את אותם היתרונות בלי הפוזה, ובגלל זה הם מוכרים פחות. אבל העובדה היא שרוב הקרוסאוברים לא נופלים בשימושיות מהמיניוואנים, וודאי לא במידה ניכרת.

סנייק, פיקאסו ודומיהן (האירופאיות השולטות בשוק המיניואנים/ואנים) לדעתי לא נמכרות באותם מספרים מסיבה פשוטה אחרת לגמרי - אמינות מפוקפקת שנתפסת ככזו על ידי הרוכשים הפוטנציאלים בצדק או שלא בצדק - על זה ניתן להתווכח. הרבה מחברי ואני מניח שעוד רבים וטובים שרצו לקנות קרוסאובר, הכניסו גם מינוואנים למשוואה, הגיעו לבסוף למסקנה שעדיף קרוסאובר יפני/קוריאני על מיניוואן אירופאי שמובילים את הסגמנט, לפחות מבחינת היצע. ההחלטה התבססה בין היתר על פרמטרים של אמינות, אחזקה, טיפולים, סחירות כיד שנייה ועוד. החלטה מושכלת לחלוטין שלא קשורה לשום פקטור של פוזה!!! אין ספק שהחלטה מושכלת זו גורמת לתופעת "עדר", אפשר גם לקרוא לזה חוכמת ההמונים - זה נשמע יותר נכון, לפחות לטעמי. אין לי שום בעיה שמסתובבים עוד אלפי קרוסאוברים יפניים כמו שלי. את האמת שזה גם לא מטריד אותי בסחירות עתידית. הקרוסאובר שלי יימכר כיד שנייה הרבה יותר מהר וקרוב למחירון בהשוואה ל מיניוואן אירופאי. ואני מוכן לחתום על זה. אגב לי היתה התלבטות קשה עם 3008.

עריכה אחרונה על ידי doronli
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...