Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 או יונדאי i30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שובר את הראש מה לקנות מבין שניהם

מדובר על שנת 2008 מנוע 2.0 לשניהם.

מה שחשוב לי זה שתהיה זריזה. גם בתאוצה גם בשיוט בסלד לא גבוה

מישהו שנהג בשניהם יוכל לתת חוות דעת?

פורסם

המאזדה הרבה יותר טמפרמנטית מהיונדאי - המאזדה גם הרבה יותר נפוצה. ב-2008 נמכרו 5 מאזדה 3 2 ליטר על כל יונדאי i30 2 ליטר שנמכרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא יכול להעיד על המנוע, אבל בכל השאר לדעתי המאזדה עדיפה אם זה נוחות, חומרים, הגה טוב ביחס למשפחתית במקום השטח מת שיש ביונדאי.

פורסם

הייתי באותה התלבטות כמו שלך ורכשתי את ה I30 עם מנוע 1600.

מנוע 2000 של יונדאי יהיה שתיין כמו מאזדה (גיר 4 הילוכים טיפש כמו ביונדאי 1600) והטיפול בו אפילו מעצבן יותר בהשוואה ליונדאי 1600 כיוון שבמנוע 2000 יש רצועת תזמון ולא שרשרת.

מאזדה 3 ספיריט לעומת זאת,רכב הרבה יותר זריז מהיונדאי גם בגיר 4 הילוכים (יש רכב =כזה לאבא שלי ואנחנו כל הזמן עושים השוואות).

דרך אגב, המאזדה שלו,שישנה מהיונדאי שלי בשנתיים,נכנסת פחות למוסכים באופן יחסי וגם זו נקודה מעניינת למחשבה.

במאזדה חוץ מתושבת ימנית,בלמים ומצבר לא ראינו שום תקלה.

היונדאי בשלוש שנים הראשונות עשתה לי חיים לא קלים ואיתגרה אותי הרבה מעבר למצופה מרכב שנרכש כליסינג בן 2.

בשנה האחרונה ברוך ה' העניינים נרגעו והרכב מפגין אמינות אבל שנה הבאה,מתכנן לשדרג למאזדה ולו בגלל החשש,שלך תדע מה מחכה לך ברכב בן 9).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה

לא ידעתי שביונדאי בגירסת ה2.0 יש רצועה ולא שרשרת..

זה גם חסרון.

במאזדה בשני הגירסאות זה שרשרת נכון?

בכל מקרה נראה לי שאבחר במאזדה.

יש הבדלים בין גירסאת הסדאן להאצבק?

פורסם

ה I30 נוחה ומרווחת בהרבה מהמאזדה, בטוחה יותר ובפועל זריזה לא פחות.

דווקא גירסת הספיריט של ה 3 מומלצת פחות מה 1.6; הפרש הביצועים אינו מאד משמעותי, נוחות הנסיעה הבינונית נפגעת עוד בשל צמיגים רחבים וחישוקים גדולים, וכבונוס מנוע ה 2.0 הרבה פחות אמין מה 1.6.

אני אישית מכיר שתי מכוניות כאלו שצרכו שמן בכמויות מסחריות עד שנזקקו לשיפוץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חייב לא להסכים לגבי הנוחות של הi30, כשקניתי את שלי אני זוכר שחשבתי ברצינות שהתחילו עבודות תשתית ברחוב שלי מרוב שהרכב ריסן בצורה גרועה כל בליטה.

קולגה שגם קנה i30 cw, שאל אותי אם זה שהרכב לא נח זה גם אצלי ככה או בעיה ברכב שלו.

הi30 שלי עפה אחרי שנה עם בעיות חשמל שונות והשיא היה מייסבי גיר לא תקינים. אותה החליפה מזדה 3 2008 שלמעט בלאי רגיל (תושבת מנוע, משולשים) לא היו לה שום תקלות ונמכרה בסוף לקרובת משפחה.

הייתי ממליץ ללכת על מזדה 3 גרסת 2 ליטר דור שני, ששם גם תקבל תיבת 5 הילוכים

פורסם

מסכים, ביחד עם קושי למצוא תנוחת נהיגה נורמלית, הi30 מאוד נוקשה ומתרסקת על שיבושים. נוחה היא לא, לפחות דגם ה5 דלתות.

פורסם

במאזדה 3 זו שרשרת.

חן,לכל רכב יש בלאי משלו ,הרכב המשפחתי של אבי הגיע סה"כ ל100,000 ק"מ וננהג בעדינות-אדם מבוגר.

אם צעיר קרע את הרכב אז ברור שתהיה בעיה.

ד"א,במאזדה הזו ב 200-250,000 ק"מ כדאי להחליף שרשרת תזמון כי אם הרכב יעצר זה באמת יגיע לשיפוץ מנוע (כבר קרו שני מקרים כאלו שאני מכיר ומקרוב).

אל תשאל אותי מה הקשר כי איני יודע,זה גם מוזר כי זו לא רצועה אבל זה מה שקרה בחברת ליסינג,שממנה חברים של דוד שלי לעבודה חכרו רכבים (דווקא במנועי 1.6 יותר מאשר מנועי 2.0).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...