Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 106 - מנוע לא סוחב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הרכב הוא פיג'ו 106

לאחרונה התחיל להרגיש קצת לא סוחב. אתמול בנסיעה עם רכב מלא זה הורגש ממש.

לדעתי צריכת הדלק גם כן גבוהה יחסית (1:12) אבל מאז שקניתי את הרכב ועד שהופיעה הבעיה הספקתי לבדוק צריכה רק פעם אחת (1:14.5, אחרי שלא ריחמתי על הרכב בכלל).

תקלה שהייתה לי ואולי קשורה (?) - מנוע נכבה בסרק או כשעוזבים את הרגל מהגז, נפתר ע"י מנוע צעדים חדש (לא מקורי, מeBay).

כמו כן, מורגשת בלימת מנוע קטנה בזמן עזיבה של דוושת הגז. ויש ריח לא מוסבר ולא טבעי כשהרכב מונע, תערובת עשירה? יכול להיות חיישן חמצן? כמה חיישני חמצן יש ב106? איזה חברה מומלץ לקנות אם כן?

עוד תופעה שאני לא בטוח שקשורה - רעידות קטנות לעיתים. מורגש במיוחד בכביש מהיר.

ועוד תקלה שבטוח קשורה - יש נזילה קטנה של שמן מאטם ראש מנוע. מקפיד למלא. השמן דולף ממש מעט לנוזל הקירור (נוזל הקירור עדיין לא שומני ונראה במצב טוב, כמובן שיוחלף במקרה בצורך) אבל אין "טחינה" בשמן המנוע, לפחות בינתיים.

לפני ובלי קשר לראש מנוע - מה עוד הייתם בודקים?

לגבי הראש מנוע - אצל מי אתם ממליצים לעשות? אני מניח שלעשות לבד זה מסובך לחסר נסיון כמוני. נכון?

תודה!

פורסם

לא מחייב שהנזילה מאטם ראש המנוע .

יש לבדוק מהיכן הנזילה: אטם מכסה שסתומים/מחזירי שמן /אגן שמן/גומית מפלג (אם קיימת).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הנזילה מהאטם אובחנה ע"י מוסך (גבע).

יש מעבר של שמן לנוזל הקירור ולכן לא נראה שקשור לאגן השמן. וכן, אחד ממחזירי השמן (לא זוכר איזה, הנגיש יותר) הוחלף בטיפול האחרון.

איך אני אמור לראות אם כל המנוע מזיע? איפה להסתכל?

ומה לגבי הסחיבה?

פורסם

התיקון של הראש מנוע צריך לטפל גם בסחיבה.

זו הזדמנות לבצע טיפול גדול והחלפה של כמה מה שלא הוחלף.

לדעתי זו הוצאה של 2500 שקל וצפונה.

שווה לך?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בהחלט שווה. בכמה שניות שהרכב היה סוחב נהניתי מכל רגע.

ברור לי שהתיקון יבוצע. לא חשבתי שזה יהיה כל כך קרוב. יש מקום מומלץ?

ואגב לאור ההערה למעלה - לסמוך על חוו"ד של מוסך אחד או ללכת לבדיקה אצל עוד אחד? מכירים מישהו מומלץ בשרון?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם

תתקן במקום טוב. תקפיד להחליף ברגים של הראש ולהשתמש בחלפים איכותיים.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לפני שאתה ניגש להרים ראש מנוע אני מציע לך לבצע בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך לצילינדרים על מנת לשלול בעיה של רינגים כי אז במיקרה שכזה ממצב של החלפת אטם וחריטה לראש אתה גם תצטרך לבצע אוברול ואז המחיר כבר יזנק מעלה. אם תרצה יש לי את הסט לבדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך אתה מוזמן להישתמש בהם כאוות נפשך.

• תוכן חדש...