Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה 323 שנת 2003 עם צמיגים 185/65R14 (לא רשום ברשיון קוד מהירות).

יש לי זוג צמיגים pirelli P1 קדמיים (שנשארים) וכן זוג אחר ישן אחורי אותו אני רוצה להחליף.

האם מישהו יכול להמליץ איזה סוג כדאי לרכוש

1. Falken ZE914 86H
  2. pirelli P1
  3. Dunlop 1 86T (לא מצאתי את הדגם באינטרנט, הומלץ לי ע"י חנות בטלפון)

דבר נוסף, האם רצוי להתקין הצמיגים החדשים מקדימה או להזיז את הקדמיים אחורה ולהתקין את אלו מקדימה ?

תודה מראש,

אייל

פורסם

אם אתה מתכוון להשאיר את ה-P1 הקיימים, אז רכוש זוג זהה להם.

לגבי התקנה קדימה או אחורה, הדעות חלוקות. בצע חיפוש כי לפתוח את הויכוח הזה שוב, מיותר.

למרות הדעות החלוקות, יתכן וכדאי להעביר את הקדמיים אחורה לשם שחיקה אחידה, בתנאי שמצבם אינו קרוב לסוף חייהם.

פורסם

לגבי ה-P1 יש לי ספקות, היות וקראתי שהם מתייבשים מהר (הנהיגה שלי מתונה, השחיקהשל הצמיגים נמוכה, צמיגים אצלי יכולים להחזיק הרבה זמן). יש לי את שלי כמעט 3 שנים ואני חושב שיש להם כבר סדקי יובש - אולי כדאי שאצלם תמונה ואשים כאן כדי לוודא). עליהם יש לי אחריות, כך שאם אינם תקינים אוכל להחליפם.

מדוע לא כדאי לשלב בין 2 זוגות שונים ?

אם הייתי מחליף את כל ה-4 (יכול להיות שאקח P1 שיש לי לגלגל רזרבה), איזה מבין השלושה היית ממליץ, ואיזה היית ממליץ בכלל ?

פורסם

המחשבה לקחת את אחד מהפירלי כרזרבי (במידה והקיים במידה מלאה בכלל או שיש מקום מספק בתא המטען)

ולהחליף רביעיה היא מחשבה בריאה. 8)

לגבי ענין האחריות ה"וירטואלית" כבר ענו.

לגבי שילוב זוגות, ענין של שמירה על האיזון המקורי בין הסרנים, כפי שהרכב תוכנן לו.

שימוש בדגמים שונים על הסרנים לא בהכרח יפגום במעטפת הביצועים, אבל כדי שזה יקרה, צריכה להיות איזושהי מחשבה תחילה בנושא.

הפתרון הבטוח ביותר, הוא 4 צמיגים זהים לחלוטין.

מבין ה-3 שהצעת, הייתי מוריד את הדנלופ (לדעתי מדובר ב-SP Touring T1, שמקורו במזרח הרחוק), והולך כנראה בשקט על ה-ZE914, שנחשב בפורום לצמיג עלות-תועלת מצוין.

אבל יש בפניך גם אפשרויות כמו טויו CF2, גודייר אפשינטגריפ קומפקט, יוקוהמה C.Drive2, קונטיננטל אקו-קונטקט 5.

כלל האפשרויות ניתנות לרכישה לדעתי ברף הנמוך מ-350 ש"ח לצמיג ואף משמעותית פחות.

פורסם (נערך)

המלצתי לחבר על הגודייר קומפקט במידה הזו, הוא מרוצה מאוד (היו לו מישלין אנרג'י לפני זה). צמיג מצויין.

עולה 275 ליחידה אצל itire, יותר זול מפאלקן 914 ויותר טוב ממנו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

ברכישת רביעיה של הגודייר דרך אתר היבואן (iTire), המחיר יהיה 270 ש"ח לצמיג (אולי אפשר לנסות לקבל הנחה נוספת בגלל הפורום).

ברכישת רביעיה של הפאלקן דרך אתר היבואן (טיירקלאב), ולאחר הנחה נוספת של 2% מהנציג בפורום, המחיר יהיה 262 ש"ח לצמיג.

מחירים ופערי המחיר בשוק הפתוח עשוים להיות שונים.

למשל ביד2צמיגים, הגודייר מתחיל ב-250 ש"ח לצמיג והפאלקן ב-235 ש"ח לצמיג.

גם הקונטיננטל, שהוא היקר בחבורה, מתחיל שם ב-280 ש"ח לצמיג.

פורסם

טום האלוף!

לא יוצא לי 270 ליחידה בקניית 4 אצל itire... איפה זה מופיע?

בהפרשים האלו עדיין עדיף הגודייר על הפאלקן.

האם ירון עוד פעיל בפורום/יש הנחות לחברים?

פורסם

אם מבצעים חיפוש באתר לפי 4 צמיגים (אין לינק ישיר לענין), מופיע מחיר של 1078 ש"ח להכל (המחיר ליחידה בודדת הוא כפי שציינת).

לא ראיתי פעילות של ירון כבר זמן רב, ולמיטב ידיעתי הם כבר לא ספונסר פעיל בפורום. אבל לנסות לבקש הנחה תמיד אפשר. :wink:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי,

בסופו של דבר רכשתי רביעיה של falken ZE914. אני איתם בערך חודש. מרגיש שהם לוקחים קצת יותר דלק מהצמיגים הישנים, זו התרשמות ראשונית. סה"כ מרוצה.

פורסם

עליה בצריכה היא ענין טבעי יחסית, גם אם מדובר באותו דגם צמיגים שהוחלף, מאחר והצמיג גמיש יותר, הבלוקים במדרס גבוהים יותר וזזים יותר ביחס לצמיג שחוק ומוסיפים מעט להתנגדות לגלגול.

סע בדרכים טובות. :-)

• תוכן חדש...