Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה VRS 2015 220hp

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לאחר הרבה לבטים מתכנן לקנות את הרכב הנ"ל.

על הפרק יש ארבעה רכבים בהם אני מעוניין , צבע הרכב ללא ספק פקטור חשוב בעיניי.

הייתי שמח לקבל חוות דעת לגבי שוק הרכב , מכירה עתידית בתור יד שנייה, ביצועים לצד צריכת דלק וכי"ו.

האם הרכב מצדיק קנייה במחיר מחירון בהנחה שהכל תקין והק"מ נמוך?

ממה להיזהר במידה והרכב יקנה ממגרש?

תודה מראש..

פורסם

הרכב קורס במחירון, אם אתה חושב על חדש צפה להפסיד כ- 90 עד 100 אלף ₪ בשלוש שנים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני באמת לא יודע למה הוא קורס, עוד שגעון של יצחק לוי.

גם אם תרכוש משומש צפה להמשך ירידת מחיר חזקה, של כ- 20 אחוז לשנה, כל שנה. כמובן שבשקלים זה יתבטא בפחות כסף מרכישת חדשה, אבל עדיין מדובר בהרבה מאד כסף.

לדעתי לא שווה את זה.

פורסם
אני באמת לא יודע למה הוא קורס, עוד שגעון של יצחק לוי.

גם אם תרכוש משומש צפה להמשך ירידת מחיר חזקה, של כ- 20 אחוז לשנה, כל שנה. כמובן שבשקלים זה יתבטא בפחות כסף מרכישת חדשה, אבל עדיין מדובר בהרבה מאד כסף.

לדעתי לא שווה את זה.

כיצד הגעת לנתון הנ"ל ?

20% בשנה זה המון...

במידה והרכב המבוקש ירכש בכ-10% מתחת למחירון , האם העסקה תהיה כדאית והתמורה לכסף תהיה הולמת?

פורסם

אין לי מחירון יצחק לוי עדכני אז בדקתי במחירון אתר יד 2.

מחירון של אוקטביה RS חדשה:

אוט': 212,990 ש"ח

ידני: 209,500 ש"ח

מחירון שנת 2014 (ללא שקלול חודשי עליה על הכביש)

אוט: 123,400 ש"ח (בחודש ינואר בדקתי במחירון יצחק לוי והמחיר שם היה 127 א' ש"ח)

ידני: 116,300 ש"ח

כלומר:

באוטומטית מדובר בירידה של כ- 58 אחוז בכשלוש שנים ובכ- 89,000 ש"ח.

בידנית מדובר בירידה של כ- 55 אחוז בכשלוש שנים ובכ- 93,000 ש"ח.

(דהיינו ירידה של כ- 17 - 18 אחוז לשנה בממוצע).

ואולם מבדיקה של קצב ירידת המחיר בין כל שנה ראיתי כי בשנה הראשונה הייתה ירידת מחיר של כ- 25 אחוז באוטומטית ושל כ- 23 אחוז בידנית.

בשנתיים אחר כך הירידות היו בשיעור של כ- 13 - 14 אחוז לשנה.

כך שאם זהו מבנה ירידת המחיר גם על פי מחירון יצחק לוי, ירידת הערך אחרי השנה הראשונה סבירה יותר (הגם שדי גבוהה עדיין), ואם כך טעיתי כשכתבתי שהיא יורדת 20 אחוז כל שנה (אני קראתי כתבה על ה- RS במוסף ממון של ידיעות אחרונות שסוקר רכבים משומשים ושם זה צויין).

דהיינו חדשה לא כדאי רכוש, משומשת אפשרי. (כנראה שזה כך גם במחירון יצחק לוי, אבל הייתי בודק בכל זאת, מדובר בהרבה כסף, אם ירידת המחיר היא כל שנה כ- 17 - 18 אחוז אז אתה גם תסבול מכך ברכישת הרכב כמשומש.

פורסם

מחיר השוק של 2015 הוא בין 140 ל-150 משקף ירידה של 30% לעומת חדש. שאינה נחשבת חריגה בקטגורית המחיר הרלוונטית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה נכון , אבל בפועל מחיר הסגירה יהיה 130/125. שוב , Green אני מניח מתכוון למחירון לוי יצחק. שכן לפיו הולכים חברות הביטוח.

אז לא משנה בכמה אנשים קונים ומוכרים , בפועל המחירון ל2015 הוא 130,000 ש"ח ולפי זה חברת הביטוח תשלם את הכסף במצב של אובדן להלכה או טוטאל לוס...

עדיין אני מחפש למצוא הצדק בקנייה של הרכב הנ"ל שכן מאוד מדבר אליי

פורסם

כשאני אומר "מחיר שוק" אני מדבר על מחיר בו נסגרות עסקאות. אגב, זה לא דגם ששהייתי רוכש במגרש (למעט טרייד-אין יבואן...) כי יש היצע יפה של מכוניות מידיים פרטיות, ורכב (במיוחד עם כאלה ביצועים) שמוצע למכירה במגרש - מעלה חשדות על עברו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני מסכים איתך לגמרי צבי...אך אם בהנחה שהק"מ ברכב המדובר נמוך (מאוד) ביחס למתחרות בשוק ,

ולאחר בדיקה מהימנה במכון שאני סומך עליו (עיניים עצומות) ותוצאות תקינות , האם כדאי לשקול בכל זאת קנייה ממגרש?

פורסם

לו אני במקומך - הייתי משתדל להמנע מקניה במגרש, מה גם שיש היצע יפה של מכוניות מהדגם הזה ע"י מוכרים פרטיים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)
אין לי מחירון יצחק לוי עדכני אז בדקתי במחירון אתר יד 2.

מחירון של אוקטביה RS חדשה:

אוט': 212,990 ש"ח

ידני: 209,500 ש"ח

מחירון שנת 2014 (ללא שקלול חודשי עליה על הכביש)

אוט: 123,400 ש"ח (בחודש ינואר בדקתי במחירון יצחק לוי והמחיר שם היה 127 א' ש"ח)

ידני: 116,300 ש"ח

כלומר:

באוטומטית מדובר בירידה של כ- 58 אחוז בכשלוש שנים ובכ- 89,000 ש"ח.

תיקון טעות: ירידה של 42 אחוז

בידנית מדובר בירידה של כ- 55 אחוז בכשלוש שנים ובכ- 93,000 ש"ח.

תיקון טעות: ירידה של 45 אחוז

(דהיינו ירידה של כ- 17 - 18 אחוז לשנה בממוצע).

תיקון טעות: ירידה של 14 - 15 אחוז בממוצע לשנה

שער הנתונים נכונים

ואולם מבדיקה של קצב ירידת המחיר בין כל שנה ראיתי כי בשנה הראשונה הייתה ירידת מחיר של כ- 25 אחוז באוטומטית ושל כ- 23 אחוז בידנית.

בשנתיים אחר כך הירידות היו בשיעור של כ- 13 - 14 אחוז לשנה.

כך שאם זהו מבנה ירידת המחיר גם על פי מחירון יצחק לוי, ירידת הערך אחרי השנה הראשונה סבירה יותר (הגם שדי גבוהה עדיין), ואם כך טעיתי כשכתבתי שהיא יורדת 20 אחוז כל שנה (אני קראתי כתבה על ה- RS במוסף ממון של ידיעות אחרונות שסוקר רכבים משומשים ושם זה צויין).

דהיינו חדשה לא כדאי רכוש, משומשת אפשרי. (כנראה שזה כך גם במחירון יצחק לוי, אבל הייתי בודק בכל זאת, מדובר בהרבה כסף, אם ירידת המחיר היא כל שנה כ- 17 - 18 אחוז אז אתה גם תסבול מכך ברכישת הרכב כמשומש.

כלומר ירידת מחיר לרכב משומש צפויה להיות בין 13- 14 אחוז לשנה וייתכן עד 15 אחוז לשנה. ירידה על הצד הגבוה יחסית לרכבים יפנים סחירים אבל דומה לרכבים אירופאיים גם לא ספורטיביים. אם תרכוש ב- 10 אחוז מתחת למחירון זה יקזז את ירידת הערך והרכישה תהיה בסופו של דבר סבירה מבחינה זו.

הנתונים כאמור לא מבוססים על מחירון יצחק לוי ויכולות להיות סטיות.

לגופו של עניין הבנתי שהרכב מאד נוקשה ולא נוח אם זה חשוב לך. כמובן שגם נהגו עליו חזק, דבר שיכול להתבטא באמינות עתידית, אם הייתי רוכש, הייתי מחפש מאדם מבוגר, עד כמה שניתן למצוא אדם מבוגר שרכש אותה ונזהר מלרכוש ממגרש כדי למזער סיכונים

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם (נערך)

יצא לי לנהוג מספר פעמים, ולא הרגישה לי נוקשה במיוחד, או לא נוחה, לפחות לא למכונית מסוגה, ובהשוואה למתלי M של ב.מ.וו או S-Line של אאודי לדוגמא.

היא אמנם הנעה קדמית אבל כשמתרגלים ולומדים את המכונית , אפשר מאוד להנות ממנה. לגבי למצוא כזו מאדם מבוגר, בהצלחה עם זה...

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
לו אני במקומך - הייתי משתדל להמנע מקניה במגרש, מה גם שיש היצע יפה של מכוניות מהדגם הזה ע"י מוכרים פרטיים.

ההיצע בשוק יד2 יחסית גדול למכונית הנ"ל אך יש לציין שהמחירים הנדרשים והק"מ בהתאם לשנה גבוהים מדי...

כלומר ירידת מחיר לרכב משומש צפויה להיות בין 13- 14 אחוז לשנה וייתכן עד 15 אחוז לשנה. ירידה על הצד הגבוה יחסית לרכבים יפנים סחירים אבל דומה לרכבים אירופאיים גם לא ספורטיביים. אם תרכוש ב- 10 אחוז מתחת למחירון זה יקזז את ירידת הערך והרכישה תהיה בסופו של דבר סבירה מבחינה זו.

הנתונים כאמור לא מבוססים על מחירון יצחק לוי ויכולות להיות סטיות.

לגופו של עניין הבנתי שהרכב מאד נוקשה ולא נוח אם זה חשוב לך. כמובן שגם נהגו עליו חזק, דבר שיכול להתבטא באמינות עתידית, אם הייתי רוכש, הייתי מחפש מאדם מבוגר, עד כמה שניתן למצוא אדם מבוגר שרכש אותה ונזהר מלרכוש ממגרש כדי למזער סיכונים

למצוא ממבוגר זה משימה בלתי אפשרית ..מנסה במשך חודשים ללא הצלחה

יצא לי לנהוג מספר פעמים, ולא הרגישה לי נוקשה במיוחד, או לא נוחה, לפחות לא למכונית מסוגה, ובהשוואה למתלי M של ב.מ.וו או S-Line של אאודי לדוגמא.

היא אמנם הנעה קדמית אבל כשמתרגלים ולומדים את המכונית , אפשר מאוד להנות ממנה. לגבי למצוא כזו מאדם מבוגר, בהצלחה עם זה...

אהלן רוברט , האם תוכל לנמק מה הכוונה להתרגל להנעה הקדמית? האם הרכב הנ"ל שונה משמעותית משאר הרכבים שהם הנעה קדמית? כגון גולף GTI , לאון קופרה וכד' ?

• תוכן חדש...