Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטריות בעור אצל הילד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

נקבע תור לרופא לעוד 3 שבועות.. אבל אני עדיין מנסה לנתח מה יתכן וגורם לתופעה, אתאר בפירוט:

ילד בן 3.5, לפני כחודש וחצי התחילו להופיע כתמים אדומים ומגרדים מאוד בעיקר בידיים, בגב ובעורף, מהסתכלות קרובה ניתן להבחין שמדובר באדמומיות שמאופיינת עם גבולות ברורים, מה שנראה כמו פטריה.

לעיתים התופעה מופיעה למספר דקות ונעלמת, לעיתים לא עוברת כמה ימים, מריחת אגיסטן מעבירה זמנית את האדמומיות.

היו כמה ימים, שבוע +, שהתופעה נעלמה לגמרי, ולפני מספר ימים שוב חזרה (אך עם זאת כשהתופעה התחילה היא היתה יותר אגרסיבית וכעת פחות).

הפטריות מופיעות גם במקומות שאינם נחשפים לשמש ישירה (גב, כתפיים).

אנו הולכים מידי פעם לים\בריכה, אבל לילד בגד ים שלם עם חולצה וכאמור התופעה מופיעה גם באיזורים שלא נחשפים לשמש ישירה.

הוחלף ג'ל כביסה, מרכך כביסה וכל הבגדים והמצעים כובסו, שמפו+סבון גוף+כפפת סיבון. בוצע טיפול עובש בבית בכל איזור שהיה נראה שגדל עובש.

אשמח מאוד לעזרה בניסיון לאבחן את התופעה.. המון תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי מדובר באסטמה של העור, אטופיק דרמטיטיס. אבל כמובן רצוי שרופא עור מוסמך יאבחן את זה ויתן טיפול מתאים.

פורסם

פטריית שמש ועוד איך יכולה לגרד, באיזורים שאינם מאווררים וכתוצאה מהזעה וכו'. שם היא גם נראית אדמומית ולא לבנה.

קודם כל, צריך אבחון של רופא עור.

דבר שני, זה בטח לא קשור לעובש בבית...

פטריית שמש זו צרה קטנה מאוד. מדובר בפטרייה שנמצאת אצל כל אחד על העור, רק שיש כאלו שאצלם היא מרגישה יותר מדי נוח (עניין גנטי, וגם של חום/לחות). יש תכשירים יעילים לטיפול. מעבר לזה, לקרצף את העור טוב במקלחת, בייחוד אחרי שמזיעים. ואם ממש חמור, תזונה שלא מבוססת על סוכרים/פחמימות זולות עדיפה (תמיד).

השאלה היא, האם במקומות שזופים זה נראה כמו כתמים לבנים (הפטריה מונעת שיזוף)?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
השאלה היא, האם במקומות שזופים זה נראה כמו כתמים לבנים (הפטריה מונעת שיזוף)?

כן! לאחר שיזוף קל (גם עם קרם הגנב כמובן) הכתמים נשארים בגוון העור המקורי ומשאירים כתמים בהירים יותר. אך כאשר מתחיל הגירוד הם הופכים לאדומים.

פורסם (נערך)

שימוש בסבון סבוסל לילדים יעלים את התופעה.

***המציג איננו רופא***

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם
כן! לאחר שיזוף קל (גם עם קרם הגנב כמובן) הכתמים נשארים בגוון העור המקורי ומשאירים כתמים בהירים יותר. אך כאשר מתחיל הגירוד הם הופכים לאדומים.

נשמע כמו פטריית שמש.

אתה יכול להשתמש בלימסיל תרסיס, זה בלי מרשם.

סבוסל, צריך מרשם (כנראה גם יותר אפקטיבי).

מעבר למה שכבר כתבתי, בדים קלים ונושמים (וגופיות) עוזרים לנדף לחות (מה שפטריות אוהבות זה חום וחושך).

אחרי טיפול שניים הפטרייה תחזור לריכוזה הנורמלי והכתמים יישוזפו.

פורסם

במבי

סבוסל לא צריך מרשם . צריך לבדוק עם רוקח אם ניתן לשימוש לילדים , חומר די חזק.

ממליץ למרוח את החומר הכתום על הנגעים , ולתת לזה כ 10 דקות ייבוש על העור ואז מקלחת .

חובה להתמיד בטיפול כ 5-10 ימים.

פורסם
נשמע כמו פטריית שמש.

אתה יכול להשתמש בלימסיל תרסיס, זה בלי מרשם.

סבוסל, צריך מרשם (כנראה גם יותר אפקטיבי).

מעבר למה שכבר כתבתי, בדים קלים ונושמים (וגופיות) עוזרים לנדף לחות (מה שפטריות אוהבות זה חום וחושך).

אחרי טיפול שניים הפטרייה תחזור לריכוזה הנורמלי והכתמים יישוזפו.

הזוי כי היו מקרים בהם האדמומיות והגרד החלו לפתע בידיים כשהילד היה עם גופיה ובשמש והייתי חייב למרוח כמויות מסחריות של אגיסטן כדי להרגיע את הגרד. ובנוסף הרוב המכריע של הפטרייה מופיע דווקא בזרועות באיזור שתמיד מאוורר.

בכל אופן המון תודה falou! אפעל לפי המלצותיך עד לביקור אצל הרופא ואעדכן.

פורסם
במבי

ממליץ למרוח את החומר הכתום על הנגעים , ולתת לזה כ 10 דקות ייבוש על העור ואז מקלחת .

חובה להתמיד בטיפול כ 5-10 ימים.

תודה רבה אייל! יבדק היום

פורסם
במבי

עברו שנים לא מעטות, אבל אז בטוח היה צריך מרשם.

פורסם

3 שבועות לתור?!

אצל הילדים הלבנבנים שלי זה צץ מדי פעם.

בדיקה וקבלת מרשם תורני למשחה התורנית נגד הפטרייה התורנית, בד״כ עובר תוך 3-4 ימים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני רוצה סתם להעלות כאן נקודה.

הייתה לי גם פטריה והלכתי כמו אדם רגיל לרופא העור (הייתה דיי עקשנית).

מה שקרה זה שבבדיקת דם שגרתית שעשיתי הייתה חריגה של בערך פי 5 בתפקודי הכבד. ישר אחרי שראיתי את הבדיקות התחלתי לחשוב מה השתנה בי מהבדיקה הקודמת והיה דבר אחד - הטיפול הזה לפטריות. אחרי ייעוץ קצר עם גסטרולוג הוא אמר שהוא כבר ראה מקרים דומים ומאז אני נזהר יותר מלקחת כל משחה שרופא עור ממליץ עליה. אני *מניח* שאצל רוב האנשים זה לא יקרה, בטח לא מטיפול של עד שבוע, אבל אם מדובר באחת עקשנית לא הייתי מקל ראש (וכמובן שמאז שהפסקתי את הטיפול הכל חזר לקדמותו).

אין לי משהו חכם להוסיף חוץ מזה.

פורסם

טיפול בפטריית שמש הוא קצר מועד, אבל איזו משחה שמת שפגעה בתפקודי כבד?:shock:

• תוכן חדש...