Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

כמו שרשמתי בכותרת, לאחרונה אני חושד שיש תקלה במערכת הESP ברכב שלי.

מדובר על סוזוקי אלטו שנת 2012.

הרכב אצלי כבר כמה שנים ואני יודע לזהות מקרים/עיקולים בהם המערכת הנ"ל תכנס לפעולה עוד לפני שהיא מופעלת.

בזמן האחרון אני מרגיש שהמערכת נכנסת לפעולה במקרים מיותרים כמו עיקולים ממש לא חדים או במהירויות נמוכות כאשר באמת אני לא רואה סיבה שהרכב היה אמור לאבד אחיזה.

אופי הנהיגה שלי לא השתנה ואני ממש לא מנסה להביא את הרכב למצבים כאלו.

בנוסף כל פעם שזה קורה, אני מרגיש הרגשה מוזרה בהגה כאילו באמת הרכב לא יציב לרגע.

לכן לאור כל התופעות האלו אני חושד שיש תקלה במערכת הESP או ברכיב אחר שגורם לחוסר היציבות ברכב ובגללו המערכת נכנסת לפעולה על כל סיבוב קטן.

עוד משהו, הרמתי את הרכב על ג'ק ולא נמצא חופש בגלגלים או משהו אחר לא תקין.

אשמח לעיצה/חוות דעת מה יכול לגרום לדבר כזה או שאולי הכל תקין ואני סתם חשדן.

תודה

פורסם

תודה על התגובות.

לחץ אוויר אני מקפיד לבדוק אחת לשבוע-שבועיים אז זה בטוח לא זה.

לגבי הצמיגים, הקדמיים בני פחות משנתיים. האחוריים אני אבדוק בהקדם מה מצבם למרות שנראה לי שהם תקינים ובמצב טוב.

שלומי, כוונתך לגבי זווית היגוי הייתה כיוון פרונט?

פורסם

לא כיוןן זווית היגוי זה מצב של התכנסות והדבדרות אופנים

מצב זה יכול להשתנות עקב בלאי בחלקי מתלה ועוד .

בדוק גם האם ההגה נשאר ישר בכביש ולא סוטה לצדדים

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

פורסם

יכול להיות שאחד או יותר מחישני הגלגלים (אם קיימים) מלוכלך וזה הגורם להידלקות המנורה.

צריך לפרק במוסך את החיישנים אם יש,לנקות את כולם ולראות אם יש שינוי.

אם אין חיישנים ובמיוחד לאור העובדה שזה עניין בטיחותי,חובה בדיקה ממוחשבת ע"י חיבור לסורק תקלות כדי להבין מהיכן הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יכול להיות שאחד או יותר מחישני הגלגלים (אם קיימים) מלוכלך וזה הגורם להידלקות המנורה.

צריך לפרק במוסך את החיישנים אם יש,לנקות את כולם ולראות אם יש שינוי.

אם אין חיישנים ובמיוחד לאור העובדה שזה עניין בטיחותי,חובה בדיקה ממוחשבת ע"י חיבור לסורק תקלות כדי להבין מהיכן הבעיה.

ניראה לי שלא מדובר במיקרה הזה על נורה שדולקת ובגלל זה עולה לו רק החשד לפי ההרגשה בלבד והתנהגות הרכב.

פורסם
צהריים טובים.

כמו שרשמתי בכותרת, לאחרונה אני חושד שיש תקלה במערכת הESP ברכב שלי.

מדובר על סוזוקי אלטו שנת 2012.

הרכב אצלי כבר כמה שנים ואני יודע לזהות מקרים/עיקולים בהם המערכת הנ"ל תכנס לפעולה עוד לפני שהיא מופעלת.

בזמן האחרון אני מרגיש שהמערכת נכנסת לפעולה במקרים מיותרים כמו עיקולים ממש לא חדים או במהירויות נמוכות כאשר באמת אני לא רואה סיבה שהרכב היה אמור לאבד אחיזה.

אופי הנהיגה שלי לא השתנה ואני ממש לא מנסה להביא את הרכב למצבים כאלו.

בנוסף כל פעם שזה קורה, אני מרגיש הרגשה מוזרה בהגה כאילו באמת הרכב לא יציב לרגע.

לכן לאור כל התופעות האלו אני חושד שיש תקלה במערכת הESP או ברכיב אחר שגורם לחוסר היציבות ברכב ובגללו המערכת נכנסת לפעולה על כל סיבוב קטן.

עוד משהו, הרמתי את הרכב על ג'ק ולא נמצא חופש בגלגלים או משהו אחר לא תקין.

אשמח לעיצה/חוות דעת מה יכול לגרום לדבר כזה או שאולי הכל תקין ואני סתם חשדן.

תודה

קשה לומר בלי לראות אבל.....

לא נראה לי שכאן ABS/ESP אשם

פורסם

לבדוק מצב מרכוז איפוס הגה במערכת ה ESP, תקינות חיישן יאהו ואיפוס החיישן אם יש אפשרות, מצב צמיגים ומצב זוויות גלגלים.

פורסם

האמת שגם לי לא נשמע עכשיו שהESP אשם.

שלומי, לגבי ההגה- הוא תמיד היה טיפה לא ישר. ובתקופה האחרונה לפעמים אני מרגיש שההגה סוטה מהרגיל אבל הוא חוזר לעצמו אחרי כמה רגעים.

אולי זה באמת זווית היגוי.

כל מוסך יודע לטפל בזווית היגוי?

אשמח להמלצה למוסך באיזור פתח תקווה אם מישהו מכיר.

תודה

• תוכן חדש...