Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר בנק וכדאיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי קצת ארוך,

לפני כשנה החלטתי שנמאס לי מהבנק שלי(לאומי), השירות לא שירות(לאומי קול - תתקשר, נעביר פניה לסניף ויעשו טובה ויחזרו אליך אחרי 24 שעות).

יש לציין שלא הייתי במינוס ב8 שנים האחרונות, אין לי שום היסטוריה בעייתית ותמיד יש לי קצת כסף בעו"ש - אין לי הלוואות או התחייבות כלל לבנק.

התעצבנתי ואיימתי בעזיבה, עמלות השורה הסופר יקרות(היה יוצא לי 15-21 ש"ח בחודש) והעמלה על הכרטיס הבנקאי(14.90 ש"ח בחודש) כולל השירות הגרוע - נמאסו אלי, בפעם ב שאני פונה לבנק? רוצה לקבל מישהו שיוכל לסגור לי בעיות בטלפון - בלי הברדקים של צ'טים טלפונים אפליקציות וכו'.

הבנק חיבר אותי לשירות לאומי פרימיום - קיבלתי בנקאי אישי ופטור מעמלות לשנה, הכל טוב ויפה. במהלך השנה הזאת פניתי לשירות של הבנקאי שלי אולי אולי פעמיים - אבל השירות היה מיידי וטוב בניגוד למקודם, הייתי מרוצה.

לפני שבוע קיבלתי במייל של הבנק שהפטור עומד לפוג תוקף - הגיע הזמן לחדש(לא מצליח להבין למה צריך לשלם על שורה במחשב עמלות! לא מצליח) טלפון לבנקאי הישיר שלי ו.."לאומי שלום, שירות הפרימיום בסניפך נסגר הינך מועבר ללאומי קול", פה כבר הייתי אדום מעצבים, שוב פעם פקידה ענתה במקוד קול ואמרה "נעביר קריאה לסניף יחזרו אליך", באותה שניה נאמר לפקידה ש"אם היא תעביר את הקריאה לסניף אני אעביר את החשבון בנק" - אחרי רבע שעה של המתנה קיבלתי בנקאית חביבה מהסניף שהודיעה שהשירות הועבר ואני בחרתי לא לעבור סניף ולהישאר בסניף הקמועני(אף אחד לא פנה אלי) .

הגעתי לסניף וישבתי עם מנהלת הסניף, הסברתי לה שאני עם רגל בחוץ והיא אמרה שהיא תשתדל להעביר בקשה לפטור לעוד שנה(שידרוש ממנה להעביר בקשה למנהלת המחוז, שתעבר למנהל המחלקה שיעביר לרקפת לאישור) - הסיכויים לפטור מלא לא גבוהה, בנוגע פרימיום הם מסכימים להעביר אותי לסניף פרימיום אחר - אבל אני עם טעם מר(שוב שיסגרו את הסניף פרימיום? יזיזו דברים בלי לעדכן אותי?).

בכל בנק אחר מבטיחים לי טלפון ישיר לעמדה של בנקאי או בנקאי אישי - פטור מלא ללפחות 3 שנים(בקטנים, איגוד ויהב מבטיחים פטור ארוך יותר\קבוע) השאלה היא מה הסיכון בלעבור בנק? חוץ מהבירוקרטיה הנוראית? אם ארצה לקחת משכנתא מתישהוא, זה ש"אין היסטוריה בנקאית ארוכה" כמו שהיה לי מהיום שפתחתי חשבון בלאומי יבוא נגדי?

תודה!

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום בעיה. תעבור, אני עברתי אחרי 20 שנה בדיסקונט לאיגוד ולא מביט אחורה.

לגבי המשכנתא זה לא רלוונטי, כי בדרך כלל תקח אותה ממילא מבנק שאין לך בו פעילות עו"ש (הקטנים לרוב אטרקטיביים יותר) ויבקשו ממך תדפיסים של כמה חודשים אחורה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם אתה בסוף נשאר בלאומי, תשקול לעבור לישיר הראשון. שם באמת עושים הכל בטלפון\אינטרנט.

מקבלים גם החזר על חלק מהעמלות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני עברתי מלאומי לאיגוד, ואין בזה שום בעיה. להגיד לך שבאיגוד השירות אמריקה? ממש לא, אבל מצאתי סניף קטן ליד הבית שפתוח גם בשישי (כי לפעמים בכל זאת צריך ללכת לבנק), והשירות סביר. כנראה, אגב, שבאף בנק ישראלי השירות לא יהיה ברמה ממש גבוהה אם אין לך מליונים רבים אצלם, אבל לאומי חווה (מנסיוני ונסיון חברים) ירידה דרמטית ומורגשת מאוד ברמת השירות בשנים האחרונות.

פורסם (נערך)

קודם כל - חכמי הפורום לימדו אותנו שגבינה חינם יש רק במלכודת העכברים.

כנראה שמבחינת הבנק אתה לא לקוח רווחי. אולי לא במינוס, אבל גם לא עם הכנסות או חסכונות גדולים, שכן אילו היו לך כאלה היו מזמן מעבירים אותך לשירות הפרימיום בלי הגבלת זמן. ולגבי העמלות - אישית אני מוכן לשלם כמה עשרות ש"ח ברבעון תמורת שירות טוב (אבל כנראה שאתה צריך לעבור לחבילת שירות, שתספק את צרכיך תמורת איזה 10 ש"ח לחודש).

עוד רמז לגבי היקף הפעילות שלך הוא עמלת כרטיס האשראי - בדוק באתר הבנק באיזה רמת פעילות תקבל הנחה או פטור מדמי הכרטיס. הפסק להשתמש במזומן או צ'קים, שלם הכל בכ"א וקרוב לודאי שגם אם לא תקבל פטור מלא תוכל לצמצם את העמלה.

לגבי הלואות (כולל משכנתא) - ממילא כאשר תזקק להן יהיה עליך לבצע סקר שוק ייעודי ולבחור בהלואה המתאימה לך באותה נקודת זמן. לגבי מי שדיבר על הבנקים הקטנים מניסיוני האישי, הם לא תמיד נותנים את ההצעה הטובה ביותר.

ועניין אחרון - בצע בירור עם חבריך ושכניך לגבי טיב השירות שהם מקבלים בבנק. בחר בסניף ​בו מצטייר שהשירות הוא הטוב ביותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי עמלות על ביצוע פעולות - יש את מסלולי העמלות, בהם אתה מקבל כמות מסויימת של פעולות לביצוע תמורת עמלה קבועה (כ"א לא נכלל).

ראה בתעריפון הבנק, את שורה 10 (מסלול) :

http://bit.ly/2qzEVyF

נושא מסלולי העמלות, קיים בכל בנק (הוראה של בנק ישראל, בתוקף מאפריל 2014).

http://bit.ly/1qTp3Q1

פורסם

עובדה שברוב הבנקאים בצורה כזאת או אחרת נותנים פטור - רק בלאומי מתעקשים איתי שלא(מצד שני אם הייתי בבנק אחר יש מצב שגם שמה אחרי 3 שנים היו מציקים לי עם עמלות שורה, אבל לפחות יהיה לי 3 שנים שקט מהעמלה הדבילית הזאת).

בכל הבנקים האחרים אומרים שיהיו בנקאים שזמינים לי ולא מוקדי שירות אפרוריים שיודעים רק להעביר פניות לסניף - מצד שני הבירוקרטיה שכרוכה במעבר בנק מפחידה אותי.

פורסם

אין לך מה לפחד ממעבר, במיוחד אם אין לך הלוואות.

תיגש לבנק אחר , הם יעשו את רוב העבודה. יש צורך רק להעביר את הוראות הקבע. ורוב המקומות ניתן לעשות בטלפון.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כיום יש נטייה של הבנקים לצמצם סניפים והפניית לקוחות לסניפים מאוחדים ו/או שימוש באינטרנט/אפליקציה, וזאת בכדי לחסוך בעלויות.

לכן, מבחינה זאת - לא בטוח שתשיג משהו.

לגבי עמלת שורה - יש מבצעים של הבנקים על מתן פטור ללקוחות חדשים (כמדומני יש דרישה לסכום מינימלי של הכנסות). בכל מקרה - אפשר לעבור למסלול עמלות קבוע בהתאם לצרכיך.

אם בסופו של דבר תחליט לעבור בנק, הייתי מציע לעשות זאת בשלבים :

קודם לפתוח חשבון + להתחיל להעביר לשם משכורת. אולי גם חלק מהעו"ש. בנוסף, לראות איך אתה מסתדר עם הסניף. האם אתה מרוצה מהם.

אח"כ להזמין כ"א + להתחיל להעביר הוראות קבע.

רק לאחר שהכל הושלם - לסגור את החשבון בסניף הישן.

פורסם

לגבי כרטיס אשראי - מועדוני צרכנות נותנים כרטיס ל-1-3 שנים חינם ואח"כ בד"כ דמי שימוש מופחתים, אם כי בחלק מהמקרים זה תלוי שימוש ולפעמים מצריך חידוש שנתי (שיחת טלפון קצרה). בדוק אם אתה יכול להמנות ממועדון כזה או משהו במסגרת העבודה\ארגון עובדים.

בחירת הכרטיס הספציפי תלויה בשימוש שלך. למשל - אם אתה מרבה לרכוש במט"ח בחר בכרטיס עם עמלות המרה נוחות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בכ"א של מועדון, בסופו של דבר נדרש אישור הבנק...

אם רוצים כ"א ללא עמלות, אפשר לאומי קארד FREE.

החיסרון העיקרי - העמלות של לאומי קארד בקניה מחו"ל גבוהות (3%).

פורסם

גיא - בכ"א חוץ בנקאי נדרשת הוראת קבע לחיוב החשבון. הבנק לא גובה עמלות (למעשה כן - עםמלה חד פעמית קטנה אם אתה מבטל את ההוראה).

מי שרוצה להתעסק עם החסכונות הקטנים האלה צריך להקדיש לכך מעט - אבל באמת מעט - מחשבה וזמן. יכול לומר לך שאשתי ואני מחזיקים ביחד 10 כרטיסי אשראי בדרגות שאינן הבסיסיות (פעם זה היה 16, אבל צמצמנו), והעלולת החודשית לשנינו יחד מסתכמת בכ-15 ש"ח, הרבה פחות מהחסכון על ידי ניצול המועדונים. אבל, צריך להוסיף, מזומן אצלנו כמעט מילה גסה, משמש רק לעוזרת ולשוק, וגם פנקס צ'קים מחזיק שנה ויותר, כך שעיקר ההוצאות שלנו נעשות בכרטיס אשראי, מה שפוטר אותנו מעמלות. כאן יש יתרון לכרטיס הבנקאי, כיון שמסכמים לנו את הסכום המצטבר בכל הכרטיסים הבנקאיים (4 במספר, לכל אחד כרטיס בשימוש שוטף ועוד אחד רזרבי) לצורך חישוב הפטור מדמי כרטיס.

פורסם

אני לקוח של לאומי דיגיטל כבר יותר משנה.

מאוד מרוצה, לא משלם עמלות ולא אשלם עמלות. לא נכנס לבנק ואם צריך בנקאי, זמין בצ'אט לאחר המתנה של חצי דקה.

בחיים שלי לא קיבלתי שירות כ"כ טוב מהבנק.

לגבי כרטיסי אשראי - יש כרטיס אשראי של הבנק שניתן לקבל ללא עמלות, כמובן FREE ועוד כל מיני מועדונים של "יותר" ובהצדעה.

אנחנו מחזיקים 4 כרטיסי אשראי - 0 עמלות.

פורסם

אחד מהכרטיסי אשראי הבנקיים(התפזרו לי 3 כאלה) - הוא מסוג "אקזקיוטיב" ומזוכה לפטור מעמלות, ייתכן ושווה לי לבטל את ה2 האחרים(אחד ישן שהיה לי עוד מיום פתיחת החשבון ועוד אחד שחילקו לי ב"חינם").

בנוסף יש לי 2 כרטיסי חבר עם פטור מלא ועוד כרטיס הייטקזון עם פטור מלא(חוץ בנקיים).

בכל מקרה,

זה אולי יפתור לי את בעית העמלות על הכרטיס, כמה שזה "מפתה" לעבור בנק זה ייתן פתרון זמני.

לגבי שירות "ישיר\דיגיטל" - היום אני רואה את רמת השירות שהמוקדים\הצ'טים האלו נותנים, אולי הרחבת סמכויות(ז"א שלא יהיה סניף אלא שהם יהיו הסניף ולא יצטרכו אישור מלמטה) תשפר אותה - אבל במצב הקיים השירות שאני מקבל מהמרכזי תמיכה של לאומי מרחיקה אותי מהם כמו מאש.

פורסם

אני גם בלאומי, וגם אני לא מבין את כל העמלות הנ"ל שהצטרפו להן, אני עדיין במסלול סטודנט ואני לא רואה שום הבדל ממסלול רגיל.

בכל אופן פתחתי חשבון גם בממשק החדש של PEPPER והוא עושה רושם אחלה לגמרי, אין עמלות ויש שירות 24/6, אולי כדאי גם לבדוק את זה. (הכל דרך אפליקציה בטלפון ולא דרך מחשב)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...