Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I35 - מחיר וק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הוצעה לי עסקת רכישה עבור יונדאי I35 שנת 2013 יש ראשונה פרטית (חלון גג, ללא מולטימדיה)

מחיר הרכב - 71,000

ק"מ- 104,000

הקילומטראז' מטריד אותי, למרות שאם מחשבים לפי עליה לכביש זה יוצא מעט מעל 25 אלף ק"מ לשנה שזה לא טירוף.

בנוסף הנציג בחברה אמר לי שמאחר ואין רצועת טיימינג ברכב הקילומטראז' לא אמור להוות פקטור רציני בקילומטראז' הנוכחי.

מה אתם אומרים?

פורסם

כנס ליד 2 ותבצע סקר שוק.

תראה בכמה נמכרים רכבים משנתון דומה בטווח מחירים הזה.

לדעתי תמצא בשוק הפרטי במחיר קרוב לזה רכבים עם חצי מהק"מ.

לגבי מה שהמוכר אמר,

לרכב יש שרשרת טיימינג שאינה דורשת החלפה לעומת רצועת טיימינג שכן מוחלפת.

א-ב-ל, תדירות ההחלפה היא כל 100,000 ק"מ בממוצע ועלות ההחלפה היא לא כזו גבוהה(בסביבות 1500 בממוצע).

רכב שנסע הרבה הבלאי לא מורגש רק על המנוע והגיר- הוא ספג יותר מהמורות והבולמים "עייפים" יותר,השתמשו בכפתורים על המולטימדיה ובהגה והם יהיו מקולפים או שחוקים וכו'.

כמובן שעדיף רכב שנסע יותר וטופל לפי הספר מרכב שנסע מעט וטופל בצורה רשלנית.

אני כשחיפשתי רכב במגרש לפי שלקחתי אותו לבדיקה ביקשתי לראות את הרשיון ורשמתי לעצמי את השם של הבעלים הקודם-שיחה אליו יכולה לחסוך לך את הסכום של הבדיקה(הוא כבר מסר את הרכב ולא תהיה לו בעיה להגיד אם הרכב עבר תאונות או החלפות בעייתיות).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לגבי מה שהמוכר אמר,

לרכב יש שרשרת טיימינג שאינה דורשת החלפה לעומת רצועת טיימינג שכן מוחלפת.

א-ב-ל, תדירות ההחלפה היא כל 100,000 ק"מ בממוצע ועלות ההחלפה היא לא כזו גבוהה(בסביבות 1500 בממוצע).

).

מאיפה הקשקוש הזה הגיע ?

עם כל הכבוד לא מדובר כאן על רכב שיש לו מחלה בשרשרת תזמון (אפשר לחפש בפורום ולמצוא למי כן...).

שרשרת תזמון לא מחליפים בכלל באופן יזום אלא רק במקרה של רעש מהשרשרת או התארכות שלה וב100,000 ק"מ אין סיכוי ממשי שזה יקרה אלא אם יתברר,ששמן המנוע שהשתמשו בו לא היה סינתטי איכותי מלא והוא זה שגרם לכשל כזה או אחר בשרשרת.

מעבר לכך- כפי שנאמר ק"מ גבוה,אפשר למצוא נמוך יותר מפרטיים- הייתי מעדיף לשלם עוד 4000 ש"ח ולמצוא רכב (נפוץ מאוד דרך אגב גם בפרטיים) שמור יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מאיפה הקשקוש הזה הגיע ?

עם כל הכבוד לא מדובר כאן על רכב שיש לו מחלה בשרשרת תזמון (אפשר לחפש בפורום ולמצוא למי כן...).

שרשרת תזמון לא מחליפים בכלל באופן יזום אלא רק במקרה של רעש מהשרשרת או התארכות שלה וב100,000 ק"מ אין סיכוי ממשי שזה יקרה אלא אם יתברר,ששמן המנוע שהשתמשו בו לא היה סינתטי איכותי מלא והוא זה שגרם לכשל כזה או אחר בשרשרת.

מעבר לכך- כפי שנאמר ק"מ גבוה,אפשר למצוא נמוך יותר מפרטיים- הייתי מעדיף לשלם עוד 4000 ש"ח ולמצוא רכב (נפוץ מאוד דרך אגב גם בפרטיים) שמור יותר.

כל מה שבאתי להסביר זה שהעובדה שיש שרשרת ולא רצועה היא לא DEAL MAKER.

להחליף רצועה זה לא סיפור נורא יקר ומבוצע בתדירות נמוכה יחסית.

פורסם

תודה רבה

הבעיה עם לקוחות פרטיים שכל אחד בטוח שרק בגלל שזה יד פרטית הוא לא מוריד יותר מ-2000 מקסימום במחירון אם בכלל. אבל בהחלט אלך לכיוון של רכב עם פחות קילומטראז'

פורסם
כל מה שבאתי להסביר זה שהעובדה שיש שרשרת ולא רצועה היא לא DEAL MAKER.

להחליף רצועה זה לא סיפור נורא יקר ומבוצע בתדירות נמוכה יחסית.

כל אחד יחליט בשבילו מהו הדיל ברייקר שלו .

אחד השיקולים שלי בקניית רכבי שבסמלון לעומת הרכב הקודם הוא,שאין רצועת טיימינג -שדרך אגב אם נקרעת זה כאב ראש ענק ובמקרים רבים של מפגש בוכנה-שסתום נזק ענק לפחות לשסתומי המנוע אם לא לכל הבלוק).

לא שטיפול רצועת טיימינג זה דבר נוראי מבחינת עלויות (יש רכבים דרך אגב שכן,תתקשר ותשאל כמה עולה טיימינג למגאן/קליאו במורשה וזה ממש לא כמה מאות ש"ח) וברכבים עם שרשרת משאבת המים גם חיצונית לפחות בחלק מהמקרים ולא על הטיימינג כך,שאם היא עושה בעיות להחליף אותה זה פחות נורא.

הבעיה הגדולה היא במכוניות שיש צורך בהחלפת רצועת טיימינג,היצרן נותן מרווח החלפה והרצועה נקרעת לפני- היה כאן מקרה של בחור עם 206+ עם ק"מ נמוך וממש כאב הלב לקרוא את הסיפור- שנגמר עם נזק ענק למנוע.

צריך עדיין לחזור ולקרוא מה המוסך עשה איתו..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כל אחד יחליט בשבילו מהו הדיל ברייקר שלו .

אחד השיקולים שלי בקניית רכבי שבסמלון לעומת הרכב הקודם הוא,שאין רצועת טיימינג -שדרך אגב אם נקרעת זה כאב ראש ענק ובמקרים רבים של מפגש בוכנה-שסתום נזק ענק לפחות לשסתומי המנוע אם לא לכל הבלוק).

לא שטיפול רצועת טיימינג זה דבר נוראי מבחינת עלויות (יש רכבים דרך אגב שכן,תתקשר ותשאל כמה עולה טיימינג למגאן/קליאו במורשה וזה ממש לא כמה מאות ש"ח) וברכבים עם שרשרת משאבת המים גם חיצונית לפחות בחלק מהמקרים ולא על הטיימינג כך,שאם היא עושה בעיות להחליף אותה זה פחות נורא.

הבעיה הגדולה היא במכוניות שיש צורך בהחלפת רצועת טיימינג,היצרן נותן מרווח החלפה והרצועה נקרעת לפני- היה כאן מקרה של בחור עם 206+ עם ק"מ נמוך וממש כאב הלב לקרוא את הסיפור- שנגמר עם נזק ענק למנוע.

צריך עדיין לחזור ולקרוא מה המוסך עשה איתו..

את הסיפור עם ה206+ אני יכול להבין, ההוראות אחזקה של הרכב לא הגיוניות-להחליף רצועה כל 10 שנים.

א.כל עוד אתה מתחזק את הרכב כמו שצריך הסבירות שהיא תיקרע היא נמוכה יחסית.

ב.במורשה זה יקר,אז לא לבצע במורשה.

אם השיקול שלך בקניית רכב זה רצועה שיהיה לך לבריאות.

הדעות שלנו שונות.

פורסם
תודה רבה

הבעיה עם לקוחות פרטיים שכל אחד בטוח שרק בגלל שזה יד פרטית הוא לא מוריד יותר מ-2000 מקסימום במחירון אם בכלל. אבל בהחלט אלך לכיוון של רכב עם פחות קילומטראז'

זה שווה את התוספת.

עוד 3 שנים בנסועה ממוצעת אתה תמכור את הרכב עם 160-170 אלף.

רכב עם חצי מהק"מ כרגע תמכור עוד 3 שנים כשיהיו לו עם 100-120 אלף.

יהיה לך הרבה יותר קל למכור אותו ותקבל את ההפרש(באופן יחסי) במכירה.

פורסם

מבחינת אמינות הרכב הזה מזדקן בכבוד. זו שאני משתמש בה כבר עם 245000 ומראה שרידות מצויינת. אבל מטעמי שוק תחפש ק"מ נמוך יותר, אלא אם זה רכב שאין לך כוונה למכור או שאתה נוסע מעט והקמ יתקזז לעומת הממוצע בארץ.

פורסם

על הרכב שלך קיים גורם צד ג' שגם הוא רוצה להרוויח ולגזור עלייך קופון.

שוק יד השנייה הפרטית מוצף והביקוש נמוך.

אין לי ספק שאם תתאזר בסבלנות תוכל לרכוש רכב ישירות מבעליו במחיר נמוך ממה שהוצע לך.

פורסם
על הרכב שלך קיים גורם צד ג' שגם הוא רוצה להרוויח ולגזור עלייך קופון.

שוק יד השנייה הפרטית מוצף והביקוש נמוך.

אין לי ספק שאם תתאזר בסבלנות תוכל לרכוש רכב ישירות מבעליו במחיר נמוך ממה שהוצע לך.

זה כותבים אנשים שכבר איזה זמן לא טבלו את רגליהם בשוק המשומשות... מלא רכבים כן, אבל גם מלא נוכלים, תמהוניים, משועממים, פנטזיונרים ואז כשאתה מוצא את המוכר ההגון עם הרכב הסביר אתה כבר בעצמך לא מאמין.

הקילומטרז' גבוה אבל מה הנסועה שלך? זה יתאזן? כמה זמן מתכוון להחזיק?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
תודה רבה

למה שבן אדם פרטי יוריד לך מהמחירון? הוא מוכר רכב שעשה פחות ק"מ מרכב ליסינג, ייתכן וננהג רגוע יותר, עבר פחות נהגים (במשפחה בדרך כלל זה לא יותר מ-3-4 נהגים), לעיתים טופל יותר טוב מרכב ליסינג.

אני באופן אישי הייתי מעדיף לשלם יותר על רכב פרטי שמור מאשר לחסוך כמה אלפי שקלים ברכישה מליסינג ואחר כך להוציא את זה על תיקונים או משהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קניתי לאבי i35 שנת 2013 רמת גימור סופריים (יש גם מולטימדיה) לפני חצי שנה מאדם מבוגר ששמר עליה וטיפל בה ברמה גבוה, עם פחות מ 50,000 קמ ב 73,000 שח (3,000 שח מתחת מחירון לוי יצחק באותו זמן). יש הרבה רכבים שמורים בשוק ולפעמים צריך קצת סבלנות כדי להגיע אליהם.

פורסם
זה כותבים אנשים שכבר איזה זמן לא טבלו את רגליהם בשוק המשומשות... מלא רכבים כן, אבל גם מלא נוכלים, תמהוניים, משועממים, פנטזיונרים ואז כשאתה מוצא את המוכר ההגון עם הרכב הסביר אתה כבר בעצמך לא מאמין.

הקילומטרז' גבוה אבל מה הנסועה שלך? זה יתאזן? כמה זמן מתכוון להחזיק?

תתפלא אבל קניתי שני רכבים בשנה האחרונה - שתיהן מידיים פרטיות, במצב כמו חדש, קילומטראז' נמוך - ובמחיר פחות מהמחירון.

מה שחסר פה לאנשים זה סבלנות. וגם לא להתעצל.

מי שמתעצל ופונה לגורם צד ג' - ישלם יותר.

ככה זה בחיים ולא רק בקניית רכבים.

• תוכן חדש...